Király, Gera és Juhász együtt edzették a Bozsik bajnokokat

2017. április. 18., 20:00   |    

Király, Gera és Juhász együtt edzették a Bozsik bajnokokat

Focista sztárparádé volt Telkiben, az OTP Bozsik Bajnokok programjának edzőtáborában, ahol a magyar foci legjobbjai készítettek fel 36 kiválasztott gyereket a Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzésre.

Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkezett meg a Telki labdarúgó-edzőközpontba az a 12 lány és 24 fiú, akiket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az OTP Bank közösen választott ki az OTP Bozsik Bajnokok programba. A Keleti és Nyugati csapatba beválogatott tizenévesek ugyan először játszottak közösen, mégis otthonosan mozogtak a pályán és bizonyították rátermettségüket.

A Nyugati csapatot Király Gábor, Juhász Roland, Fenyvesi Evelin, Hajdú B. István edzette, míg Gera Zoltán, Torghelle Sándor és Nyilasi Tibor a Keleti csapatban mutatott be trükköket, osztott meg szakmai titkokat az ifjú focistapalántákkal. A többségében nehéz körülmények között élő, ám akaraterejük, ügyességük, csapatjátékuk miatt kiemelkedő gyerekek a rendezvényen játszottak először együtt, és nagyszerűen vették az akadályokat.

A cicázással, közös fejelgetésekkel kezdődő bemelegítés után a magyar fociikonok cselezési és góllövő technikákat tanítottak a fiataloknak, majd sor került egy kispályás mérkőzésre is, ahol végre összemérhette tudását a két csapat.

Gera Zoltán szerint már most feltűnt néhány tehetséges fiú és lány, akik nagyon ügyesen mozogtak a pályán. A gyerekek kezdeti, pár perces megilletődése után Nyilasi Tiborral közösen oldották a feszültséget és az izgalmakat, míg végül mindenki belejött a közös játékba.

- Úgy látom, hogy óriási élményt jelent számukra a közösen eltöltött nap, de talán még ennél is örömtelibb lesz majd a gálamérkőzés a Groupamában, nagyobb lelkesítő élmény nem is kell egy fiatal focistának – tette hozzá.

Király Gábort is lenyűgözte a gyerekek lelkesedése és játékszeretete. A híres kapus fontosnak tartja a kezdeményezést, amely a vidéki gyerekek esélyeit is növeli.

- Nagyon fontos, hogy az ilyen eseményekre minél több olyan gyerek eljuthasson, akik körülményeik vagy lehetőségeik hiányában máskülönben nem tudnának. Éppen ezért több ilyen program kell, amely a vidéket célozza meg, hiszen vidéken közel négyszer többen élnek, mint a fővárosban – nyilatkozta a korábbi magyar válogatott kapus. - Azért is döntöttem úgy, hogy részt veszek a programban, mert olyan emberek álltak az esemény mellé, akik a sport mellett értékelik ezt az emberi tényezőt is. – tette hozzá.

Az edzőtábort követően a gyerekek keleti és nyugati válogatottja május 31-én találkozik újra a Groupama Arénában, ahol a Magyar Kupa fináléja előtt kerül sor a végső megmérettetésre. A gálameccsen – amit Tihany Viktor kommentálásával az m4Sport közvetít - a felnőtt csapatkapitányok újra beállnak a gyerekek közé.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS