Kiütéssel nyert az MTK otthonában a Mezőkövesd

2022. április. 22., 22:06   |    

Kiütéssel nyert az MTK otthonában a Mezőkövesd

A Mezőkövesd négy góllal nyert az MTK Budapest otthonában az OTP Bank Liga 29. fordulójának pénteki mérkőzésén. A hazaiak ezzel teljesen kilátástalan helyzetbe kerültek a bennmaradásért vívott harcban.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Drazic (13.), Pillár (23.), A. Lukic (70.), Kis (83.)
Piros lap: Sluka (82.)
MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Szépe (Várkonyi, 20.), Nagy Zs., Sluka - Ramadani Mezei, 67.), Kata, Stieber - Miovski (Kovács M., 67.), Futács, Kovácsréti (Vancsa, 79.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas, Pillár, A. Lukic, Vadnai, Vajda (Babati, 78.) - Cseke, Madarász (Karnyickij, 65.), Cseri (Csurko, 65.) - Jurina (Besirovic, 51.), Drazic (Kis, 78.)

Bár az első helyzetet az MTK hagyta ki, utána mégis a vendégek szereztek vezetést Stefan Drazic szólója végén. A kék-fehéreket alaposan visszavetette a kapott gól, a kövesdiek egy szöglet után meg is duplázták az előnyüket az enerváltan futballozó rivális ellen. A szünet előtti percekben ocsúdott fel a fővárosi együttes, de Kovácsréti mindkét próbálkozását hárította a vendégek kapusa, Tordai. A második félidőt kifejezetten jól kezdte az MTK, de a rohamok hamar alábbhagytak, az idő múlásával pedig egyre hitehagyottabbá vált az együttes. Ezen a cserék sem tudtak változtatni, ráadásul a 70. percben Lukic fejesével végleg eldőlt a három pont sorsa. Az MTK a hajrára Sluka kiállítása miatt megfogyatkozott, a Mezőkövesd pedig az emberelőnyt egy újabb góllal büntette, így végül rendkívül magabiztos győzelmet aratott. Az immár öt kör óta nyeretlen kék-fehérek hátránya így továbbra is hat pont az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvéddal szemben, amely ráadásul eggyel kevesebb meccset játszott.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS