Kihagyta a helyzeteit a férfi futsalválogatott

2022. november. 06., 20:25   |    

Kihagyta a helyzeteit a férfi futsalválogatott

A megfiatalított, több újoncot is bevető férfi futsalválogatottunk 1-0-ra elveszítette vasárnapi felkészülési mérkőzését a horvátországi Porecben.

A magyar válogatott a Haladás-játékosok és további több rutinos futsalosa nélkül utazott el Porecbe, idei utolsó mérkőzései helyszínére. A hiányzók helyett újoncokat, valamint fiatalabb, de nemzetközi szinten rutintalan játékosokat hívott meg a szakmai stáb.

Az első találkozón Grönland együttese volt a mieink ellenfele, és bár a magyar válogatott végig jóval veszélyesebben játszott ellenfelénél, több hatalmas ziccert is kidolgozott, ám a legnagyobb helyzeteket is kihagyta. Az ellenfélnek ezzel szemben nem voltak komolyabb lehetőségei, a meccs hajrájában büntetőből mégis megszerezte a meccs egyetlen gólját, és ezzel a győzelmet is.

A magyar válogatott hétfőn ismét megmérkőzik a grönlandi együttessel, immár a három csapat részvételével szervezett hivatalos torna keretében, majd szerdán a lettek ellen lép pályára.

– Újoncokkal, teljesen új összetételben léptünk pályára a mai mérkőzésen, amelyen az volt a cél, hogy mindenki hasonló játékidőt tölthessen a pályán, és az újak megtapasztalhassák a nemzetközi mérkőzések tempóját. A helyzeteink alapján könnyedén megnyerhettük volna a találkozót, de a befejezéseink pontatlanok voltak, a folytatásban ennél sokkal jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt. A holnapi mérkőzésnek a mai tapasztalatokkal felvértezve vágunk neki, az újoncaink jobban felkészülhetnek rá, hogy mi vár rájuk, és milyen elvárásoknak kell megfelelniük a válogatott mérkőzésein – mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Grönland-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Spandler Mátyás - Rábl János, Vas Ádám, Bencsik Roland, Suscsák Máté
Cserék: Nagy Imre, Fridrich Dávid, Horváth Szabolcs, Fekete Márk, Pál Patrik, Fekete Olivér, Bíró Attila, Nagy Bence, Harmati Tamás, Aurelio Currenti

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS