Kilencéves példára gondolhat a Videoton FC

2013. május. 08., 10:04   |    

Kilencéves példára gondolhat a Videoton FC

A bajnoki tabella alapján a legjobb két magyar csapat vívja ma egymással a Magyar Kupa második elődöntőjének második mérkőzését. A pályaválasztó Győri ETO kétgólos előnnyel kezdi a találkozót.

A két csapat április 17-i, székesfehérvári mérkőzését – amelyet közvetlenül a zöld-fehérek és a piros-kékek egymás elleni, 1-1-es győri bajnokija után játszottak – Pintér Attila együttese nyerte meg, Střeštík és Tokody egy-egy góljával. Azóta ellenben José Gomes együttese van jobb formában, háromból három mérkőzést nyert meg, kapott gól nélkül. Legyőzte a Paksot, a Ferencvárost és az MTK-t is. A Győr azóta mindössze egyszer nyert (legutóbb Újpesten), a pápai döntetlen után a Kecskeméttől és a Pakstól is kikapott.

Kétségtelen, hogy a két együttes egymás elleni mérkőzései a mostani idényben a Győri ETO fölényét mutatják. Az őszi bajnokin Koltai Tamás góljával 1-0-ra nyertek vendégként, a hazai bajnoki 1-1-re végződött, majd következett a 2-0-ra megnyert fehérvári kupameccs. A Videoton ellenben tavaly március 14-én nyerni tudott az ETO Parkban, ugyancsak Magyar Kupa-mérkőzésen. Az akkori 1-0-s siker ezúttal kevés lenne még a hosszabbításhoz is, de ne feledjük, akkor az első találkozón eldőlt már a továbbjutás, a Vidi azt 5-1-re megnyerte.

Nem szólva arról, hogy ha valahol, a fehérváriaknál tudják, hogy az idegenben megnyert elődöntő még nem garancia a fináléra. Tavaly az első meccset megnyerte az akkor még Paulo Sousa által irányított együttes az MTK otthonában, de aztán a Sóstói Stadionban elveszítette a visszavágót.

A Videoton a harmadik fordulóban kapcsolódott be a 2012–2013-as kupasorozatba, s rögtön élvonalbeli együttes ellen kellett játszania: a Haladást ejtette ki, 2-0-s győzelemmel, hosszabbításban. A negyedik fordulóban, már tavasszal, a ZTE ellen az első találkozó döntött a továbbjutásról, a hazai 4-0 után Zalaegerszegen is győzött a fehérvári csapat 6-3-ra. Különleges párharcot hozott a negyeddöntő: a Dunakanyar-Vác ellen mérkőzés nélkül jutott tovább a Vidi.

A Győri ETO a második fordulóban edzőmeccsel felérő kupamérkőzést játszott, s nyert 12-0-ra a Babót ellen. Rati Alekszidze, Nemanja Andrics és Dudás Ádám is három-három gólt szerzett a találkozón. A harmadik fordulóban a Bölcske együttesén (5-2) került túl idegenben a Győr, majd a csapat a Paksot ejtette ki kettős győzelemmel (4-0, 3-2). A negyeddöntőben újabb kettős győzelem következett egy élvonalbeli csapat ellen: a Honvédtól még gólt sem kapott az ETO. Egyébként a Győr az egyedüli a négy elődöntősből, amely két élvonalbeli csapatot is búcsúztatott az elődöntőig.

Érdekes, hogy a Videoton 2004. április 10-én ért el legutóbb olyan eredményt Győrben, amely most elég lenne a továbbjutáshoz: akkor 4-0-ra nyert. Azóta egyszer sem tudott még kétgólos győzelmet sem aratni.

A Győri ETO–Videoton mérkőzés 18.00 órakor kezdődik az ETO Parkban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS