Kiütéses Loki-siker a döntő első meccsén

2008. május. 28., 20:38   |    

Kiütéses Loki-siker a döntő első meccsén

A 68. alkalommal kiírt Magyar Kupa döntőjének első mérkőzésén a Debrecen igen jelentős előnyt szerzett Kispesten: a vendégek 7-0-ra győztek, szó szerint formalitássá téve a jövő szerdai visszavágót.

Debreceni jutalomjáték a Bozsik-stadionban

Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 0-7 (0-3)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Leandro a 9., Rudolf a 18., Czvitkovics a 30., Kouemaha (11-esből) az 57., Kouemaha a 78., Czvitkovics a 83., Kouemaha a 89. percben
Kiállítva: Adewunmi az 57., Dobos a 73. percben

A Loki már a 9. percben megszerezte a vezetést: Leandro 20 méterről, szabadrúgásból lőtt, s bár Tóth Iván hozzáért a labdához, a kispesti kapus nem tudott menteni (0-1). A 18. percben már kétgólos volt a vendégek előnye: a hazaiak saját büntetőterületükön végeztek el szabadrúgást, de Leandro elcsípte a labdát, s kapura lőtt. Tóth Ivánról felpattant a labda, az érkező Rudolf Gergely pedig közelről a hálóba fejelt (0-2). A 30. percben újra a debreceniek szereztek gólt. A piros-fehérek szabadrúgást végeztek el 25 méterre a kispesti kaputól, Szatmári Csaba Czvitkovics Péterhez pöckölt, ő pedig a jobb alsó sarokba bombázott (0-3). Az 57. percben még tovább romlottak a Honvéd eddig sem rózsás esélyei: Yusuf Adewunmi a 16-oson belül rántotta le Rudolfot, amiért a védő piros lapot, a Debrecen pedig tizenegyest kapott. A büntetőt Dorge Rostand Kouemaha higgadtan értékesítette (0-4). A 73. percben kilenc játékosra olvadt a Honvéd, Dobos Attila rúgta meg nyújtott lábbal Dombi Tibort, s tettéért piros lapot kapott. A vendégek ki is használták a kettős emberelőnyt: Kouemaha kényszerítőzött Czvitkoviccsal, majd a visszakapott labdát 10 méterről a hálóba passzolta (0-5). A kispestiek vesszőfutása ezzel még nem ért véget, a 83. percben Bernáth Csaba gurított Czvitkovics elé, aki tíz méterről a jobb alsó sarokba gurított (0-6). A hazaiak megaláztatásai (ha lehet...) még tovább fokozódtak, a 89. percben ugyanis Dombi átadása után Kouemaha közelről megszerezte harmadik gólját is, beállítva a rekordnak számító végeredményt (0-7).

A visszavágó aligha tartogat kérdést...


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS