Kikapott a bajnok Győrben

2010. szeptember. 10., 19:03   |    

Kikapott a bajnok Győrben

Az NB I 6. fordulójának pénteki játéknapján a Kaposvár 3-1-re nyert a Vasas otthonában. A győzelemmel ideiglenesen élre állt a Rákóczi, miután a címvédő DVSC simán, 3-0-ra kikapott a Győri ETO vendégeként.

Három tizenegyes, és két piros lap Angyalföldön

Vasas – Kaposvári Rákóczi FC 1-3 (0-2)
Vezette: Bede Ferenc (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Ferenczi (11-esből) az 53., illetve Pavlovic (11-esből) a 13., Jawad a 14., Gujic (11-esből) a 68. percben
Kiállítva: Ferenczi az 55., Gáspár a 86. percben

A mérkőzés 13. percében szerzett vezetést a Kaposvár, amely a Goran Arnaut szabálytalansága után megítélt büntetőből jutott előnyhöz, a tizenegyest Bojan Pavlovic értékesítette (0-1). Egy perc múlva máris megduplázta előnyét a vendégcsapat, Daniane Jawad lecsúszott beadása után a labda a kapufa segítségével került a hazai kapuba (0-2). A szünet után szépíteni tudott a Vasas, ezúttal Arnaut ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt Ferenczi István váltotta gólra (1-2). Az 55. percben a hazai gólszerző piros lapot kapott, a Vasas tíz játékossal folytatta a találkozót. A 68. percben újabb tizenegyest ítélt a játékvezető, miután Oláh Lóránttal szemben szabálytalankodtak, az újabb büntetőt Boris Gujic váltotta gólra (1-3). A Vasas végül kilenc játékossal fejezte be a meccset, a 86. percben Gáspár József kapta meg második sárga lapját, amelyet követett a piros is.


Könnyedén győzte le a bajnokot a Győr


Győri ETO FC – DVSC-TEVA 3-0 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály (Vámos Tibor, Ortó Gyula)
Gólszerző: Koltai a 6., Koltai a 67., Aleksidze a 87. percben
Kiállítva: Farkas II a 42. percben

A mérkőzés elején nagy védelmi hibát használt ki Koltai Tamás, a 6. percben egy lécről kipattanóra csapott le, és fejelte a labdát közelről a hálóba (1-0). A gól után Adamo Coulibaly révén egyenlíthetett volna a DVSC, egy szélről érkező labdát a Loki légiósa nem sokkal kapu mellé lőtt. A Győr is szerezhetett volna újabb gólt, ám Nicolas Ceolin kisodródva a kapu mellé helyezett. A 42. percben a csereként beállt Farkas II Balázs rossz ütemű becsúszását követően piros lapot kapott, az eset után kialakult lökdösődésben a játékvezető két sárga kártyát is kiosztott. A 65. percben Koltai érkezett a kapu elé, a szélről érkező beadásba már csak beleérni tudott, a labda pedig elkerülte a kaput. A hazai támadó azonban két perc múlva javította hibáját, egy remek kontra végén megszerezte saját és csapata második gólját (2-0). A 87. percben végleg eldőlt a mérkőzés, Rati Aleksidze remek mozdulattal lőtt a debreceniek kapujába, a vége 3-0 a Győr javára.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS