Kispesten a Vidi, alsóházi rangadó Szombathelyen

2018. március. 02., 11:35   |    

Kispesten a Vidi, alsóházi rangadó Szombathelyen

Az előző idény első és második helyezettjének rangadója is szerepel az OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójának programjában. A listavezető Ferencváros a Diósgyőr vendégeként Debrecenben lép pályára.

SWIETELSKY-HALADÁS–VASAS FC
(Szombathely, 17.00)

Mind a két csapat vereséggel kezdte a tavaszi idényt, a Haladás az Újpesttől, a Vasas a Videoton FC-től kapott ki egy góllal. A piros-kékek rossz szériában vannak már régebb óta, a bajnokságban a legutóbbi négy mérkőzésükön nem szereztek pontot, október közepe óta nyeretlenek. Ezzel szemben a vasi zöld-fehérek eddig remekeltek új stadionjukban. A visszaköltözés óta előbb a Ferencváros, majd a Videoton FC ellen nyertek. Ha legyőznék a Vasast, elmondhatnák, a Rohonci úti új stadion első három bajnokiján az előző idény legjobb négy csapatából hármat megvertek. Mind a két gárdának égetően szüksége lenne a három pontra, a Haladás az előző forduló után az utolsó előtti, kiesőhelyre csúszott vissza. Egy ponttal és egy hellyel áll előtte a Vasas, amelyet győzelmével megelőzne.

A két csapat 10. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:



DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Debrecen, 17.00)

2018-ban eddig a Diósgyőr játszott több tétmérkőzést, a paksi bajnoki vereség mellett a Magyar Kupában a Vác elleni kettős győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé. A listavezető a Bp. Honvéd elleni hazai 5-2-vel kezdte a tétmérkőzéseket tekintve az idényét. A DVTK október 28. óta csupán a Debrecen ellen nyert az OTP Bank Ligában, méghozzá Mezőkövesden, így „albérletében”, a Nagyerdei Stadionban a legutóbbi két meccsét elveszítette. A Ferencváros augusztus vége óta kiválóan szerepel a bajnokságban, csupán a Puskás Akadémia (1-1) és a Haladás (1-2) ellen veszített pontokat. A két csapat legutóbbi, a DVTK pályaválasztásával rendezett mérkőzését 2016. október 29-én a zöld-fehérek nyerték meg 3-2-re, az volt a régi diósgyőri stadionban az utolsó tétmérkőzés.

A két csapat 10. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–PAKSI FC
(Balmazújváros, 17.00)

Az OTP Bank Liga teljes mezőnyéből az újoncé a leghosszabb ideje tartó veretlenségi sorozat, immár hat bajnoki találkozót számlál. Minden tétmérkőzést figyelembe véve kilenc bajnoki vagy kupatalálkozón nem kapott ki Horváth Ferenc csapata. Mindazonáltal érdekes, hogy pályaválasztóként eddig kevesebb pontot szerzett az NB I-ben, mint vendégként. A Paks a bajnokságban nyert a Diósgyőr ellen, a Magyar Kupában ellenben vereséget szenvedett az Újpesttől. Most ismét idegenben játszik. Az OTP Bank Ligában vendégként szeptember 30. óta öt meccsen mindössze négy pontot gyűjtött, csak Sopronban a Haladás ellen győzött.

A két csapat 10. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VSC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

Mind a két csapat megszenvedett a hét közben a Magyar Kupában, de végül mindkettő bejutott a legjobb nyolc közé. Pintér Attila együttese a zalaegerszegi vereség, majd a mezőkövesdi döntetlen után először nyert tavasszal tétmérkőzést, a ZTE elleni visszavágón Ulysse Diallo szerezte a csapat mindkét gólját. A DVSC mindkét eddigi idei hazai tétmérkőzését elveszítette, az NB II-es Dorogtól és az élvonalban akkor még kiesőhelyen álló Balmazújvárostól is kikapott, ellenben szerdán Dorogon kiharcolta első győzelmét és egyben a továbbjutást. A Loki augusztus 12. óta csupán két idegenbeli bajnokiját veszítette el.

A két csapat 10. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

Az újpestiek ősszel, noha alig-alig kaptak ki, de nem szerepeltek a klub hagyományaihoz méltón saját pályájukon. Idén eddig kettőből kettőt nyertek, megverték bajnoki meccsen a Haladást, s megverték a Magyar Kupában a Paksot. E két találkozón még gólt sem kaptak. A Mezőkövesdnek fura a mérlege az OTP Bank Ligában, a legutóbbi öt fordulóban veretlen maradt, de négyszer is döntetlent játszott. A legutóbbi három bajnoki találkozója kivétel nélkül gól nélküli döntetlenre végződött. Újpesten, illetve az Újpest vendégeként eddig egyszer szerzett pontot a bajnokságban a borsodi együttes, 2016-ban 1-1-re végzett a kecskeméti Széktói Stadionban. Egyébként az NB I-ben még soha, sem pályaválasztóként, sem vendégként nem tudta legyőzni a lila-fehéreket.

A két csapat 10. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

BUDAPEST HONVÉD–VIDEOTON FC
(Kispest, Bozsik Stadion, 19.30)

Az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényének záró fordulójában ebben a párosításban dőlt el az aranyérem a piros-fehérek javára. Az akkor még Marco Rossi által dirigált gárda elsősorban kiváló hazai mérlegével dolgozta le tavasszal a hátrányát, s nyerte meg a 21. században első bajnoki címét. Ősszel, Erik van der Meer korszakában a kiváló hazai mérleg a múlté lett, elképesztő, hogy a Honvéd, amely mindössze két gólt kapott a hat 217-es tavaszi bajnokiján, immár az otthon kapott gólok tekintetében az OTP Bank Liga „listavezetője”. Ugyanilyen meglepő, hogy negatív a kispesti gólkülönbsége, s hogy nem tudott eddig több meccset megnyerni a Bozsik Stadionban a mostani idényben, mint ahányat elveszített. A Videoton, ellentétben a Ferencvárostól vereséget szenvedett riválissal – győzelemmel kezdte a 2018-as bajnoki sorozatot. Ugyanakkor 2017 végén nem volt éppen kiváló az idegenbeli mérlege, október közepe óta ötből csupán egy idegenbeli bajnokiját tudta megnyerni, a legutóbbi kettőn pedig pont nélkül maradt. Mindazonáltal öttel több gólt szerzett eddig vendégként, mint a Honvéd pályaválasztóként.

A két csapat 10. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:





A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS