Kikapott a Videoton, élre állt a Debrecen

2010. május. 04., 22:15   |    

Kikapott a Videoton, élre állt a Debrecen

Kedden három mérkőzést rendeztek a Soproni Liga 26. fordulójából, a játéknap során a bajnoki címért harcoló két együttes, a Videoton és a Debrecen is pályára lépett. A fehérváriak hazai pályán vereséget szenvedtek az MTK ellen, míg a DVSC magabiztosan győzte le a Vasast, és a megszerzett három ponttal átvette a vezetést a tabellán.

Nyolc hónap után kapott ki a Videoton

Videoton FC - MTK Budapest 0-1 (0-1)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Gólszerző: Szatmári a 29. percben

A Videoton kezdte jobban a mérkőzést, a fehérváriak azonban kihagyták a lehetőségeiket, míg az MTK kihasznált egy hazai hibát és a 29. percben vezetéshez jutott: Lázok János jó 20 méteres szabadrúgása után Sebők Zsolt, a hazaiak kapusa kiejtette a kezéből a labdát, a szemfüles Szatmári Lóránd pedig lecsapott rá és a bal alsó sarokba helyezett (0-1). A Videoton még a szünet előtt egyenlíthetett volna, de André Alves ziccerben hibázott. A fordulás után is a fehérváriak támadtak többet, ám a befejezéseik pontatlanok voltak. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott a hazai együttes, de gólt szereznie nem sikerült, a Videoton több mint nyolc hónap után szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen, és elvesztette első helyét a tabellán.


Tíz emberrel is jobb volt a Debrecen

DVSC-TEVA - Vasas 3-0 (2-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Albert István, Ortó Gyula)
Gólszerző: Yannick az 5., Yannick a 17., Czvitkovics a 92. percben
Kiállítva: Ramos a 24. percben

A Debrecen már a mérkőzés elején nagy rohamokba kezdett, és az 5. percben meg is szerezte a vezetést, Feczesin kiugratása után Yannick 12 méterről, Végh mellett a bal sarokba helyezett (1-0). Az első negyedóra végén Yannick fordult le védőjéről, majd az öt és feles jobb sarkától a hálóba lőtt, megduplázva csapata előnyét (2-0). A Vasas nem adta fel, több kecsegtető helyzetet is kialakított, majd a 24. percben, Ramos kiállítása után emberelőnybe került. A hajdúságiak tíz emberrel visszaálltak védekezni, ezzel alaposan lefékezték az iramot, és szünetig már nem alakultak ki lehetőségek a kapuk előtt. A második félidőben a Vasas nem jelentett különösebb veszélyt a hazai kapura, sőt, a hajrában a Debrecen szerzett újabb gólt, a 93. percben Coulibaly beadása után Czvitkovics volt eredményes (3-0), beállítva a végeredményt.


Tíz perc alatt eldöntötte az ETO


Győri ETO - Ferencvárosi TC 2-1 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter (Kispál Róbert, Ring György)
Gólszerző: Tokody a 6., Kink a 10., illetve Abdi a 84. percben
Kiállítva: Tokody a 90. percben

A győriek rendkívül jól kezdték a találkozót, már a 6. percben vezetéshez jutottak, miután Tokody Tibor 25 méterről, a jobbösszekötő helyéről a jobb felső sarokba bombázott (1-0). A vendégek a 10. percben megkapták második góljukat is, Tarmo Kink 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0). A folytatásban is a házigazdák veszélyeztettek többet, a Ferencváros nem jelentett veszélyt a kapura. A második félidőben kevés eseményt láthatott a közönség, a hazaiaknak jó volt az eredmény, a Fradi pedig nem tudta feltörni a győri védelmet. A 84. percben aztán mégis megszületett a szépítő találat, Elding passzolt Liban Abdihoz, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (2-1). A 90. percben Tokody Tibor időhúzásért megkapta második sárga lapját, de a Fradi már nem tudta kihasználni az emberelőnyt, így az ETO végül mindhárom pontot begyűjtötte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS