Kilátástalan helyzetbe került a DVTK

2010. május. 05., 19:00   |    

Kilátástalan helyzetbe került a DVTK

A Soproni Liga 26. fordulójának szerdai játéknapján a Nyíregyháza kiesési rangadót nyert Miskolcon, vereségével a Diósgyőrnek már kevés reménye van a bennmaradás kiharcolására. A dobogóért harcoló csapatok közül a ZTE Pápán, az Újpest hazai pályán a Kaposvár ellen nyert 2-1-re.

A nyírségiek még reménykedhetnek

DVTK - Nyíregyháza Spartacus FC 0-1 (0-1)

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Bugerra a 40. percben
Kiállítva: Stanisic a 82. percben

A Soproni Liga kieső helyén álló két együttes egymás elleni mérkőzése nem hozott magas színvonalú játékot. A vendég nyíregyháziak aktívabbak és veszélyesebbek voltak, s az első félidő hajrájában megszerezték a vezetést is: Zabos Attila kapott jó indítást a bal oldalon, pontosan centerezett, az érkező Fuad Bugerra pedig öt méterről a hálóba helyezett (0-1). A fordulás után kevés lehetőségük volt a csapatoknak, csak a hajrában élénkült meg valamelyest a találkozó. A 82. percben Petar Stanisic megkapta második sárga lapját, s a nyírségiek tíz emberrel fejezték be a mérkőzést. A DVTK azonban nem tudta kihasználni az emberelőnyt, elveszítette a találkozót, s ezzel esélyei minimálisra csökkentek élvonalbeli tagsága meghosszabbítására. A Nyíregyháza a megszerzett három ponttal sem tudott elmozdulni a 15. helyről.


Elpuskázta helyzeteit a Honvéd

Budapest Honvéd - Szombathelyi Haladás 0-0
Vezette: Takács János (Viszokai László, L. Tóth Lajos)

A találkozó elején viharos szél és jókora eső nehezítette a csapatok dolgát, negyedóra után azonban megélénkült a mérkőzés. Mindkét együttes elért egy-egy kapufát, és ezen kívül is adódtak nagyobb gólszerzési lehetőségek, ám szünetig egyik csapat sem talált a kapuba. A második játékrészben fölénybe került a Honvéd, futószalagon dolgozták ki a helyzeteket a hazai futballisták, de a befejezéseknél rendre rossz döntéseket hoztak, így a Haladás kihúzta kapott gól nélkül a lefújásig, és elvitte az egyik pontot a Bozsik-stadionból.


Rajczi duplája döntött

Újpest FC - Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Vígh Tibor)
Gólszerző: Rajczi a 12., Rajczi a 60. illetve Zahorecz (11-esből) a 91. percben
Kiállítva: Takács Z. a 90., illetve Grúz a 84. percben

Jobban kezdett az Újpest és a 12. percben sikerült megszereznie a vezetést, egy védelmi hibát követően Rajczi Péterhez került a labda, a hazaiak támadója 8 méterről a kapus mellett a jobb sarokba passzolt (1-0). A folytatásban is a házigazdák előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de ezekből nem született gól. A második félidőben az újpestiek továbbra is irányították a játékot, és a 60. percben növelték előnyüket, Rajczi Péter 10 méterről lőtt a léc alá (2-0). A játékvezető a hajrában kiállította a kaposváriak játékosát, Grúz Tamást, akinek a második sárga kártyát mutatta fel, de a vendégek így is szépítettek, a 91. percben Takács Zoltán fellökte Egejeru Godslove-t, amiért kiállítás járt. A szabálytalanságért megítélt büntetőt Zahorecz Krisztián értékesítette (2-1).


Nyeretlen maradt tavasszal a Paks

Kecskeméti TE-Ereco - Paksi FC 1-1 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Márton Zsolt)
Gólszerző: Némedi a 81. illetve Vayer az 55. percben

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, mindkét oldalon sok volt a hiba, s bár a vendégek egy-két helyzetet kialakítottak, gól ezekből nem született. A szünet után feljavult a csapatok játéka, s az 55. percben vezetéshez jutott a Paks: Kiss Tamás indítását követően Vayer Gábor átvette a labdát, tisztára játszotta magát, majd közelről a hálóba helyezett (0-1). Hátrányban aktívabb lett a Kecskemét, majd a 80. percben megszerezte az egyenlítő találatot: Litsingi szerzett labdát a paksi 16-oson belül, Fiola pedig lerántotta a támadót. A megítélt büntetőt Némedi Norbert értékesítette (1-1). A hazaiak a hajrában mindent megtettek a győztes gól megszerzéséért, de próbálkozásaikat nem koronázta siker, a Paks - bár továbbra is nyeretlen tavasszal - értékes ponttal tért haza.


Emberhátrányban is megőrizte előnyét a ZTE

Lombard Pápa Termál FC - ZTE FC 1-2 (1-1)
Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Farkas Balázs, Kis Zoltán)
Gólszerző: Rebryk a 35. illetve Balázs a 25., Horváth A. a 66. percben
Kiállítva: Horváth A. a 75. percben

Mindkét csapat agilisan, gólra törően kezdte a találkozót, ezért változatos volt az első félidő, itt is, ott is helyzetekkel. A 25. percben a ZTE szerzett vezetést, Magasföldi József átadása után Balázs Zsolt lépett ki a védők közül, majd ballal a hálóba lőtt (0-1). A 35. percben eredményre vezettek a pápai rohamok, egy jobb oldali beadás után Jovánczai Zoltán visszafejelte a labdát az érkező Rebryk elé, aki ballal a bal alsó sarokba helyezett (1-1). A 66. percben egy vendég szöglet után Artjoms Rudnevs fejesét még védte Szűcs Lajos, de pár másodperccel később Horváth András 16 méteres lövését követően már a jobb sarokban kötött ki a labda (1-2). A 75. percben talpalás miatt Horváth Andrást kiállította a chilei játékvezető, de a Lombard az utolsó negyedórában már nem tudott gólt szerezni, így a zalaiak megnyerték a mérkőzést és egy pontra megközelítették a tabellán a harmadik helyen álló Győrt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS