Kiesési rangadó Miskolcon

2021. január. 29., 11:40   |    

Kiesési rangadó Miskolcon

Négy mérkőzést szombaton, kettőt vasárnap játszanak az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A listavezető Ferencváros ismét otthon játszik, ezúttal a szerdán a harmadik helyre előrelépett Kisvárdát fogadja. A tabella két utolsó helyezettje, a DVTK és a Budafok egymás ellen lép pályára.

MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 12.30)

Mind a két csapat döntetlennel kezdte a tavaszt, mind a kettő hétszer nyert az eddigi fordulókban. A kék fehérek két ponttal jobban állnak, mint riválisuk. Az MTK pályaválasztóként október 24. óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte pályaválasztóként, sorozatban hármat. A Puskás Akadémia csapata vendégként az utóbbi két mérkőzésén nem tudott nyerni, ellenben az utóbbi időben kitűnő a mérlege Budapesten: a Honvéd és az Újpest ellen is győzött. A legutóbbi hét évben egyszer sem hozott döntetlent a két csapat egymás elleni mérkőzése.

A két csapat idénybeli első bajnokijának összefoglalója:

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Mezőkövesd, 14.45)

A mezőny mind a tizenkét csapatát figyelembe véve a Mezőkövesd az egyedüli, amelyik veretlen maradt a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén. Pályaválasztóként a legutóbbi három OTP Bank Liga-könyvét megnyerte. Az Újpest hazai 0-5-tel kezdte a tavaszt a MOL Fehérvár ellen. A bajnokságban ugyan csak két pont a hátránya a Mezőkövesddel szemben, augusztus közepe óta nyeretlen vidéken. Mezőkövesden ugyanakkor még soha nem veszített bajnoki mérkőzést!

A két csapat idénybeli első bajnokijának összefoglalója:

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Groupama Aréna, 17.00)

A Ferencváros másfél hete, a Diósgyőr ellen lezárta hosszú hazai bajnoki veretlenségi sorozatát. A Kisvárda ellen viszont eddig minden, a Groupama Arénában játszott bajnoki meccsén három pontot szerzett, mégpedig kapott gól nélkül. A Kisvárda a MOL Fehérvár elleni szerdai 2-1-gyel lezárta a nyeretlenségi sorozatát, idegenben, az első forduló óta, csak egyszer, éppen Székesfehérváron kapott ki.

A két csapat idénybeli első bajnokijának összefoglalója:

MOL FEHÉRVÁR FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 19.30)

Két idegenbeli bajnokit játszott eddig a Mol Fehérvár FC 2021-ben, az egyiket kiütéssel megnyerte Újpesten, a másikat elveszítette Kisvárdán. Pályaválasztóként 2019. decembere óta veretlen a bajnoki mérkőzésein, a mostani szezonban három döntetlen mellett a többit megnyerte. A Honvéd a Zalaegerszeg elleni döntetlennel kezdte a tavaszt, idegenben a Budafok elleni győzelemmel zárta az előző évet. A Vidi vendégeként ellenben nem jó a mérlege, 2013 októbere óta nem nyert. Érdekes, hogy 2019 eleje óta nem született hazai győzelem ebben a párharcban, de hatból ötször a Honvéd volt a pályaválasztó.

A két csapat idénybeli első bajnokijának összefoglalója:

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 14.10)

Az évet a Honvéd elleni döntetlennel kezdő ZTE pályaválasztóként a legutóbbi két alkalommal egyaránt három gólt szerzett a Paks ellen, de ez másodjára csak a döntetlenhez volt elég. A kék-fehérek ősszel sokáig nem szerepeltek jól otthon, de az utolsó két 2020-as zalaegerszegi bajnokijukat megnyerték. A Paks nem szerzett pontot utolsó három tavalyi meccsén, de egy hete nagyon magabiztosan verte a Diósgyőrt. Idegenben november elseje óta mindössze egy pontot szerzett.

A két csapat idénybeli első bajnokijának összefoglalója:

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Diósgyőr, 16.15)

A kiesőhelyen álló két csapat találkozója. A Diósgyőr két meccset játszott eddig tavasszal, a ferencvárosi győzelmet paksi vereség követte. Pályaválasztóként a két legutóbbit, decemberben elveszítette. A Budafok az MTK ellen egy hazai ponttal kezdte az évet, majd kikapott a Ferencvárostól, ugyancsak a Promontor utcában. Idegenben október 25. óta csak egy pontot tudott szerezni. A két csapat októberi mérkőzése 2-1-es budafoki győzelmet hozott.

A két csapat idénybeli első bajnokijának összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS