Kikapott, de így is tíz pont a Videoton előnye

2011. április. 26., 22:00   |    

Kikapott, de így is tíz pont a Videoton előnye

A bajnoki cím várományosa, a Videoton 1-0-ás vereséget szenvedett Pakson – ez eddig a Monicomp Liga hétközi 25. fordulójának legnagyobb meglepetése. A keddi játéknapon négy meccsre került sor, folytatás szerdán, ismét négy találkozóval.

A hazaiak reklamáltak, a vendégek a gólokat rúgták

 

Szombathelyi Haladás - Újpest FC 0-2 (0-1)

Vezette: Fábián Mihály (Berettyán Péter, Márkus Tamás)

Gólszerző: Lázár B. a 44., Balajti a 73. percben

Kiállítva: Halmosi a 63. percben

 

Megszakadt az Újpest nyolcmeccses idegenbeli vereségsorozata és a Haladás nyolcmeccses hazai győzelmi szériája, miután a lila-fehérek 2-0-nyertek Szombathelyen. A mély, sáros talajon rendezett találkozó első félidejében a Haladás többet kezdeményezett, a játékrész végén mégis a vendégek jutottak előnyhöz: Lázár Bence négy védő gyűrűjében lőtt ballal szép gólt (0-1). A fiatal támadónak ez volt az 5. találata kilencedik bajnoki meccsén. A zöld-fehérek szinte végigreklamálták a mérkőzést, ennek nyomán előbb Aczél Zoltánt küldték el a kispadról, majd Halmosi Péter szerzett két sárga lapot egymás után, s mehetett zuhanyozni. A 73. percben kialakult a végeredmény: gyors újpesti kontratámadás végén a leshatáron kiugró csereember, Balajti Ádám helyezett a kapuba a kifutó Rózsa Dániel mellett (0-2).

 

 

Kiheverte a hétvégi összeomlást a Pápa

 

Lombard Pápa Termál FC - Győri ETO FC 2-1 (0-0)

Vezette: Alvaro Miquel Garcia (Viszokai László, Márton Zsolt)

Gólszerző: Bárányos a 65., Marics a 92., ill. Totadze a 88. percben

 

Ki tudja-e heverni három nap alatt a Pápa a Videoton elleni szombati idegenbeli összeomlást, amikor gól nélküli állás után négyszer kapitulált az utolsó húsz percben? Nos, a kérdésre egyértelmű „igennel” feleltek a Veszprém megyeiek, Véber György alakulata ugyanis 2-1-re felülmúlta a Győrt oroszlánbarlangjában. Ezúttal nem volt gond a hajrával, sőt ellenkezőleg: a Lombard győztes találata a 92. percben esett. A 65. percben Denys Rebryk beíveléséből Bárányos Zsolt lőtt hatalmas kapásgólt (1-0), majd jött a végjáték, amelyben előbb Lasha Totadze szabadrúgásból egyenlített a 88. percben (1-1), végül pedig Goran Maric – egyéni akcióból szép gólt elérve – három ponthoz juttatta a Pápát (2-1).

 

 

A Kecskemét továbbra sem ismeri a döntetlent

 

Kecskeméti TE-Ereco - Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

Vezette: Farkas Ádám (ifj. Tóth Vencel, Lémon Oszkár)

Gólszerző: Mohl a 27., Sadjo (öngól) a 84., ill. Zelenka a 29. percben

 

Szerencsés győzelmet aratott a Kecskemét a Honvéd felett, Haman Sadjo öngóljával gyűjtötte be a három pontot. A 27. percben Mohl Dávid végezhetett el szabadrúgást a vendégek kapujától mintegy 25 méterre, s ballal a bal felső sarokba csavarta a labdát (1-0). Két percre rá jött a válasz: az addig túlnyomórészt védekező kispestiek Lukas Zelenka révén egyenlítettek – a cseh középpályás a kapuba passzolta a Ribánszki Lászlóról kijövő labdát (1-1). A 84. percben Christian Ebala fejese Sadjóról pattant be a Honvéd kapujába; ezzel nyert 2-1-re a Kecskemét, amely továbbra sem játszott még döntetlent a bajnokságban, és idénybeli 11. sikerével némiképp eltávolodott a kiesőzónától (a kispestieket is megelőzte a tabellán).

 

 

A paksiak megverték a listavezetőt

 

Paksi FC - Videoton FC 1-0 (1-0)

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Farkas Balázs)

Gólszerző: Bartha a 6. percben

 

A Paks a hétvégi, Honvédtól elszenvedett 1-0-ás vereséggel érkezett a 25. forduló rangadójára, míg a Videoton a Pápa elleni 4-0-ás kiütéssel „melegített” a mérkőzésre. A paksiak összekapták magukat, és némi meglepetésre, de teljesen megérdemelten 1-0-ra megverték a listavezetőt, tíz pontra csökkentve a két csapat közti különbséget a tabellán. A mindent eldöntő gól a 6. percben született, a jobbról betett labdát Magasföldi József Bartha László elé fejelte, aki 7 méterről a rövid sarokba tüzelt (1-0). A folytatásban hiába mozgósította minden erejét a Videoton, André Alves, Nemanja Nikolic és társai ezúttal eredménytelennek bizonyultak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS