Kevés passzal, alacsony labdabirtoklással remekel a Kisvárda

2021. szeptember. 25., 21:57   |    

Kevés passzal, alacsony labdabirtoklással remekel a Kisvárda

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros és az Újpest derbije lesz a slágermeccs, de vidéken is rendeznek olyan találkozót, amelyek kimondottan érdekes lehet: az éllovas Kisvárda az újonc DVSC-t fogadja.

A várdaiak remek szereplésére nem sokan számítottak, eddig egyedül a MOL Fehérvár szerzett pontot a szabolcsi csapat ellen, amely a legkevesebb kapott góllal (5) áll a mezőnyben, pedig az első öt bajnokija mindegyikén bevették a kapuját az ellenfelek. Ebből a szempontból jobban sikerült a legutóbbi két mérkőzése, melyeken érintetlen maradt a csapat hálója. A DVSC ellen nem lesz könnyű folytatni ezt a sorozatot, a Loki ugyanis átlagban közel hármasával lövöldözi gólokat, hat meccsen 17 találatot szerzett, ezzel a forduló előtt holtversenyben listavezető volt ebben a statiszikai mutatóban.

Érdekesség, hogy a Kisvárda eddig kizárólag a félidők utolsó negyedórájában kapott gólt, az első harminc, valamint a 46-75. percben még senki nem vette be a kapuját. A Lokinak tehát érdemes lesz megnyomnia a hajrát, főképp annak fényében, hogy a 75-90. perc között már hat gólt szerzett, 17 találatából 14-et jegyzett a második félidőben (de a Kisvárda is 10-ből 7-et). A DVSC kontrákból már négyszer volt eredményes, de a hajdúsági csapat jegyzi a legtöbb távoli lövésből szerzett gólt (4) és a legtöbb rögzített helyzetből elért találatot is (5). A debreceniek védekezésén viszont még lehet csiszolnivaló, legalábbis ezt mutatja, hogy ellenük tudtak a legtöbbször kapura lőni az eddigi fordulókban, és a 12 kapott gól is soknak számít hat forduló alatt.

A Debrecené a harmadik legkevesebb labdavesztés, ám a csapat ehhez képest viszonylag sok labdát veszített el a védekezőharmadban (21%), a labdaszerzések terén pedig csak a Gyirmót rendelkezik alacsonyabb statiszikai mutatóval. Érdekes kontraszt, hogy az éllovas Kisvárda jegyzi a legkevesebb passzt a bajnokságban (meccsenként 291-et), és a legalacsonyabb átlagos labdabirtoklás is a listavezető nevéhez fűződik (meccsenkénti átlagban mindössze 41%, messze kevesebb még az utolsó előtti, 46%-os átlagos labdabirtoklást produkáló Újpestnél is), a debreceniek a középmezőnyben foglalnak helyet e két mutatóban (341 passz/meccs, 50,9%-os labdabirtoklás). Az is meglepő talán, hogy a várdaiak nyerték a legkevesebb támadó párharcot az eddigi fordulókban (54,43/mérkőzés), megnyert légi párbajban viszont senki sem volt jobb náluk (48,76/mérkőzés).

A Loki előszeretettel operál szélről beadott labdákkal, ebben a mutatóban a második a ligában (meccsenként 17 beadással), a 16-oson belüli labdaérintésekben pedig a harmadik a mezőnyben. A Kisvárda követte el a második legtöbb szabálytalanságot (meccsenként 11,81-et), és a Kisvárda játékosaival szemben követték el a második legkevesebbet (átlagban 9,6-ot). Megelőző szerelésekben e két csapat áll a lista élén, elsősorban a Debrecen magasodik ki a mezőnyből ebben a mutatóban (47,31-es átlaggal). A Loki blokkolt lövéseket tekintve a harmadik (3,54-es átlaggal), míg a Kisvárda az utolsó helyen áll a mezőnyben (1,07-es meccsenkénti átlaggal). A debreceniek végezték el a legtöbb szögletet eddig (39-et), és a második helyen állnak a kapura lőtt szabadrúgások terén (5), míg a Kisvárda még egyszer sem lőtt kapura szabadrúgásból.

Ami az egyéni statisztikákat illeti, a Kisvárdának érdemes lehet extra figyelmet szentelnie Ugrai Rolandra, aki 6 találattal vezeti a góllövőlistát, valamint Dzsudzsák Balázsra, aki 5 gólpasszával szintén listavezető, emellett 4 gólpasszt megelőző passza is van, ami szintén a legjobb mutató a teljes mezőnyben. A szintén debreceni Bárány Donát a 90 perc alatt adott gólpasszok számában (1,1) listavezető, míg Tischler Patriké (DVSC) a legtöbb 16-oson belüli labdaérintés.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS