Kiesési rangadó Kaposváron, újra ETO-MTK

2014. március. 29., 11:16   |    

Kiesési rangadó Kaposváron, újra ETO-MTK

Öt mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga 22. fordulója.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Március 29., szombat, 14.00)

Benczés Miklós „hazalátogat” a DVTK-hoz, a játékosok közül korábbi klubja ellen játszhat Paco Gallardo. A DVTK ötödik, a Puskás FC hátulról ötödik, de tavasszal eddig a felcsútiak teljesítettek jobban. Hét pontot szereztek tizenkettőből, a DVTK ötjével szemben. Tomiszlav Szivics együttese a legutóbbi fordulóban kikapott Újpesten, augusztus 11. óta ez volt az első idegenbeli veresége. Hazai pályán ellenben a március 14-i, Pápa elleni találkozó rossz sorozatot tört meg: négy nyeretlen meccset követett egy sikeres. Az akadémisták idegenben a legutóbbi négy mérkőzésükből hármon döntetlent játszottak, ellenben október 5., a pécsi 2-1 óta nyeretlenek. A két csapat őszi bajnokiján a Diósgyőr 2-0-ra nyert Székesfehérváron.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MVM PAKS
(Március 29., szombat, 16.00)

A tizenötödik a tizenhatodik otthonában – aligha kell hangsúlyozni, mind a két csapat kapaszkodik az utolsó, a Rákóczi esetében talán már az utolsó utáni szalmaszálba. Mindkét csapat nyeretlen még tavasszal, sőt a somogyiak november 2., a tolnaiak szeptember 13. óta nem nyertek bajnoki meccset. A Paks legutóbb éppen a Rákóczi ellen nyert a két csapat őszi mérkőzésén, Windecker József és Simon Attila egy-egy góljával 2-0-ra. Azóta mindkét együttes élén új edző áll, Selymes Tibor váltotta Prukner Lászlót, csertői Aurél pedig a Győrbe távozott Horváth Ferencet. Az eddigi tavaszi fordulókban a Rákóczi mérlege három döntetlen, egy vereség, a Paksé két döntetlen, két vereség. A kaposváriak hazai pályán szeptember 28. óta csak a listavezető Debrecentől kaptak ki.

PÉCSI MFC-MATIAS–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO
(Március 29., szombat, 16.00)

A PMFC hatodik, a KTE hátulról hatodik. A pécsi együttesnek megszakadt hosszú veretlenségi sorozata az előző fordulóban, Debrecenben, sőt a csapat kettős vereséggel kiesett a Magyar Kupából is. Ettől függetlenül az e szakasz előtti menetelés csodálatra méltó. A PMFC október 5. óta nem kapott ki hazai bajnokin, azóta a mérlege két győzelem, három döntetlen. A KTE november 1. óta tartó veretlenségét veszítette el legutóbbi idegenbeli bajnokiján, Szombathelyen. A csapat a legutóbbi két bajnokiján nem szerzett gólt. Tavasszal mindössze két gól szerepel az adott és a kapott gólok sorában is. Vendégként a legutóbbi négy fellépésén egyszer nyert, kétszer döntetlent játszott, egyszer kikapott. A két csapat egymás elleni bajnokija ősszel 5-2-es vendéggyőzelmet hozott. A páros legutóbbi négy egymás elleni bajnokiját mindig a vendég nyerte meg – ez háromszor a PMFC volt. Eddigi hét közös bajnokijukból mindössze egy végződött döntetlenül.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Március 29., szombat, 18.00)

A tavasszal bajnoki találkozókon még nyeretlen Ferencváros a 2014-ben eddig ugyancsak három pontot gyűjtött Pápát fogadja. Mindkét együttes az utolsó őszi (a 17.) fordulóban nyert legutóbb, azóta egyaránt egyszer kikaptak, s háromszor játszottak döntetlent. A pápaiak négy mérkőzéséből három 1-1-re végződött, csak a diósgyőri 1-2 rontja a sort. A Fradi, amely az Újpest elleni bajnoki óta nem tud hazai pályán nyerni, az MTK-nak lőtte a legtöbb gólt (kettőt), de azon a mérkőzésen szenvedett vereséget. A két együttes tavasszal találkozott egymással a Ligakupában, a budapesti mérkőzést a Fradi 4-0-ra megnyerte,így jelentős előnnyel várhatja a keddi, pápai visszavágót. A két csapat őszi bajnokiján ugyancsak a Ferencváros nyert 2-0-ra. Mind a két együttesben akad olyan kulcsjátékos, aki korábban a mostani ellenfélnél szerepelt, a Ferencvárosban Gyömbér Gábor, a Pápában Szűcs Lajos, Orosz Márk és Csizmadia Csaba.

GYŐRI ETO FC-MTK BUDAPEST
(Március 29., szombat, 20.00)

A Videoton FC otthonában megtört a győriek rossz sorozata, megszerezték első győzelmüket Horváth Ferenccel, azóta már Paksról is elhozták a három pontot. Ugyanakkor tavasszal eddig egyetlen bajnokit vívtak hazai pályán, azt pedig elveszítették 5-2-re a Pécs ellen. Az egész eddigi szezont tekintve a címvédő hazai mérlege öt győzelem, három döntetlen, két vereség. Az MTK egyetlen eddigi tavaszi győzelmét a Ferencváros ellen aratta, hazai pályán. Idegenben meglehetősen gyenge az eddig mérleg, egy győzelem, négy döntetlen és öt vereség. A két csapat őszi egymás elleni mérkőzésén az ETO 2-1-re nyert a Hungária körúton, három napja a Magyar Kupában 3-3-as döntetlent játszottak a felek az ETO Parkban, ami az MTK elődöntőbe jutását jelentette.

Vasárnap

Videoton FC - DVSC-TEVA 16.30
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS