Kétgólos Fradi-siker Kisvárdán

2020. október. 16., 13:19   |    

Kétgólos Fradi-siker Kisvárdán
Fotó: MTI

A Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő Ferencváros kisvárdai mérkőzésével kezdődött meg az OTP Bank Liga 7. fordulója. A Ferencváros 2-0-ás sikerével élre állt a tabellán.

Kisvárda Master Good–Ferencváros 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Isael (67.), Karaszjuk (89., öngól)
Kisvárda: Dombó - Melnyik (Kukoc, 81.), Ene, Rubus, Hej - Lucas (Karaszjuk, 81.), Simovic - Navratil (Cukalasz, 55.), Bumba (Kovácsréti, 71.), Sassá (Camaj, 81.) - Viana
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Kovacevic, Heister (Civic, 65.) - Haratin (Vécsei, 74.), Laidouni - Nguen (Mak, 75.), Isael (Zubkov, 83.), Skvarka - Boli (Baturina, 65.)

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, kaput eltaláló lövésük pedig csak a hazaiaknak volt. A Ferencváros ugyan jóval többet birtokolta a labdát, fölénye mégis meddőnek bizonyult, igazán veszélyes, tiszta gólszerzési lehetőséget nem tudott kidolgozni a címvédő. A fordulás után a Kisvárda játékosai egyre fáradtabbá váltak, az FTC viszont türelmesen játszva várt a lehetőségre, amely a félidő derekán el is jött, a csereként beállt Civic középre adott labdájára Isael érkezett remek ütemben, és a léc alá lőtt. A kapott gól után igyekezett ritmust váltani a hazai együttes, Supka Attila vezetőedző a hajrára hármas cserével próbált új lendületet adni a csapatnak, de a meccs sorsát végül megpecsételte a Kisvárda szezonbeli harmadik öngólja. A szabolcsiak két győzelem után kaptak ki újra, és az idényben otthon még nyeretlenek, sőt pontot, valamint gólt sem sikerült még szerezniük. A fővárosiak - akik a BL-főtáblán jövő kedden az FC Barcelona vendégeként lépnek pályára - sorozatban negyedik sikerüket aratták a bajnokságban, és megőrizték veretlenségüket.

A további program:

BUDAFOKI MTE–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Budafok, 14.45)

A Budafok a nyolcadik, a Diósgyőr a tizenkettedik helyen áll a tabellán, a két csapat között mindössze három pont a különbség. Az újonc győzelemmel kezdte a hazai mérkőzések sorát a Kisvárda ellen, utána ellenben kikapott a Fehérvártól. A Diósgyőr győzelemmel kezdte a bajnokságot a borsodi derbin, de azóta nyeretlen az OTP Bank Ligában. Vendégként a júniusi újrakezdés óta minden mérkőzését elveszítette.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Újpest, 17.00)

A két csapat egymás elleni csatái eleinte újpesti fölényt mutattak, de a legutóbbi hat összecsapásból csak egyet nyertek a lilák, igaz, a Mezőkövesd is. Predrag Rogan együttese a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített. Pályaválasztóként a mostani idényben két mérkőzésen öt pontot veszített. A Mezőkövesd a legutóbbi két bajnoki meccsén pont nélkül maradt, azonos pontszámmal áll a szombati ellenféllel. Mind a két csapat mérlege 2-1-3.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, Pancho Aréna, 19.30)

Hornyák Zsolt legénysége a harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, annak ellenére is, hogy a legutóbbi három bajnoki meccséből kettőt elveszített. Otthon június eleje óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte. Az MTK jól kezdte a szezont, de aztán visszaesett. Az első három meccsén öt pontot szerzett, a második hármon egyet sem. Utóbbiakon kapott ellenben kilenc gólt. A Puskás Akadémia eddig mindössze egyszer tudott élvonalbeli bajnokin pályaválasztóként nyerni a kék-fehérek ellen.

PAKSI FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Paks, 14.30)

A Paks kifejezetten jól szerepel azóta, amióta Bognár György átvette vezetőedzőként a csapatot. Legyőzte otthon az MTK-t, majd nyert a Diósgyőr vendégeként. Tavaly november 30. óta mindössze három bajnoki mérkőzést veszített el otthon. A ZTE nyolcpontos, eggyel többet gyűjtött eddig a Paksnál. A mostani OTP Bank Liga-idényben két meccset játszott eddig vendégként, még veretlen, miután Mezőkövesden döntetlenre végzett, majd a Hidegkuti Nándor Stadionban megverte az MTK-t.

BUDAPEST HONVÉD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A kispestiek megsínylik, hogy albérletben játsszák a hazai mérkőzéseiket, május 31. óta csak egyszer, az előző idény végén kiesett Kaposvári Rákóczi ellen nyertek. Rosszul kezdték a bajnoki szezont, de a legutóbbi három mérkőzésükből kettőt megnyertek. A MOL Fehérvár még veretlen a bajnoki szezonban, két döntetlennel kezdett, de azóta három meccsét is megnyerte az OTP Bank Ligában. Vendégként a ZTE elleni döntetlen után nyert Budafokon. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege kicsit messzebbre nyúlva nem ilyen jó, február elseje óta a Promontor utcai meccsig mindössze egy találkozóját tudta megnyerni.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS