Kispesten szerezte meg első győzelmét a Szpari

2014. augusztus. 09., 22:45   |    

Kispesten szerezte meg első győzelmét a Szpari

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján egyedül a Nyíregyháza tudott idegenben nyerni, a Videoton FC változatos meccsen verte a Győri ETO-t.

Budapest Honvéd–Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-1)
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerző: Bajzát a 63. percben

A mérkőzés első félideje a Honvéd mezőnyfölényét hozta, de hiába alakított ki helyzeteket a kispesti együttes, nem tudott előnyt szerezni. A főleg kontrákra építő nyírségiek a 63. percben egy kispesti védelmi hibát góllal büntettek meg, Rezes hozta lövőhelyzetbe Bajzát Pétert, aki 7 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (0-1). A 67. percben megfogyatkoztak a vendégek, Fodor Ferenc utolsó emberként szabálytalankodott Youlával szemben, a játékvezető piros lappal büntette a védőt. Emberelőnyben végigtámadta a hátralévő játékidőt a Honvéd, de hiába, az egyenlítés sem sikerült, a Nyíregyháza megszerezte első győzelmét az idényben.

Videoton FC–Győri ETO FC 3-2 (0-1)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Wolfe (öngól) az 59., Juhász a 76., Nikolics a 83., ill. Pátkai a 41., Rudolf a 66. percben

A 41. percben Kamber beadása és Sándor György fejese után Pátkai Máté elé került a labda, aki 10 méterről védhetetlenül a jobb sarokba helyezett (0-1). Az 59. percben Gyurcsó Ádám bal oldali beadását követően Rafa Wolfe-ról a győri kapuba pattant a labda, öngól (1-1). A 66. percben Varga Roland készítette elő az ETO második gólját, beadása után Rudolf Gergely két lépésről a léc alá lőtt (1-2). A 76. percben ismét egyenlített a Videoton FC, Gyurcsó szögletét követően Juhász Roland fejelt 5 méterről a hálóba (2-2). A 83. percben már a hazaiak vezettek, Álvarez indította Nikolics Nemanját, aki 6 méterről, Lang Ádám szorításában lőtt a kapuba (3-2). Az ETO a hajrában nem tudott újítani, így végül kétszeri vezetése ellenére pont nélkül zárta a találkozót.

Lombard Pápa–Kecskeméti TE 3-2 (3-2)
Vezette:
Szabó Zsolt
Gólszerző: Sluká a 20., Csizmadia a 42., Popin a 43., ill. Novák a 7., Pavicsevics a 29. percben

A két forduló után pont nélkül álló kecskemétiek jól kezdtek, már a 7. percben megszerezték a vezetést, amikor Marko Vukaszovics adott remek passzt Novák Csanádnak, aki ziccerben, 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A pápaiak a 20. percben, első helyzetükből egyenlítettek, egy bedobást követően Vadims Zulevs csúsztatott Marián Sluká elé, aki kapásból, 15 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-1). A 29. percben visszavette a vezetést a KTE, Ivan Lovric adott jobbról középre, Darko Pavicsevics pedig a kapu jobb oldalába fejelt (1–2). A félidő hajrájában megfordította az állást a Pápa, a 42. percben Csizmadia Csaba 8 méterről lőtt a hálóba (2-2), egy perccel később Kenesi Krisztián bal oldali beadása után Sas Popin fejelt a kapu jobb oldalába (3-2). A második félidőben a kecskemétieknek megvoltak a helyzeteik az egyenlítéshez, de elpuskázták azokat, így maradt a 3-2, a Lombard hatra növelte pontjai számát, a vendégeknek pedig továbbra is várniuk kell az első sikerélményre a szezonban.

Pécsi MFC–Újpest FC 1-1 (1-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Mohl 44. (11-esből), ill. Simon az 55. percben

Az első félidőben egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, a pécsiek viszont így is lőttek egy gólt, méghozzá a 44. percben, tizenegyesből: a Nagy József ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Mohl Dávid értékesítette (1-0). Az Újpest jól kezdte a második félidőt, és az 55. percben megszerezték az egyenlítést is, Asmir Suljic remek kiugratásával Simon Krisztiánt tört kapura, elhúzta a labdát Gőcze Gergő mellett és a kapuba passzolt (1–1). A folytatásban némi mezőnyfölényt kialakított ugyan az Újpest, de ez nem volt elég a győztes gólhoz, döntetlennel ért véget a meccs.

DVSC-Teva–Puskás Akadémia 2-0 (1-0)
Vezette:
Fábián Mihály
Gólszerző: Zsidai a 34., Zsidai a 88. percben

A debreceniek a papírformának megfelelően veszélyesebbek voltak az első félidőben, és egy gólt is szereztek, a 34. percben Kulcsár Tamás ívelt a 16-os előterébe, Zsidai László szerezte meg a labdát, és kissé jobbról, 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–0). A második félidő is a Lokié volt, a hazaiak eltalálták a kapufát, és elhibáztak néhány ziccert, majd a 88. percben bebiztosították győzelmüket, Korhut Mihály bal oldali beadását Bódi Ádám rosszul találta el, de érkezett Zsidai László, és a jobb alsó sarokba fejelt (2–0).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS