Kevés gól esett az OTP Bank Liga szombati játéknapján

2011. augusztus. 06., 19:20   |    

Kevés gól esett az OTP Bank Liga szombati játéknapján

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján megszerezte első pontjait a Vasas és a Haladás, megérdemelten nyert a Pápa a Kaposvár ellen, a Győr megőrizte hibátlan mérlegét, a bajnok Videoton pedig magabiztos győzelmet aratott.

Gól nélküli döntetlen a pont nélküliek rangadóján

 

Vasas-Híd - Haladás Sopron Bank 0-0

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Viszokai László)

 

Két eddig pont nélküli együttes mérkőzött egymással a szombati játéknap nyitómérkőzésén. Az első félidőben a szombathelyiek előtt adódtak nagyobb lehetőségek, előbb Halmosi Péter pörgetett kapu mellé a 9. percben, majd Kenesei Krisztián két alkalommal is kevéssel tévesztett célt. A félidőt is Kenesei szabadrúgása zárta, melyet követően Lubos Ilizi biztos kézzel védett. A második játékrész inkább a kemény belépőkről és vitatott helyzetekről szólt, semmint a látványos fociról. Egy védelmi hiba kapcsán majdnem öngól született a 73. percben, Polényi Gábor hazafejelt labdáját érte utol Ilizi kapus még a gólvonal előtt, és ütötte szögletre. A Vasas és a Haladás közepes színvonalú mérkőzésen szerezték meg első szezonbeli pontjukat.

 

Továbbra is hibátlan a Győr

 

BFC Siófok - Győri ETO FC 0-1 (0-1)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Forgács Attila, ifj. Kormányos Gábor)

Gólszerző: Aleksidze a 26. percben

 

Az első negyed óra után változott meg az addig kiegyenlített játékkép, Simon Andrást sérülése miatt Rati Aleksidze váltotta, s beállása után nem sokkal, a 26. percben egy ügyes kényszerítő után a hazai kapus lába mellett a hálóba gurított (0-1). Az első félidő második felében győri fölény jellemezte a játékot, de újabb gólt nem eredményezett a vendégek jobb labdabirtoklása. A szünet után megélénkült a meccs, Marko Dinjar kétszer is növelhette volna a vendégek előnyét, de előbb Mester Tamás kapus hárított, majd egy lövését követően egy védőn pattant meg a sarokba tartó labda. A Győr megtartotta előnyét lefújásig, és sorozatban harmadik 1-0 arányú sikerét könyvelhette, s a megszerzett három ponttal a tabella élére állt.

 

Megérdemelt győzelem a továbbra is veretlen pápaiaktól

 

Lombard Pápa Termál FC - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)

Vezette: Radványi Ádám (Márkus Tamás, Márton Zsolt)

Gólszerző: Lovrencsics a 41. percben

 

Az előző fordulóban a bajnok Videotont legyőző Kaposvár a még veretlen Pápához látogatott. A mérkőzés előtt kiegyenlített küzdelemre lehetett számítani, de a hazaiak jóval aktívabbak voltak, sorra adódtak előttük a lehetőségek: Goran Maric, Sander Puri és Ferenczi István is közel járt a gólszerzéshez, de próbálkozásuk után a labda még elkerülte a Kaposvár hálóját. A 24. percben George Ganugrava szabadrúgása után a gólvonalról tudott csak menteni Bank István, a 41. percben azonban gólra váltotta fölényét a Pápa, Lovrencsics Gergő reagált leghamarabb a kapusról kipattanó labdára és az ötösről a hálóba lőtt (1-0). A második félidőben is a hazaiak domináltak, a vége felé azért Szűcs Lajos kapusnak is akadt védenivalója, a csereként beállt Serghei Alexeev kapura tartó lövését ütötte ki a 79. percben. Véber György csapata végül 1-0-ra győzött, és veretlenül várhatja a következő fordulót.

 

 

Javított az előző fordulóban nem várt vereség után a Videoton

 

Videoton FC - Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

Vezette: Solymosi Péter (ifj. Tóth Vencel, Horváth Róbert)

Gólszerző: Alves a 21., Brachi a 88. percben

 

A szombati játéknap utolsó mérkőzésén a Sóstói Stadionban mintegy 4000 néző előtt lépett pályára a bajnok Videoton. Javításra készült a hazai csapat a Kaposvártól elszenvedett vereség után, s ennek megfelelően már a mérkőzés legelején helyzeteket dolgozott ki, elsősorban Andre Alves révén, aki három elpuskázott lehetőséget tudhatott magáénak bő negyed óra alatt. A 21. percben viszont már nem hibázott, és Gosztonyi András bal oldali egyéni akciója és beadása után a kapuba fejelt, megszerezve a vezetést a hazaiaknak (1-0). A gól után kissé leült a mérkőzés, a diósgyőriek legnagyobb lehetőségüket egy röviden hazagurított labdának köszönhették a 37. percben, amikor is L’imam Seydi elől kellett tisztáznia Tomas Tujvelnek. A második játékrészt nagy rohamokkal kezdte a Videoton, Sándor György kihagyott fejese után azonban magára talált a DVTK. Előbb a szünetben beállt George Menougong lőtt kapura 17 méterről, majd Leon Gallardo előbb lesről fejelt lécre, azután egy jobb oldali beadás után vágta fölé a labdát az ötösről. A hazaiak aztán a végére ismét megrázták magukat, s Alvaro Brachi hatalmas, kétkapufás szabadrúgásával a 88. percben biztosították be a három pontot (2-0).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS