Kettős győzelemmel ment tovább a Ferencváros, kiesett a DVSC

2023. augusztus. 17., 23:59   |    

Kettős győzelemmel ment tovább a Ferencváros, kiesett a DVSC

A Konferencia-liga 3. selejtezőkörében a Ferencváros 2-1-re nyert hazai pályán a máltai Hamrun ellen, míg a DVSC 5-0-ra kikapott a Nagyerdei Stadionban a Rapid Wientől.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-Hamrun Spartans (máltai) 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Traore (42.), Varga B. (69.), illetve Mbong (6.)
Továbbjutott: a Ferencvárosi TC kettős győzelemmel, 8-2-es összesítéssel.
Ferencvárosi TC: Varga Á. - Wingo (Civic, a szünetben), Cisse, Knoester (Abena, 75.), Pászka - Sigér, Nguen (Marquinhos, 61.), Abu Fani (Gojak, 81.) - Zachariassen, Varga B., Traore (Lisztes, 61.)
Hamrun Spartans: Marchetti - Mbong (Camenzuli, 38.), Bilic, Emerson, Bjelicic - Elionay (Attard, 80.), Krstic, Nenov (Eder, 63.), Corbalan - Montebello (Jonny, 63.), Paintsil (Borg, 80.)

Váratlanul bátran, letámadással kezdett a máltai bajnok, s bár a Ferencvárost ez egyáltalán nem zavarta meg, a vendégek mégis korán vezetést szereztek egy akrobatikus mozdulattal lőtt gólnak köszönhetően. Az előny birtokában már jobban visszahúzódott saját térfelére a szigetországi együttes, így innentől egyértelmű fölényben futballoztak a zöld-fehérek, a helyzetekre sem kellett sokat várni, de Varga ziccert hibázott. Az FTC által az első meccsen megszerzett tetemes, ötgólos előny - ami ekkorra négyre olvadt - alaposan éreztette hatását: a hazaiak rendületlenül, de lendület nélkül támadtak, míg a vendégek elégedettek voltak a vezetéssel. Ennek nyomán az olasz válogatottal a 2010-es világbajnokságon szerepelt kapusnak, a 40 éves Federico Marchettinek ugyan volt dolga, de bravúrt nem kellett bemutatnia, közvetlenül a szünet előtt viszont nem tudta hárítani Traore közeli fejesét Varga nagyszerű beadása után. A térfélcserét követően álmosan kezdett a Ferencváros, a Dibuszt helyettesítő Varga Ádámnak ziccert kellett védenie. Ez viszont felébresztette a magyar bajnokot, amely magához ragadta a kezdeményezést, amit Sigér keresztlécen csattanó távoli lövése is jelzett. Eredményre vezetett a Ferencváros állandósuló fölénye, ugyanis a Máltán mesterhármast elérő Varga Barnabás közelről vette be az ellenfél kapuját. Innentől már csak a különbség volt kérdés, mert a rivális elkészült az erejével. Végül maradt a 2-1-es magyar győzelem, mivel Abu Fani a keresztlécet találta el, Marchetti pedig többször bravúrosan védett. 

A zöld-fehérek a selejtező negyedik, utolsó fordulójában a Zalgiris Vilnius csapatával küzdenek meg a csoportkörös szereplésért. A litvánok a hazai 3-1-es kudarcot követően idegenben 5-0-ra kaptak ki, így kettős vereséggel maradtak alul az Európa-liga selejtezőjében a svéd Häckennel szemben. A jövő csütörtöki első felvonást Litvániában rendezik.

Debreceni VSC-Rapid Wien (osztrák) 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Seidl (15.), Romancsuk (43. - öngól), Grüll (51.), Burgstaller (72.), Bajic (90.)
Debreceni VSC: Megyeri - Kusnyír (Baranyai, 73.), Dreskovic, Romancsuk, Manrique - Lagator, Loncar - Szécsi (Domingues, a szünetben), Dzsudzsák (Mance, 86.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 61.) - Do. Babunszki (Bárány, 73.)
Rapid Wien: Hedl - T. Schick, Querfeld (Hofmann, 75.), Cvetkovic (Sollbauer, 82.), Auer (Moormann, 75.) - Sattlberger, Oswald, Kerschbaum - Seidl, Burgstaller (Mayulu, 79.), Grüll (Bajic, 79.)
    
A Rapid elképzelése szerint alakult a mérkőzés, a bécsi csapat nagy nyomás alá helyezte a debrecenieket, az elején jobbára a hazai térfélen zajlott a játék. Az első negyedóra végén Dzsudzsák röviden passzolt hátra, Seidl vette észre a lehetőséget, elvitte a labdát Dreskovic mellett, majd higgadtan passzolt a kapuba. Továbbra is a vendégcsapat irányított, de a félidő felénél a DVSC-nek is volt egy helyzete. Aztán rövid időn belül három sárga lapot összeszedett a bécsi csapat, a kezezésért kiosztott harmadik után, a 32. percben Dzsudzsák szabadrúgásból jobbról élesen ívelt középre, a berobbanó Babunszki pedig a kapuba talált, de lesről indult. Nemsokára meglett a negyedik Rapid-sárga is, a vendégek ebben a szakaszban többször szabálytalanul tudták csak megállítani a debrecenieket. A szünet előtt mégis növelték előnyüket, pontos átadásokkal eljutottak a debreceni kapuhoz, az alapvonalról balról bepasszolt labda pedig a menteni igyekvő Romancsukról került a hálóba. Aktívabban kezdte a második félidőt a Debrecen, azonban az 51. percben gyors labdakihozatal után Grüll "megnyert egy futóversenyt", és Megyerit kicselezve megszerezte a harmadik bécsi gólt, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A 72.-ben Burgstaller kotorta be közelről a kapufáról kipattanó labdát, majd a 90.-ben Bajic fejezett be pontosan egy gyors támadást. A pontosabban és jóval határozottabban, gyorsabban futballozó Rapid Wien sima győzelmet aratva jutott tovább.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS