Élre állt a Ferencváros, továbbra is gyengélkedik a DVTK

2018. április. 28., 19:08   |    

Élre állt a Ferencváros, továbbra is gyengélkedik a DVTK

AZ OTP Bank Liga 28. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein nem született döntetlen, a sereghajtó Vasas nyert Debrecenben és elmozdult a kiesőzónából, az éllovas Videoton FC 1-0-ra alulmaradt Pakson, a Mezőkövesd és a Balmazújváros vereséget szenvedett, ahogy az Újpesten alulmaradó DVTK is. A Ferencváros a Haladás elleni 2-1-es győzelmével visszavette a vezetést a tabellán.

Puskás Akadémia FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (1-1)
Gólszerző: Knezevic (22. - 11-esből), Radó (79.), Diallo (95.), illetve Erdei (17.)
Sárga lap: Szakály P. (10.), Zsidai (56.), Diallo (72.), illetve Erdei (17.), Tamás L. (23.), Vajda (92.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Osváth, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Molnár G. (Diallo, 64.), Knezevic, Szakály P. (Zsidai, a szünetben), Balogh B. - Perosevic (Radó, 74.), Henty
Balmazújváros: Horváth L. - Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda, Sigér, Maiszuradze (Kónya, 85.), Haris - Erdei (Jagodics, 69.), Kamarás (Batarelo, 69.)

Erdei Carlo szépségdíjas lövésével a 17. percben szerzett vezetést a vendégcsapat, öt perccel később Josip Knezevic büntetőjével egyenlítettek a házigazdák. Az első félidő jó iramú, változatos játékot hozott, de a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A szünet előtti hajrában a felcsúti kapus, Hegedüs Lajos bravúrral hárította Kamarás György közeli próbálkozását. A második félidőt a mezőnyben elkövetett taktikai szabálytalanságok jellemezték mindkét fél részéről, amelyek olykor a durvaság határát súrolták. Veszélyes helyzet egyik kapu előtt sem adódott, mígnem a 79. percben az alig öt perce pályán lévő felcsúti csereember, Radó András gólt érő lövéssel fejezte be azt az akciót, amely tőle indult. A végeredményt Diallo állította be, aki a hosszabbításban egy ziccert értékesített. Pintér Attila együttese öt forduló óta veretlen, két döntetlen mellett harmadszor nyert.

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Tóth B. (22.), illetve Eppel (12.), Lanzafame (25.)
Sárga lap: Hudák (11.), Bognár (94.), illetve Heffler (47.), Baráth (76.), Lanzafame (78.), Gróf (87.), Tömösvári (96.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Szalai - Iszlai, Tóth B. (Novák, 78.) - Cseri (Koszta, 59.), Misák (Bognár, a szünetben), Vadnai - Drazic
Budapest Honvéd: Gróf - Bobál D., Kamber, Baráth - Ikenne-King, Holander (Kukoc, 71.) - Heffler, Gazdag, Májer (Tömösvári, 62.) - Eppel (Danilo, 86.), Lanzafame

Kezdetben a biztos labdatartásra törekedett mindkét együttes, bár sok volt a hiba, az eladott labda. Helyzet szinte alig alakult ki, ezzel együtt az első félidő közepén szűk negyedóra alatt három gólt is láthatott a közönség: előbb mindkét oldalon egy-egy pontrúgás után rezdült a háló, majd a kiugró Lanzafame, kihasználva egy nagy védelmi hibát, ismét előnyhöz juttatta a Honvédot. A szünet előtt a jóval aktívabb fővárosiak távolról is többször próbálkoztak, de újabb találat nem született. A fordulást követően Kuttor Attila vezetőedző hiába próbálta támadóbb szelleművé tenni csapatát a cserékkel, a hazaiak továbbra sem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára. A vendégek magabiztosan őrizték vezetésüket, s végül mind a három pontot elvitték Mezőkövesdről. A Honvéd október vége óta először aratott sikert idegenben, s ezzel egyben lezárt egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatot, a Mezőkövesd viszont zsinórban ötödször maradt nyeretlen, és a tabella utolsó helyére csúszott vissza.

Paksi FC-Videoton FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Haraszti (67.)
Sárga lap: Gévay (55.), Szabó J (72.), illetve Pátkai (18.), Juhász (58.), Nikolov (91.)
Paks: Rácz G. - Fejes, Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Haraszti (Hajdú, 89.), Kecskés T., Simon Á., Bertus, Hahn (Szakály D., 82.) - Simon A. (Bartha, a szünetben)
Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Kovács (Tamás, 82.), Pátkai (E. Hadzic, 79.), A. Hadzic (Nikolov, 40.) - Huszti - M. Scepovic, S. Scepovic

Az első 25 percben a Videoton FC nagy mezőnyfölényben játszott, de a betömörülő Paks szervezetten védekezett, a vendégek akcióiból pedig hiányzott a lendület és a váratlan megoldás, így nem alakult ki helyzet. A támadásépítésben sokáig nem túl vállalkozó kedvű hazai csapat szűk félóra elteltével tudta először a Vidi kapuja előtt tartani a labdát, és nem sokkal később már a félidő legnagyobb lehetőségét alakította ki: Haraszti szép csellel játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül és a bal alsó sarok irányába tekert, de Kovácsik szép vetődéssel védett. A szünet előtt cserére kényszerült a Vidi, a szerelésnél megsérült Hadzic helyére Nikolov állt be. Kiegyenlítettebb futballt hozott a második félidő, de szabálytalanságok miatt sok volt a játékmegszakítás. Bő húsz perc elteltével a Paks szerzett vezetést: egy gyors kontratámádásnál a hátráló Fiola elcsúszott, majd a hazaiak egymás után kétszer próbálkozhattak kapura lövéssel, elsőre Kovácsik nagy bravúrral védett, másodjára Haraszti nem hibázott. A folytatásban nem változott a játék képe, a Videoton nem tudott zavart okozni a hazai tizenhatoson belül. Összességében a Paks futballozott kapura veszélyesebben, több helyzetet is kialakított, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A tolnai csapat egy hete a Ferencváros otthonában döntetlent játszott, így az aktuális éllovasok ellen négy pontot gyűjtött. A Videoton nyolc veretlenül megvívott mérkőzés után kapott ki a bajnokságban.

Debreceni VSC-Vasas 2-3 (0-2)
Gólszerző: Tabakovic (81., 84.), illetve Egerszegi (9., 24.), Benes (51.)     sárga lap: Filip (51.), Tőzsér (57.), illetve Ristevski (8.), Ádám (43., 76.), Vida (47.), Vogyicska (90.)     piros lap: Ádám (76.)
DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna (Tabakovic, 57.) - Jovanovic, Filip, Tőzsér, Soós - Könyves (Takács, 15.), Mengolo (Tisza, 52.) 
Vasas: Nagy G. - Burmeister, James, Benes - Szivacski (Vogyicska, 58.), Vida, Egerszegi, Ristevski (Vaskó, 80.), Hangya - Ádám, Barczi (Pavlov, 88.)
    
Hamar vezetéshez jutott a kiesés elől menekülő Vasas, amely egy perc alatt kétszer is bevette a hazaiak kapuját. Ristevski találatát les miatt még nem adta meg a játékvezető, de a következő támadásból Egerszegi már érvényes gólt szerzett. A középpályás negyedóra elteltével ismét eredményes volt. A DVSC nem találta a játék ritmusát, szinte semmi veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára. A második félidő elején tovább növelte előnyét a Vasas, amely az utolsó negyedórára emberhátrányba került - Ádám a második sárga lapját is megkapta -, és az addig teljesen kilátástalanul játszó DVSC "vérszemet kapott". A csereként beállt Tabakovic három perc alatt két gólt is szerzett, egyenlíteni azonban már nem tudott a Loki.

Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2862 néző, v.: Iványi
Gólszerző: Novothny (18.)
Sárga lap: Lipták (31.)
Újpest FC: Pajovic - Balázs B. Litauszki, Kálnoki Kis, Burekovic - Pauljevic (Mohl, 92.), Nagy D. (Cseke, 89.), Onovo, Zsótér (Szűcs K., 59.), Nwobodo - Novothny
Diósgyőr: Antal - Vela, Karan, Lipták (Eperjesi, a szünetben), Tamás M. - Kocsis G., Busai (Szarka Á., 57.), Ternován (Óvári, 72.) - Bacsa, Makrai, Joannidisz

Lendületesen kezdett az Újpest, amely negyedik nagy helyzetéből megszerezte a vezetést: a 18. percben Novothny Soma védőit megelőzve közelről fejelt a diósgyőri kapuba. Az újpesti támadó - aki korábban megfordult a DVTK-ban is - 16. alkalommal volt eredményes a bajnoki szezonban. A folytatásban kiegyenlítődött a játék képe, de nagy helyzetre sokáig kellett várni: az első félidő ráadásában az újpesti kapus, Filip Pajovic egy akción belül kétszer is védett. A hátrányban lévő diósgyőriek a második félidőben bátrabb támadójátékot vállaltak fel, ennek érdekében taktikai hadrendet is váltottak. Az újpestiek viszont az esetek többségében a kaputól távol tartották a vendégeket, így nem változott az eredmény. A DVTK a szezonban csak egy pontot szerzett az Újpest elleni három összecsapáson, utóbbiak viszont hetet. A diósgyőriek legutóbb március elején nyertek bajnoki mérkőzést, azóta két döntetlen mellett az ötödik vereségüket szenvedték el, a mait már új vezetőedző, Fernando irányítása mellett.

Ferencvárosi TC-Swietelsky Haladás 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Paintsil (38.), Blazic (68.), illetve Williams (7.)
Sárga lap: Rózsa (32.), Bamgboye (91.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Botka - Gorriarán (Nagy, 73.), Koch (Moutari, 61.) - Varga R. (Lovrencsics, 83.), Paintsil, Spirovski - Böde
Haladás: Rózsa - Schimmer, Kolcák, Wils, Bosnjak - Jagodics - Németh Márió (Bamgboye, 58.), Rácz (Pinze, 77.), Németh Milán (Halmosi, 70.) - Williams, Grumic

A Haladás a 7. percben Williams révén szemfüles góllal szerzett vezetést, ám az elszántan rohamozó Ferencváros Paintsil góljával még a szünet előtt kiegyenlített. Térfélcsere után többször is Rózsa mentette meg kapuját az újabb fővárosi góltól, ám a félidő derekán fordított a Ferencváros: egy szöglet után Otigba fejelt kapura, a kapufáról kipattanót Blazic továbbította a hálóba. A hátralévő időben a vendégek már nem tudtak veszélyeztetni, így az FTC a Vidit megelőzve a tabella élére ugrott. Jövő héten a Videoton FC fogadja a Ferencvárost.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS