Első helyen a ZTE, kaposvári siker a megyei rangadón

2019. március. 10., 20:18   |    

Első helyen a ZTE, kaposvári siker a megyei rangadón
Fotó: sonline.hu

Átrendeződött a tabella élmezőnye a Merkantil Bank Ligában. A kiesés ellen harcoló Mosonmagyaróvár tudta megállítani a Gyirmótot.

2–0-ra legyőzte a Siófokot a Kaposvári Rákóczi, ami ezzel nagyon értékes három pontot szerzett, hiszen a Merkantil Bank Liga 28. játéknapján vereséget szenvedett a Gyirmót – a Mosonmagyaróvár győzte le 2–1-re a megyei rangadón, pedig az első félidő végén még a győriek vezettek 1–0-ra. A somogyiaknál Ádám (43.) és Tömösvári (53.) szerzete a vendégek két gólját, a Győr-Moson-Sopron megyei találkozón Lipták a 14. percben juttatta előnyhöz csapatát, amire Eszlátyi duplával válaszolt, így a Rákóczi egy pontra megközelítette riválisát a bajnokság élmezőnyében. 

A Csákvár otthon veszített a Nyíregyházával szemben, gólt sem tudott lőni, ellenben kapott hármat: Hornyák (5.), Rokszin (8.) és Kártik (88.) volt eredményes. A Kazincbarcika bő negyed óra alatt, Fótyik révén, megszerezte a vezetést a Budafok ellen, a második félidő elején ugyan egyenlítettek a vendégek (Kulcsár, 50.), de a vége – Fótyik 66. percben szerzett tizenegyes góljával – 2–1 lett a hazaiak javára.

A forduló előtt az ötödik helyen álló Budaörs az őt követő Soroksárt fogadta: Orosz 65. percben lőtt góljával nyert és előzött a Soroksár, ami most az 5. helyet foglalja el a tabellán, míg a Budaörs visszacsúszott a hetedikre. 

Kétszer is hátrányból állt fel a Cegléd, mégis 2–2-es döntetlen lett a vége a Dorog ellen. Tomás Lénárt a 15. percben szerezte meg a mérkőzés első találatát, aztán Varjas a 46. percben egalizált, Lénárt az 57. percben ismét vezetéshez juttatta csapatát, amire Kárász a 80. percben válaszolt. 

Monornak Kóródi talált be a 11. percben, a Balmazújváros mégis pont nélkül tért haza, mivel előbb Asztalos egyenlített az 58. percben, majd a 89. percben Hunya állította be a 2–1-es végeredményt.

Vasas megszenvedett a három pontért: a 44. percben tíz emberre fogyatkozott a csapat Lakatos kiállítása miatt, a Tiszakécske mégsem tudott betalálni az angyalföldiek kapujába, akik Király góljával, a 90. percben szerezték meg a győzelmet.

Szatmári a 43. percben volt eredményes Győrben, így 1–0-s vezetéssel vonulhatott az öltözőbe a Békéscsaba, ami a fordulást követően kettőre növelte előnyét (Viczián, 54.) az ETO-val szemben, gyenge 10 perc elteltével aztán Andric szépített, de felzárkózni már nem tudtak a Rába-partiak, a vége 2–1 lett.

A forduló utolsó találkozóján a ZTE és a Vác csapott össze. A zalaiak az első játékrész legvégén, tizenegyesből szereztek gólt (Babati, 45+1.), amire a Vác nem tudott válaszolni, így a győzelem és a három pont zalaegerszegieké lett, akik ezzel – és a Gyirmót vereségével – átvették a vezetést a Merkantil Bank Liga tabelláján. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS