Kőkemény, de nagyon szép feladatra készül a válogatott

2017. március. 13., 18:09   |    

Kőkemény, de nagyon szép feladatra készül a válogatott

A magyar válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatót a Portugália elleni vb-selejtező előtt, melyen Bernd Strock szövetségi kapitány mellett a keret újonc játékosai: Eppel Márton, Holman Dávid és Vinícius Paulo vettek részt.

Rendben megérkezett Telkibe a válogatott keretének első fele, az a tizenkét játékos, akik vasárnaptól együtt készülnek Telkiben a március 25-i, Portugália elleni vb-selejtezőre. Bernd Storck négy hónap után folytathatja a munkát a játékosokkal.

Nagyon örülök, hogy végre együtt, intenzíven tudunk készülni az előttünk álló feladatra, hiszen négy hónap telt el az utolsó találkozás óta. Nagyon kemény mérkőzés áll előttünk, de mi lehetne szebb feladat, mint az Európa-bajnok otthonában küzdeni a sikerért? Franciaországban már sikerült egy remek meccset játszanunk a portugálokkal, erre készülünk most is. Akkor három gólt szereztünk, de hármat kaptunk is, ezen el kell gondolkodnunk, és úgy megőrizni az erényeinket, hogy közben a gyengeségeinket jobban ellensúlyozzuk. A felkészülés során többféle taktikát is gyakorolni fogunk, de hogy mit választunk majd, az csak a mérkőzésre kristályosodik majd ki. Annak mindenesetre örülök, hogy a meccs helyszínen is kellő időnk lesz akklimatizálódni – fogalmazott Bernd Storck, aki az új kerettagokról és a hiányzókról is beszélt.

storck|Guzmics stabil tagja volt a válogatottnak a mögöttünk álló időszakban, nem lesz egyszerű pótolnunk, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy azok a játékosok, akik lehetőséget kaphatnak a helyén, készen állnak a feladatra, és megragadják majd a lehetőséget. Ami Kleinheislert illeti, az ő pótlása nemcsak személyi váltással, de a rendszerünk átalakításával is lehetséges, így bár nem öröm a hiányzásuk, több megoldás is elképzelhető a pótlásukra. A keretben ismét több fiatal játékos és újonc is van, ők mindannyian – Eppel Márton, Holman Dávid és Vinícius Paulo – megérdemelték a lehetőséget, mert sokat fejlődtek az utóbbi időszakban – indokolta döntését a kapitány.

A Budapest Honvéd játékosa, Eppel Márton már korábban is kapott meghívót a keretbe, de sérülése miatt most először tudja megmutatni magát a válogatott stábjának.

Örülök, hogy rögtön egy komoly ellenfélre készülve tudok bekapcsolódni a válogatott munkájába. Nekünk, újoncoknak most az a feladatunk, hogy az előttünk álló héten bebizonyítsuk, lehet ránk számítani, be tudunk illeszkedni a válogatott keretbe. Mindent el fogok követni, hogy ott legyek a szűk keretben, és Portugáliában esetleg be is mutatkozzak a csapatban mondta a játékos, aki szerint azzal érdemelte ki a meghívót, hogy Kispesten érett játékossá vált, amiben nagy szerepe van edzőjének, Marco Rossinak, aki töretlenül hisz benne.

Holman Dávid a bajnokságban gyengébben szereplő DVSC-ből harcolta ki a meghívót.

Bánt a csapat gyenge szereplése, amiben magam is sárosnak érzem magam, hiszen szerezhetnék több gólt. Annak viszont örülök, hogy most itt lehetek, mert minden magyar labdarúgónak a válogatott az álma, mindannyian azon leszünk, hogy minden eszközzel segítsük a csapatot. Portugália kemény dió lesz, de taktikailag maximálisan fel fogunk készülni a meccsre – vélte Holman.

Vinícius Paulo régóta vágyott rá, hogy egyszer a magyar válogatottban szerepelhessen.

Nagyon vártam a lehetőségre, boldog vagyok, hogy meghívót kaptam a válogatottba. Természetesen sokat tanulok magyarul, de még van hova fejlődnöm, nagyon nehéz nyelv, de azért igyekszem. Nagyon motivált vagyok, tudom, nekem még keményebben és jobban kell dolgoznom, mint bárki másnak, hogy helyem legyen a csapatban, ugyanakkor nem az én személyem, nem az én játékom a legfontosabb, hanem a csapat eredményessége – mondta a Videoton FC védője.

Az idegenlégiósok március 19-én csatlakoznak az addig is itthon készülő társaikhoz, és közösen folytatják a felkészülést.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS