„Kettős vereség” az UTE – BNLC-Csepel meccsen

2013. április. 08., 10:55   |    

„Kettős vereség” az UTE – BNLC-Csepel meccsen

Az U19-es válogatott norvégiai Eb-szereplése miatt nem rendeztek fordulót a női NB I-ben, de a szurkolók így sem maradtak mérkőzések nélkül: Szombathelyen és Újpesten is elmaradt meccseket pótoltak a csapatok.

A téli szünetben úgy tűnt, a kétezres évek első éveinek legeredményesebb csapata, az 1. FC Femina magabiztosan masírozik a felsőházi rájátszás felé. A rákospalotaiaknak azonban nagyon nehéz a sorsolása az alapszakasz hajrájában, ráadásul a Fegyelmi Bizottság a héten az U17-es csapat negyedik létszámhiányos kiállása miatt, négy pontot levont a Feminától: ha a határozat jogerőre emelkedik, a a korábbi 18 helyett csak 14 pontja lesz. Így, nem túlzás, hogy az előzetesen lényegesen esélyesebbnek ítélt Viktória-Trend Optika elleni meccsen úgy kellett volna a pont a pirosaknak mint egy falat kenyér.

A Viktória azonban ¨C annak ellenére, hogy alapemberei erősítik az Eb-selejtezőn az U19-es válogatottat ¨C nem csak jobban, de eredményesebben is futballozott vetélytársánál. A 18. percben a Sipos Lilla által centerezett labdára mozduló, éppen a Feminától Szombathelyre igazolt Széles Viktória ügyesen megzavarta Mátra kapust, a szintén exfeminás Horváth Lilla pedig tíz méterről a kapuba vágta a labdát. Hamar egyenlített a vendégcsapat, Szeitl Szilvia 30 méteres szabadrúgása kipattant Bogdányiról és Horváth Hanna közelről a kapuba lőtt. A félidő hajrájában fölénybe került a Viktória, és Sipos Lilla góljának köszönhetően előnnyel is fordulhatott. A válogatott csatár 25 méteres lövése Szeitl Szilvián irányt változtatva vágódott a jobb sarokba. A fordulás után a lesre állítással próbálkozó védők közül Megyeri Boglárka lépett ki, kicselezte Mátrát és góljával eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó negyedórához érve a Viktória még növelni tudta előnyét, Sipos éles szögből leadott lövését Szeitl a saját kapujába sodorta.

Újpesten a hazaiak, és a vendég BNLC-Csepel számára is a felsőházi rájátszás volt a tét ¨C de mindkét alakulat csak akkor tarthatta volna saját kezében a sorsát, ha győzni tud. Egyiknek sem sikerült, az 1-1-es döntetlen tulajdonképpen a két csapat „kettős veresége”. Vachter Zsófia révén a BNLC már az első percben ziccerbe került, de a szőke csatár hibázott. A folytatásban az Újpest dominált, az történt a pályán, amit a lilák akartak ¨C és ők gólt akartak szerezni. A 7. percben Barsi Adrienn robogott el a jobb szélen, lapos, éles beadását Mátyás Noémi passzolta Belényi Anna hálójába. A folytatásban is az Újpest birtokolta többet a labdát, összességében jobban játszott, mint a vendégcsapat, de ziccerei (Vachter révén több is, majd Nagy-Peti is eltalálta a kapufát) a BNLC-Csepelnek voltak. A második félidőben az Újpest növelni tudta fölényét, a lilák szögletek után helyzeteket alakítottak ki, Szennai a keresztlécre fejelte a labdát ¨C ám a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát. A 78. percben Nagy-Peti Kitti jobb oldali szögletét a hosszúsaroknál árván hagyott Beke Adrienn fejelte a hálóba ¨C egyenlített, sőt pontot mentett a BNLC-Csepel.

Az alapszakasz utolsó fordulója előtt az MTK Hungária, az Astra-Bíró-Kert FC, a Viktória-Trend Optika FC és a Hegyvidék SE már bejutott a legjobb hat közé, a fennmaradó két helyért azonban nagy csata várható. A Szegedi AK 15, a Femina 14, az Újpest 12, a BNLC 11 ponttal várja a 18. fordulót. A két, jobb pozícióban levő csapat egymás ellen hadakozik majd Rákospalotán, a Budai II László Stadionban, a BNLC-Csepel a Hegyvidéket fogadja, az UTE pedig Zalába utazik, a Nagypálihoz.

Ha az alapszakasz második felében, a legutóbbi hét meccsükön egyetlen győzelmet sem arató lilák Vasboldogasszonyban sem tudnak nyerni, esélyük sincs a felsőházi folytatásra. Pedig, az UTE az egyetlen (kis) csapat, amely pontot tudott elvenni a három dobogóstól.

Női NB I
A 15. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Viktória-Trend Optika FC – 1. FC Femina 4-1

A 17. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpesti TE – BNLC-Csepel 1-1

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS