Kiesett a Szolnok, és még nem bajnok a Videoton

2011. május. 07., 22:10   |    

Kiesett a Szolnok, és még nem bajnok a Videoton

Nem történt bajnokavatás a Monicomp Liga 27. fordulójának szombati mérkőzései után, az viszont eldőlt, hogy a Szolnok kiesik az NB I-ből.

Gólzáporos első félidő után FTC-siker

 

Szolnoki MÁV FC - Ferencvárosi TC 2-3 (2-3)

Vezette: Berger József (Forgács Attila, Tóth István)

Gólszerző: Zsolnai a 22., Zsolnai a 45., ill. Pölöskei P. a 20., Schembri a 23., Rósa D. (11-esből) a 42. percben

 

Vendégrohamokkal kezdődött a mérkőzés: a Ferencváros a 10. percig öt perc leforgása alatt négy (!) százszázalékos ziccert puskázott el. A 20. percben góllá érett a fővárosiak fölénye: burleszkbe illő jelenetsor végén (Boris Milicic hátba rúgta saját csapattársát, a labda így került a Fradi-csatár elé) Pölöskei Péter talált a hazai kapuba (0-1). Két perc múlva jött a válasz. A balról beívelt szabadrúgásra Zsolnai Róbert érkezett remekül, s Justin Haber kapujába fejelt (1-1). A középkezdés után Rósa Dénes az ötös sarkáról középre játszott, ahonnan a berobbanó André Schembri újfent vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket (1-2). A 42. percben Rósa magabiztosan értékesítette a Schembri felvágásáért jogosan megítélt büntetőt (1-3). A játékrész utolsó percében az addig nem sokat mutató Szolnok ért el újabb gólt: ezúttal is Zsolnai volt eredményes fejjel egy ismételten balról beadott szabadrúgás nyomán (2-3). A második félidőben a sereghajtó diktálta a tempót, s bár dicséretesen küzdött az egyenlítésért, nem sikerült kiharcolnia az ikszet. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a Tisza-partiak búcsúznak az élvonaltól.

 

 

A Kaposvár és a DVSC is „nullázott”

 

Kaposvári Rákóczi FC - DVSC-TEVA 0-0

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)

 

Kétezer ember gyűlt össze a Rákóczi-stadionban, ami nem sok, ha azt vesszük, hogy az élvonal negyedik és hatodik helyezettje adott egymásnak randevút bajnoki mérkőzésen. Gólból egy sem esett a 90 perc folyamán, sajnos azonban játékból és helyzetekből sem volt sok… A debreceniek mentségére legyen mondva, hogy több meghatározó játékosuk is sérüléssel bajlódott a héten, s közülük néhányan pályára sem léptek a somogyi megyeszékhelyen. A legnagyobb helyzet a második félidő elején a DVSC előtt adódott, amikor Kulcsár Tamás 12 méteres lövését lábbal hárította Kovács Zoltán.

 

 

Oross Márton egymaga megverte a Vasast

 

Szombathelyi Haladás - Vasas-Híd 3-0 (2-0)

Vezette: Solymosi Péter (Farkas Balázs, Péter Tamás)

Gólszerző: Oross a 30., Oross a 34., Oross a 89. percben

 

Alapos verésben részesítette a kiesés elől menekülő Haladás a tavasz legjobb együttesét, a Vasast. A szombathelyiek 3-0-ra múlták fölül az angyalföldieket, mindhárom találatot Oross Márton szerezte. A 30. percben Oross három méterről a felső sarokba lőtte a kapusról kipattanó labdát (1-0). Négy perccel később Kenesei Krisztián végzett el szögletet a jobb oldalról, és Oross középről, öt méterről a kapu bal oldalába bólintott (2-0). A folytatásban a Vasas nem tudott magához térni, így a második félidőben a hazaiak több gólt is szerezhettek volna. A helyzetekből végül egyet értékesítettek: a 89. percben megint Oross neve került be a jegyzőkönyvbe, miután Halmosi Péter passzából hét méterről a hálóba lőtt (3-0).

 

 

Nyert a Siófok – bajban az MTK

 

Lombard Pápa Terminál FC - BFC Siófok 0-1 (0-0)

Vezette: Iványi Zoltán (Demeter János, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Csermelyi a 80. percben

Kiállítva: Dlusztus az 53., ill. Graszl a 75. percben

 

A Siófok Pápán aratott győzelmével nehéz helyzetbe hozta a 15. helyezett MTK-t, amelyet immár négy ponttal előz meg a tabellán. A Balaton-partiak Csermelyi Imre 80. percben szerzett góljával zsebelték be a három pontot, a csereember Novák Alexisz labdáját négy méterről továbbította a kapu közepébe (0-1). A meccsen Iványi Zoltán játékvezető két piros lapot osztott ki; az 53. percben a hazai Dlusztus András mehetett zuhanyozni második sárgával, mert lerántotta Délczeg Gergelyt, a 75. percben pedig Graszl Károlynak kellett elhagynia a játékteret a vendégektől, amiért megrúgta Szabó Zsoltot.

 

 

Tovább menetel a Paks

 

Paksi FC - Újpest FC 2-1 (1-0)

Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Szalai Dániel)

Gólszerző: Vayer a 41., Böde a 85., ill. Lázár B. a 64. percben

 

Őrzi a második helyet a táblázaton az idény első számú meglepetéscsapatának számító Paks, amely 14. sikerét gyűjtött be az Újpest legyőzésével. A 41. percben Magasföldi József szögletéből Vayer Gábor kilenc méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A 64. percben Jarmo Ahjupera megcsúsztatott egy bedobást, Lázár Bence érkezett, és kilenc méterről egyenlített (1-1). Lázárnak ez volt a hetedik bajnoki találata a tavasszal. A 85. percben Böde Dániel négy méterről a kapu jobb oldalába fejelt, kiharcolva a 2-1-es sikert csapatának. Ezzel eldőlt, hogy az éllovas Videoton csak akkor lehet bajnok vasárnap, ha nyer a Budapest Honvéd otthonában.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS