Kialakult az Európa-liga elődöntőjének mezőnye

2023. április. 21., 01:13   |    

Kialakult az Európa-liga elődöntőjének mezőnye

Május 31-én Puskás Arénában rendezik az UEFA Európa Liga 2022/23-as idényének döntőjét. A negyeddöntők visszavágóját követően az olasz AS Roma, a Ferencvárost a nyolcaddöntőben búcsúztató Bayer Leverkusen, a spanyol Sevilla, valamint a Juventus jutott be az elődöntőbe.

Az AS Roma a negyeddöntő első mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett a Feyenoord ellen, de José Mourinho tanítványai a visszavágón először hosszabbításra mentették a párharcot, majd végül 4-1-re meg is nyerték a második összecsapást. A Bayer Leverkusen az Union Saint-Gilloise ellen először döntetlent ért el, de a visszavágón magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott. A Manchester United nem bírt a sorozatban már specialistának számító Sevillával, a spanyolok 5-2-es összesítéssel léptek tovább. A legjobb négy közé a Juventus jutott még be, miután összesítésben 2-1-es sikert aratott a Sporting felett.

Az Európa-liga idei szezonja a magyar futball számára is sikeres volt: a Ferencváros első helyen végzett csoportjában, aminek köszönhetően hosszú idő után ismét magyar csapat szerepelt az európai kupák kieséses szakaszában. A zöld-fehérek a legjobb 16 között a Bayer Leverkusennel találkoztak, és bár a németek jobbnak bizonyultak, a magyar bajnok így is nagyszerűen teljesített. A sorozatban Schäfer András klubja, az Union Berlin, Sallai Roland együttese, a Freiburg, valamint Szalai Attila alakulata, a Fenerbahce egyaránt a nyolcaddöntőben búcsúzott. A Konferencia-ligában az AZ Alkmaar és Kerkez Milos elődöntőbe jutott, miután a holland csapat kétgólos hátrányból felállva, büntetők után búcsúztatta az Anderlechtet.

A Puskás Aréna tavasszal két finálénak ad otthont: május 3-án a MOL Magyar Kupa döntőjében a Budafok és a Zalaegerszeg csap össze, majd május 31-én Európa két topcsapata érkezik a magyar fővárosba, hogy megküzdjön egymással a második számú európai kupasorozat trófeájáért.

 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS