Kieső helyre taszította az Újpestet az ETO

2013. október. 20., 21:05   |    

Kieső helyre taszította az Újpestet az ETO

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján a győriek 2-1-re nyerte Újpesten, a Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el Kaposváron.

Újpest FC - Győri ETO 1-2 (1-2)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Kabát a 36., ill. Pátkai a 10., Lipták a 15. percben

A 10. percben vezetést szerzett az ETO, Varga Roland adott be jobbról, az újpesti védelem hibázott, Pátkai Máté pedig 3 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (0-1). Öt perccel később ismét gólt szerzett a Győr, egy újpesti eladott labdát Koltai adott középre, Lipták Zoltán üresen maradt, és 8 méterről a hálóba bólintott (0-2). Az újpestiek nehezen lendültek játékba, de a 36. percben sikerült szépíteniük, Balogh Balázs jobb oldalról adott középre, Kabát Péter fejesét követően a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (1-2). A meccs hajrában az újpestiek közel jártak az egyenlítéshez, de Kabát lövése után a kapufáról pattant ki a labda, Tshibuabua próbálkozását pedig Kamenar kapus védte.

Kaposvári Rákóczi - Ferencváros 1-1 (0-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Markus az 57., ill. Böde a 89. percben

Az erősen tartalékos összeállításban pályára lépő ferencvárosiak az első félidőben meglehetősen kiszámíthatóan támadtak, így hiába birtokolták többet a labdát, nagyobb gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A második félidő 12. percében a Rákóczi vezetést szerzett, Adrian Markus némi szerencsével került lövőhelyzetbe, de maga a lövés kiválóan sikerült, Jova Levente hiába nyújtózkodott, a labda a léc alá vágódott (1-0). A Fradi hátrányban mindent egy lapra feltéve támadott, de a Rákóczi visszaállt saját térfelére, és jól zárta le a területeket (sőt, egy kontra végén eldönthette volna a meccset, de Jova kétszer is nagyot védett). A hajrában megszületett a Ferencváros egyenlítő gólja, egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, Böde Dániel pedig 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS