Kezdődik! Ma este Ausztria vár az U19-es válogatottra

2014. július. 19., 10:18   |    

Kezdődik! Ma este Ausztria vár az U19-es válogatottra

A mai napon négy mérkőzéssel kezdetét veszi a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság, a magyar válogatott Ausztria ellen lép pályára.

Másfél éves felkészülés után eljött a magyarországi U19-es Európa-bajnokság első játéknapja, a magyar válogatott 18.30 órakor az osztrákok ellen lép pályára a Szusza Ferenc Stadionban. Mészöly Géza együttese bizakodva várja az első mérkőzést, a keret mind a 18 játékosa egészségesen, bevethető állapotban készül a találkozóra.

Ugyanezt nem mondhatják el magukról az osztrákok, akik három labdarúgójukat is kénytelenek nélkülözni eltiltás miatt (mindhárman a selejtező elitkör utolsó meccsén kapták meg második sárga lapjukat), köztük az egyik legveszélyesebb támadójukat, Florian Grillitscht, aki négy góljával oroszlánrészt vállalt a románok elleni 5-0-ás sikerben az elitkör első meccsén. Rajta kívül Lukas Gugganig és Michael Brandner nem szerepelhet a találkozón, így Andreas Heraf szövetségi edző csak három mezőnyjátékos cserét ültethet a kispadra.

Mészöly Géza az osztrákokról elmondta: személyesen és videófelvételeken is volt alkalma megnézni az első ellenfél játékát, és egy rendkívül szervezetten védekező, az agresszív letámadást előszeretettel alkalmazó, szélvészgyors támadókkal rendelkező riválisra lehet számítani. A magyar válogatott szövetségi edzője szerint az eddig látott játéka alapján Ausztria a végső győzelemre is esélyes lehet az Európa-bajnokságon. Az elmúlt napokban sokat videózott a csapat, a stáb alaposan kielemezte a játékosoknak az osztrákok játékát, és felhívta a figyelmet az ellenfél erősségeire.

IMG_9947|

Az osztrákok közül a legnagyobb név a Manchester Cityben játszó Sinan Bytyqi, aki a hat selejtezőn összesen öt góllal és három gólpasszal segítette csapatát, de a BAyern München és a Stuttgart is alkalmazza a keret egy-egy futballistáját.

- Felkészültünk a mérkőzésre, a játékosok már nagyon várják a találkozót, mindenki érzi, hogy eljött az idő, amikor meg kell mutatni, mire képes a csapat - fogalmazott Mészöly Géza. - Az Európa-bajnokság mérkőzéseit nehéz összehasonlítani az elmúlt másfél év felkészülési meccseivel, bízom benne, hogy a nagy tét és a sok szurkoló a legjobbat hozza ki a játékosokból. Az osztrákok közel tíz éve dolgoznak egy jól felépített filozófia mentén, komoly előrelépést értek el utánpótlás-válogatottjaiknál, ebben a korosztályban is impozáns, modern támadó focit játszó csapatuk van.

Az első játéknap programja:

A csoport:

Felcsút, 18.00: Portugália–Izrael (Tv: Eurosport)
Szusza Ferenc Stadion, 18.30: Magyarország–Ausztria (Tv: Eurosport2, Duna TV)

B csoport:

Győr, 17.15: Ukrajna–Szerbia
Győr, 20.15: Bulgária–Németország (Tv: Eurosport)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS