Kisvárdán folytatja bennmaradásért vívott harcát a DVTK

2021. április. 23., 14:22   |    

Kisvárdán folytatja bennmaradásért vívott harcát a DVTK

Három mérkőzést szombaton, hármat pedig vasárnap rendeznek az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényének 31. fordulójában. A DVTK az előző két fordulóban nyerni tudott (ez volt az első alkalom, hogy egymás után két bajnokit nyert az idényben), most Kisvárdán próbálja meg életben tartani bennmaradási reményeit. A bennmaradásért vívott harcban érdekelt ZTE Felcsúton szerepel, a Honvéd a Mezőkövesdet fogadja.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Pancho Aréna, 14.45)
Mind a két csapat számára fontos ez a mérkőzés. Hornyák Zsolt együttese – amennyiben a MOL Fehérvár mérkőzésének eredményére számára kedvezően alakul – bebiztosíthatja a története legjobb helyezését jelentő második helyet, az ezüstérmet, de legalábbis nagyot léphet felé. A ZTE előnye négy pont a Diósgyőrrel és hat a Budafokkal szemben a kiesés elkerülése ellen vívott harcban. A Puskás Akadémia január 23. óta, a Honvéd elleni mérkőzést leszámítva, pályaválasztóként minden mérkőzését megnyerte. A ZTE vendégként október 31. óta csak egyszer, Diósgyőrben tudott győzni. Október utolsó napján viszont 2-1-re nyert Felcsúton.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Kisvárda, 17.00)
Supka Attila együttese a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot szerezve előrelépett az ötödik helyre. Ha a MOL Fehérvár nyerné a május 3-i Magyar Kupa-döntőt, a szabolcsiak – a megye futballjának történetében először – kiharcolhatnák akár a nemzetközi kupaindulást is, az utolsó fordulóban a most negyedik helyezett Paksot fogadják majd. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésükön nem szereztek gólt, de két 0-0-val szereztek kétszer egy pontot. A Diósgyőr a legutóbbi két fordulóban győzött, s nagy szüksége lenne az újabb három pontra is. Még az is elképzelhető, hogy az utolsó két fordulót mindössze egypontos hátrányból kezdi majd a ZTE-vel és/vagy a Bp. Honvéddal szemben. A mostanin kívüli két hátralévő mérkőzését otthon játssza majd, mégpedig a két kupadöntős alakulat ellen.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)
A lila-fehérek sima vereséget szenvedtek a derbin a Ferencvárostól, de előtte hazai pályán, a Mezőkövesd ellen sokkal szebb arcukat mutatták. A legutóbbi négy, a Szusza Ferenc Stadionban játszott bajnoki mérkőzésüket kapott gól nélkül megnyerték. A kék-fehérek a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szereztek, s közben kiestek a MOL Fehérvár ellen a Magyar Kupából. Vendégként a legutóbbi négy találkozóból csak Diósgyőrben szereztek pontot (0-0), a további három találkozó mindegyikén három gólt kaptak. Meglepő: az Újpest pályaválasztóként 2015 májusa óta nyeretlen az MTK ellen a bajnokságban.

BUDAFOKI MTE–PAKSI FC
(Vasárnap, Promontor utca, 14.30)
A BMTE visszacsúszott az utolsó helyre, miután a legutóbbi két fordulóban kikapott két közvetlen riválisától, előbb otthon a Diósgyőrtől, majd idegenben a Zalaegerszegtől. Miután hat pont a hátránya a legrosszabb bennmaradó helyen, a tízediken álló Bp. Honvéddal szemben, érthetően csak a győzelem adhatna reális reményt az utolsó két fordulóra. Csizmadia Csaba csapata a legutóbbi három hazai bajnokiján pont nélkül maradt. A Paks jó formában van, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot gyűjtött. A negyedik helyen áll. Vendégként április 11-én 4-1-re győzött Diósgyőrben, de előtte kilenc mérkőzésen is nyeretlen maradt. Más kérdés, hogy e kilenc meccsből ötön is legalább két gólt szerzett.

MOL FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, MOL Aréna Sóstó, 17.00)
A második helyben reménykedő harmadik helyezett fogadja a bajnoki címvédőt. A zöld-fehérek a keddi derbi után kaptak némi extra szabadságot, számukra a presztízsen kívül elsősorban az a tét, hogy tudják-e bajnoki pontrekorddal zárni a 2020–2021-es idényt. Idegenben még nem veszítettek mérkőzést a mostani bajnoki szezonban, de a legutóbbi öt vendégként játszott bajnoki meccsükből csak a budafokit nyerték meg. A MOL Fehérvár még veretlen Szabics Imre irányításával, a kisvárdai döntetlen óta négy tétmérkőzésből négyet nyertek. Közülük csak egyet Székesfehérváron, mégpedig az Újpest ellenit (4-0).

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)
A Mezőkövesd 2016 decembere óta nem veszített bajnoki mérkőzést a Honvéd vendégeként – de ugyanez a Mezőkövesd a legutóbbi négy fordulóban nem szerzett pontot. Idén még nem nyert idegenbeli bajnoki meccsen. Kétségtelen, hogy a Bp. Honvéd számára sokkal nagyobb a tét, a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy győzelmet arató gárda csupán négy pontra van a jobbik kiesőhelytől. A mostani forduló után még a jelenlegi utolsó helyezettel és a bajnokkal játszik. Pályaválasztóként idén eddig mindössze egyszer, az MTK ellen győzött – viszont a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyen, a Kisvárda ellenin nem szerzett legalább két gólt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS