Kiesett a Nyíregyháza

2010. május. 19., 22:35   |    

Kiesett a Nyíregyháza

Szerdán öt mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 29. fordulójából. A Nyíregyháza háromgólos hátrányt dolgozott le a Haladás ellen, de hiába küzdött meg az egy pontért, kiesett az élvonalból. Az éllovas DVSC-TEVA a Győr, a második helyezett Videoton az Újpest ellen ért el döntetlent, ami azt jelenti, hogy a bajnoki címért zajló versenyfutás az utolsó fordulóig nyílt marad.

Bougerra hiába mentett pontot

Nyíregyháza Spartacus FC - Szombathelyi Haladás 3-3 (0-2)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert Zoltán, Medovarszki János)
Gólszerző: Bougerra (11-esből) a 65., Bougerra a 71., Bougerra a 81. ill. Simon Á. a 34., Simon A., a 45., Molnár B. (11-esből) a 62. percben

A kieső helyen álló hazaiak számára kizárólag a győzelem volt elfogadható eredmény a találkozón, ennek megfelelően az első negyedóra a nyírségiek fölényét hozta. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, és a 34. percben a Haladás megszerezte a vezetést: Simon Attila passza után Simon Ádám 25 méterről bombázott a léc alá (0-1). A 44. percben ismét a Simon-fivérek hoztak össze egy gólt, ezúttal Ádám adott be jobbról, Attila pedig 5 méterről a bal sarokba fejelt (0-2). A fordulás után is a Haladás volt aktívabb, és a 61. percben Halmosi Péter felvágásáért büntetőhöz jutott a szombathelyi együttes. A tizenegyest Molnár Balázs értékesítette (0-3). A hazaiak nem adták fel a küzdelmet, a 65. percben egy kezezés után büntetőhöz jutottak, Fouad Bougerra pedig pontosan lőtte a tizenegyest (1-3). A 71. percben Zeljko Kovacevic átadása után Bougerra közelről vette be a kaput (2-3), majd a 81. percben az algériai légiós egy szöglet után is eredményes volt (3-3). A nyírségiek a végén még lőttek egy kapufát, de a győzelmet nem tudták megszerezni, ezzel eldőlt, hogy a következő szezonban a másodosztályban szerepelnek.


Szépségdíjas góllal nyert a ZTE

Vasas - ZTE FC 2-3 (1-2)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Benounes (11-esből) a 2., Bogunovic (öngól) a 81., ill. Kamber a 33., Pavicevic a 44., Horváth A. az 54. percben

Az angyalföldiek már a 2. percben vezetéshez jutottak, a Karim Benounes elleni szabálytalanságért ítélt büntetőt a játékvezető, a 11-est a sértett értékesítette (1-0). A Vasas támadásban maradt és több alkalommal is növelhette volna előnyét, de kihagyta a helyzeteit. A 33. percben egyenlített a ZTE, Djordje Kamber egy csellel tisztára játszotta magát, majd 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 44. percben már a vendégek vezettek, Darko Pavicevic lépett ki a Vasas védői közül, majd 12 méterről kilőtte a bal sarkot (1-2). Az 54. percben szépségdíjas találattal növelte előnyét a zalai együttes, egy felpattanó labdát Horváth András az ötös bal sarkától, a kapunak háttal állva, ollózó mozdulattal lőtte a jobb sarokba (1-3). A 80. percben alakult ki a végeredmény, Benounes beadásába Milan Bogunovic szerencsétlenül ért bele, a labda a védőről Vlaszák Géza kezére, onnan pedig a hálóba pattant (2-3).


Győzelmével bennmaradt a Paks

Paksi FC - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vígh Tibor)
Gólszerző: Kiss T. a 5., Böde a 44., ill. Vaccaro (11-esből) a 82. percben

A Paks támadó szellemben kezdte a találkozót és az 5. percben megszerezte a vezetést: Kiss Tamás jobbról, 13 méterről a jobb sarokba lőtte a labdát (1-0). A vezetés tudatában sem vettek vissza a hazaiak, több nagy helyzetet is kihagytak a szünetig, egy lehetőséget pedig kihasználtak, a 44. percben Vayer Gábor bal oldali beadását követően Böde Dániel fejelt a jobb sarokba (2-0). A fordulás után mérsékeltebb lett az iram, kevesebb volt a helyzet is, de a 82. percben a vendégek megszerezték szépítő találatukat, Angelo Vaccaro az Abraham lerántásáért megítélt büntetőt értékesítette (2-1). Újabb gól már nem született, a Paks a megszerzett három ponttal kiharcolta a bennmaradást az élvonalban.


Nem ért győzelmet a gyors Videoton-gól

Videoton FC - Újpest FC 1-1 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Elek a 3., ill. Vasiljevic a 77. percben

A bajnoki címre pályázó Videoton számára kulcsfontosságú volt a győzelem a múlt héten a listavezető Debrecent legyőző Újpest ellen, és a mérkőzés elején a fehérváriak hamar meg is szerezték a vezetést: Nagy Dániel beadása után Elek Ákos fejelt a kapuba (1-0). A folytatásban is a Videoton volt veszélyesebb, az újpesti akciókban nem volt meg a kellő lendület. A szünetig nem esett újabb gól, a fordulás után pedig veszélyesebbé vált az Újpest, és a 73. percben sikerült kiegyenlítenie: Tóth Norbert adott be egy bal oldali szabadrúgásból, Dusan Vasiljevic fejesét Sebők Zsolt nem tudta védeni, a labda a kapus kezéről pattant a hálóba (1-1). A hajrában mindent megtett a győztes gól megszerzéséért a Videoton, de mindhiába, az Újpest ponttal távozott Székesfehérvárról.


Jól zártak a védelmek

DVSC-TEVA - Győri ETO 0-0
Vezette: Vad II István (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
Kiállítva: Szakály a 74. ill. Józsi a 92. percben

Mindkét csapat jól megszervezte a védelmét, ezért bár igyekeztek a csapatok, kevés lehetőség adódott a kapuk előtt. Mindkét együttes inkább távoli lövésekkel próbálkozott, ezek azonban nem jelentettek különösebb veszélyt a kapukra. A második játékrészben is kevés volt az igazán veszélyes helyzet, a védelmek jól látták el a feladatukat. A 74. percben megfogyatkozott a Debrecen, miután Szakály Péter egy percen belül két sárga lapot is kapott a játékvezetőtől. A hajrában a Győr volt aktívabb, de gól már nem született. A találkozó krónikájához tartozik, hogy utolsó percében Józsi György is megkapta második sárga lapját, így tíz-tíz emberrel fejezték be a meccset a csapatok.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS