Kikapott Pápán a Ferencváros, pontot szerzett Újpesten a DVTK

2014. augusztus. 03., 23:21   |    

Kikapott Pápán a Ferencváros, pontot szerzett Újpesten a DVTK

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának vasárnapi játéknapján a zöld-fehérek hiába támadták végig pápai meccsüket, a hazaiak egyetlen igazi helyzete győztes gólt ért.

Lombard Pápa - Ferencváros 1-0 (0-0)
Vezette:
Fábián Mihály
Gólszerző: Popin a 63. percben

A Ferencváros már a találkozó elején jelentős fölényre tett szert, de hiába támadta végig a teljes első félidőt, a kizárólag a védekezéssel törődő pápaiak - némi szerencsével - tartották a gólnélküli döntetlent. A második félidőt is fölényben kezdte a Fradi, de gólt a pápaiak szereztek: első igazi akciójuk végén Csizmadia Csaba centerezett, az érkező Szasa Popin megelőzte védőjét, és közelről kapura kotorta a labdát, ami Dibusz Dénesről a gólvonalon túlra pattant (1-0). A folytatásban egykapuzott a Fradi, de a hősiesen védekező Lombard megtartotta az előnyt, és megnyerte a mérkőzést. A Ferencváros sorozatban 12 megnyert bajnoki után veszített pontot az OTP Bank Ligában.

Győri ETO - Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Priskin a 19., Rudolf a 76. (11-esből), Pátkai a 79., ill. Youla a 27. percben

Az első negyedórában mindkét kapu előtt adódott lehetőség, majd a 19. percben megszületett a hazaiak vezető találata, Völgyi Dániel szabadrúgását követően a frissen igazolt Priskin Tamás fejelt a kapu bal oldalába (1-0). A 27. percben fejes góllal egyenlített a Honvéd, Alcibiade volt az előkészítő és a nyáron szerződtetett Youla bólintott 7 méterről a léc alá (1-1). A második félidőben jelentős mezőnyfölényre tett szert az ETO, és a 76. percben visszavette a vezetést is, a Rudolf Gergely ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (2-1). A végeredmény a 79. percben alakult ki, amikor Varga Roland beadására Pátkai Máté érkezett jó ütemben, és 6 méterről a hálóba továbbított (3-1).

Újpest FC - DVTK 1-1 (0-0)
Vezette:
Vad II István
Gólszerző: Suljic a 61., ill. Grumic az 53. percben

Az első félidőben a DVTK előtt adódott a legnagyobb lehetőség, Balajcza Szabolcs a léc segítségével tudta hárítani Miroslav Grumic lövését. A második félidőben gólt is szerzett a Diósgyőr, az 53. percben Takács Tamás jobb oldali beadása után Miroslav Grumic fejelt 6 méterről a bal alsó sarokba (0-1). Nyolc perccel később egyenlített az Újpest, Nagy Gábor jobb oldali beadását követően Asmir Suljic fejelt 5 méterről a bal sarokba (1-1). A DVTK a hajrára 8 mezőnyjátékosra fogyatkozott, előbb Egerszegi Tamást, majd Debreceni Andrást állította ki a játékvezető, az Újpest azonban nem tudta kihasználni a dupla fórt, döntetlennel ért véget a találkozó.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS