Kikapott, de megvédte bajnoki címét a DVSC-TEVA

2010. május. 23., 20:27   |    

Kikapott, de megvédte bajnoki címét a DVSC-TEVA

Vasárnap rendezték a Soproni Liga 2009/10-es idényének utolsó játéknapját. A bajnoki cím izgalmas körülmények között dőlt el: a Debrecen kikapott ugyan Kecskeméten, ám - egy hajrában kapott góllal - a Videoton is vereséget szenvedett a Győri ETO otthonában, így az élen az állás nem változott, a hajdúságiaké lett az aranyérem, míg a fehérváriaknak az ezüst jutott. A dobogó harmadik fokán a győriek zárták a szezont.

Kikapott, de ünnepelhetett a Debrecen

Kecskeméti TE-Ereco - DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Medovarszki János)
Gólszerző: Csordás a 45. percben

A DVSC vereséggel zárta a szezont, de a rivális Videoton sem tudott pontot szerezni, így idén is a hajdúságiakhoz került a bajnoki serleg (Fotó: nb1.hu)A Debrecen kizárólag akkor tarthatta saját kézben bajnoki esélyeit, ha győzni tud Kecskeméten, pontvesztés esetén a Videoton győri vendégjátékának alakulása döntött volna arról, hogy ki nyeri idén a Soproni Liga aranyérmét. Ehhez képest a Kecskemét kezdett jobban, a hajdúságiaknak sokáig valamirevaló helyzeteik sem voltak. A házigazdák több nagy lehetőséget is kihagytak, de a 45. percben vezetéshez jutottak, Csordás Csaba egy csel után 16 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0). A szünet után feljavult a Debrecen, a címvédő elkezdett veszélyesebben futballozni, de a Kecskemét sem mondott le az újabb gól megszerzéséről, és többször is meleg helyzet alakult ki a vendég kapu előtt. A hajrában már nem született gól, a DVSC vereséget szenvedett, ám ennek ellenére megszerezte a bajnoki címet, mert a Videoton is kikapott Győrben, így a hajdúságiak megőrizték egypontos előnyüket.


Nagy árat fizetett a kihagyott helyzetekért a Videoton

Győri ETO - Videoton FC 1-0 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Stanisic a 82. percben

A Videoton óriási iramban kezdett, és már a mérkőzés elején kialakított néhány nagy helyzetet, ám vagy Sasa Stevanovic kapus védett, a védők segítettek be és tisztáztak a gólvonalról. A fehérváriak a folytatásban is támadásban maradtak, Sándor György 10 méterről a kapufát találta el, Horváth Gábor lövésénél pedig a hazaiak kapusa mutatott be bravúrt. A félidő végére kissé visszaesett a színvonal, gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A fordulás után a Győr kezdett jobban, Tomas Tujvel kapusnak is be kellett mutatnia egy-két bravúrt, hogy megőrizte kapuját a góltól. A fehérváriak továbbra is nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 82. percben egy szerencsés góllal vezetést szerzett a Győr, Lazar Stanisic 22 méteres lövését követően a labda megpattant egy fehérvári lábon, majd Tujvel fölött a léc alá hullott (1-0). A hajrában paprikássá vált a hangulat a pályán, a játékvezető nehezen tudta megfékezni az indulatokat. A Videoton mindent megtett a gólszerzés érdekében, ám elmaradt a gól, így Mezey György csapata ezüstérmes lett. A győriek győzelmükkel a dobogó legalsó fokán zárták a bajnokságot.


Esélytelen volt a Paks

Szombathelyi Haladás - Paksi FC 4-0 (3-0)

Vezette: Berger József (Péter Tamás, Makkosné Petz Brigitta)
Gólszerző: Lengyel a 15., Halmosi a 29., Oross a 40., Irhás a 75. percben
Kiállítva: Böde a 37. percben

Az első percekben még kiegyenlített volt a mérkőzés, ezt követően azonban átvette az irányítást a Haladás, és a 15. percben megszerezte a vezetést is a hazai gárda: Halmosi Péter szögletét követően a paksiak kapusa rosszul jött ki, Lengyel Dániel pedig 8 méterről a hálóba fejelt (1-0). A 29. percben két gólra növelte előnyét a szombathelyi együttes, Oross Márton kiugratásával Halmosi tört kapura, majd 10 méterről, a balösszekötő helyéről a bal sarokba helyezett (2-0). A 37. percben Böde Dániel utánrúgásért kapott piros lapot, a paksiak emberhátrányban folytatták a találkozót. A 40. percben már hárommal vezetett a Haladás, Halmosi szögletét követően Oross fejelt 8 méterről a jobb sarokba (3-0). A 75. percben tovább növelték előnyüket a szombathelyiek, Simon Attila lépett ki a védők közül, Irhás Ignácot hozta játékba, aki 16 méterről, nagy erővel a kapuba lőtt (4-0). Az eredmény a lefújásig nem változott, a Haladás magabiztos sikerrel zárta a szezont.


Vereséggel búcsúzott az élvonaltól a DVTK

DVTK - MTK Budapest 2-5 (1-2)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Forgács Attila, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Gal a 22., Somorjai az 54., ill. Pál a 18., Kulcsár 25., Zsidai 59., Pál a 66. Szabó Á. a 85. percben

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, de az első negyedórában a fővárosiak is pontatlanul futballoztak, így ekkor még elmaradt a gól. A 19. percben azonban megszerezte a vezetést a vendég együttes, Pál András kapott labdát 10 méterre a diósgyőri kaputól, majd a jobb felső sarokba lőtt (0-1). Az egyenlítésre mindössze három percet kellett várni, Somorjai Tamás szöglete után Igor Gal 6 méterről lőtt a hálóba (1-1). Újabb három perc múlva ismét középkezdéshez készülődtek a csapatok, ezúttal az MTK volt eredményes, Kulcsár Tamás hagyta maga mögött védőjét, majd éles szögből a léc alá bombázott (1-2). A fordulás után érkezett a hazaiak egyenlítő találata, az 54. percben Roszel Róbert jobb oldali sarokrúgása után Somorjai fejelt 7 méterről a jobb sarokba (2-2). Öt perccel később az MTK szerzett gólt szögletből, Kulcsár sarokrúgása után Zsidai László 6 méterről a jobb felső sarokba bólintott (2-3). A 66. percben növelték előnyüket a vendégek, Pál András 18 méterről bombázott a léc alá (2-4). A 69. percben az MTK büntetőhöz jutott, ám Lázok János kihagyta a tizenegyest. Az ötödik vendég találat így sem maradt el, egy védelmi hiba után Szabó Ádám szerzett labdát a hazai kapu előtt, majd 10 méterről a jobb sarokba lőtt (2-5).


Nem ért érmet az újpesti siker

Újpest FC - Vasas 1-0 (1-0)

Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Korcsmár a 9. percben

Az Újpest számára a bronzérem megszerzése volt a mérkőzés tétje, ehhez azonban nyernie kellett a Vasas ellen, és a Győrnek sem volt szabad nyernie a Fehérvár ellen. A hazaiak számára jól alakult a mérkőzés, már a 9. percben vezetéshez jutottak, Korcsmár Zsolt jó 20 méterről a kapujából kissé kint álló Végh Zoltán fölött a hálóba csavarta a labdát (1-0). A folytatásban is az Újpest játszott jobban, de a helyzetek kimaradtak, az eredmény a lefújásig már nem változott. Az Újpest a megszerzett három ponttal sem tudott feljönni a dobogóra, Győr ugyanis megszerezte a három pontot a Videoton ellen és megtartotta harmadik helyét.


A Pápa gazdálkodott jobban helyzeteivel

Lombard Pápa Termál FC - Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-1)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Szabó Zs. a 3., Jovánczai a 72., Abwo a 88., ill. Maróti a 33. percben

Nem sokat kellett várni az első gólra, a Pápa már a 3. percben vezetéshez jutott: Quintero cselezgetett a jobb oldalon, pontosan játszotta meg a kapu előtt helyezkedő Szabó Zsoltot, aki nem hibázta ez a ziccert, a hálóba helyezett (1-0). A folytatásban a Kaposvár igyekezett egyenlíteni, de helyzetekig nem jutott el, míg a Lombard a 31. percben kapufát lőtt. A 33. percben egyenlített a Rákóczi, egy vendég szabadrúgást követően a labda lepattant egy védőről, Maróti Béla pedig majd' 30 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-1). A második félidőben sokáig nem láthattak helyzeteket sem a nézők, a 72. percben azonban visszaszerezte előnyét a Pápa, Granát Balázs passzát követően Jovánczai Zoltán 13 méterről vette be a kaput (2-1). A Pápa a 88. percben biztosította be győzelmét, Granát jobb oldali beadását követően David Solomon Abwo 12 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát (3-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS