Kiesőhelyre taszította a Honvédot a Budafok

2021. február. 13., 21:38   |    

Kiesőhelyre taszította a Honvédot a Budafok

Szombaton három mérkőzést játszottak le az OTP Bank Liga 21. fordulójából: a Puskás Akadémia 3-2-re nyert a Paks ellen, a Kisvárda hajrágóllal nyerte meg a ZTE elleni összecsapást. A Budapest Honvéd szünetben még 2-1-re vezetett a Budafok ellen, de a vendégek fordítottak, és egy hajrágóllal 3-2-re megnyerték a találkozót.

Kisvárda Master Good-ZTE FC 2-1 (1-0)
Gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (50.)
Piros lap: Futács (75.)
Kisvárda: Dombó - Hej (Melnyik, a szünetben), Cirkovic (Ene, 73.), Prenga, Matheus - Lucas, Simovic - Navrátil, Bumba (Zlicic, 67.), Sassá (Kovácsréti, 67.) - Viana (Horváth Z., 81.)
ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Kálnoki-Kis - Szánthó (Babati, a szünetben), Favorov, Tajti (Vass, a szünetben; Németh E., 83.), Sankovic, Bedi - Futács, Könyves (Zimonyi, a szünetben)
    

A találkozót a csapatok közös kérésére, a kisvárdai pálya használhatatlansága miatt az újpesti Szusza Ferenc Stadionban rendezték. Az enyhe fölényben játszó Kisvárda némileg szerencsés találattal szerzett vezetést, ezt követően pedig még inkább a pályaválasztó csapat akarata érvényesült. A szünetben hármas cserét hajtott végre a Zalaegerszeg, és gyorsan egyenlített is egy közeli góllal, a játék pedig kiegyenlítettebbé vált. Az utolsó negyedórára megfogyatkozott a ZTE, a Kisvárda pedig igyekezett megszerezni a három pontot érő találatot. Ez a csereként beállt Horváth Zoltán parádés mozdulata után sikerült is a ráadásban: a magának felpörgetett labdát fordulásból vágta a zalaegerszegi kapuba. A Zalaegerszeg sorozatban hat nyeretlen bajnokinál tart, míg a Kisvárda három nyeretlen találkozó után gyűjtötte be ismét a három pontot.    

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Mance (21.), Kiss T. (24.), Plsek (80.), illetve Böde (68.), Hahn (75., 11-esből)
Puskás Akadémia FC: Tóth - Szolnoki, Joao, Spandler, Nagy Zs. - Urblík, Plsek - Slagveer (Baluta, 84.), Knezevic (van Nieff, 79.), Kiss T. - Mance (Géresi, 62.)
Paksi FC: Hegedűs - Osváth, Böde, Lenzsér, Szabó J. - Tamás, Papp (Ádám, 62.), Bognár, Bertus (Nagy R., a szünetben) - Haraszti (Sajbán, 70.), Hahn (Lorentz, 80.)

A házigazda csapat futballozott kezdeményezőbben az első félidőben és 45 perc alatt akár el is dönthette volna a három pont sorsát, de végül "csak" kétgólos vezetéssel mehetett pihenőre, ugyanis Mance és Kiss találatain kívül elpuskázta lehetőségeit. A különbség fenntartásához ugyanakkor kellett Tóth Balázs, a felcsútiak kapusa is, aki több remek védést mutatott be. A fordulást követően mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, majd a vendégeknek jött össze a szépítés: az utóbbi időben belső védőként játszó Böde Dániel egy pontrúgást követően elől villantotta meg korábbi csatárerényeit. Nem sokkal később már az egyenlítést ünnepelhette a tolnai gárda: Böde ezúttal büntetőt harcolt ki, melyet a góllövőlistát vezető Hahn János - aki novemberben Pakson négy gólt lőtt a Puskásnak - értékesített. A 80. percben újabb fordult jött, egy pontrúgásból ismét előnybe került a Puskás Akadémia. Az utolsó tíz percben óriásit hajrázott a Paks, a Puskás pedig kontrákkal veszélyeztetett, de az eredmény nem változott. Hornyák Zsolt csapata sorozatban a negyedik sikerével őrzi második helyét a tabellán.

Budapest Honvéd FC-Budafoki MTE 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (51., öngól), Ihrig-Farkas (92.)
Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Batik, Klemenz, Bardea (Nagy D., 59.), Tamás K. - Hidi (Gale, 59.), Szendrei, Gazdag - Bőle, Balogh N. (Traoré, 82.)
Budafok: Póser - Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke - Csonka, Filkor (Micsinai, 75.) - Takács R. (Medgyes, 84.), Kovács D. (Kulcsár K., 75.), Szabó M. (Ihrig-Farkas, 69.) - Zsóri

Aktívan kezdték a mérkőzést a csapatok, és bár a Honvéd birtokolta többet a labdát, mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek. Kovács Dávid körülbelül 24 méterről elvégzett szabadrúgásával az újonc BMTE a 28. percben megszerezte a vezetést. Tíz perc sem telt el, amikor a Banó-Szabó Bencét, Eppel Mártont és Zsótér Donátot is nélkülöző kispestiek Gazdag Dániel révén egyenlítettek. Újabb két perccel később a budafoki védelem figyelmetlenségét kihasználva Bőle Lukács volt eredményes, így a szünetben már a Honvéd vezetett, amelynek játékosait alaposan felrázta a kapott gól, ennek is köszönhető, hogy fordítani tudtak. A második felvonás elején a kapufáról kipattanó labda Szendrei Norbert testéről a saját csapata kapujába került, így megint döntetlen volt az állás. A folytatásban egy ideig kiegyenlített volt a játék, majd a hajrában a helyzetek alapján a BMTE állt közelebb a győzelemhez, amit Ihrig-Farkas Sebestyén találatával az utolsó percben sikerült is megszereznie. A BMTE tudatosabb, dinamikusabb játékával rászolgált a három pontra az időnként tanácstalanul futballozó Honvéd ellen. A kispestiek pályaválasztóként eddig 11 bajnoki mérkőzést játszottak, de csak egyszer tudtak győzni. A BMTE hat nyeretlen idegenbeli bajnoki találkozó után győzött ismét.

 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS