Kiválasztó edzőtáborban jártak az ország legügyesebb fiataljai

2014. április. 25., 15:31   |    

Kiválasztó edzőtáborban jártak az ország legügyesebb fiataljai

Keddtől péntekig a 2000-ben született labdarúgók számára rendezett négynapos kiválasztó edzőtábort a szövetség.

Az OTP Bank Bozsik Egyesületi Program keretében pallérozódó kiemelt tehetségek számára rendezett négynapos program során az MLSZ szakmai stábja felmérte az ország öt régiójából érkező fiatalok tudását, valamint mind a 90 futballistáról átfogó vizsgálatok készültek el, melyek segítségével a szakemberek teljes képet kapnak az adott labdarúgóról. Dél-Magyarországról, Kelet-Magyarországról, Nyugat-Magyarországról, Pest megyéből és Budapestből egyaránt 18-18 futballista vett részt a programon.

Az egészségügyi és erőnléti munkacsoport az általános felmérések mellett antropometriás, mozgásszervi, ortopédiai vizsgálatokat, illetve fizikai teljesítményteszteket végzett a gyerekeken, az összegyűjtött adatokból strukturált adatbázis készül, így az eredmények később is elemezhetőek lesznek.

A négy nap alatt tartott edzéseken, teszteken és egymás elleni mérkőzéseken, írásbeli teszteken a szakmai munkacsoport a futballisták játékkészségét, technikai tudását, kreativitását, kommunikációját, agresszivitását, fegyelmezettségét, motivációját, tudatosságát mérte föl.



- Azok a játékosok vettek részt a programon, akiket az OTP Bank Bozsik-program elmúlt közel hároméves foglalkozásainak alapján a megyei szakmai igazgatók érdemesnek tartottak arra, hogy megmutassák a tudásukat - mondta Kiss Baranyi Sándor programvezető az mlsz.hu-nak. - Ezek a fiatalok egységes szakmai program mentén készültek az elmúlt években, és itt Telkiben ismét meggyőződhettünk arról, hogy a magyar labdarúgás szép számmal rejteget potenciális tehetségeket. Szeretnénk elérni azt, hogy az országban sokkal több ilyen tehetségű gyermek rúgja a labdát, és ne csak kilencven, hanem sokszor kilencven olyan játékos legyen, akiben megvan a lehetőség arra, hogy a későbbiekben magas szinten űzze a sportágat.

Belvon Attila, az U15-U17-es válogatottak szövetségi edzője hozzátette: az edzőtáborozás során a szakemberek technikai tudásuk, személyiségjegyeik alapján igyekeztek kiválasztani azokat a fiatalokat, akiket a jövőben kiemelt figyelem kísér majd a klubjaiknál és a korosztályos válogatottakban.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS