Kollégáktól díjat kapni a legnagyobb megtiszteltetés

2013. június. 04., 20:34   |    

Kollégáktól díjat kapni a legnagyobb megtiszteltetés

A hétfői RangAdó gála díjazottjai kiemelték: a játékosok és az edzők elismerése a legértékesebb visszajelzés.

A RangAdó díjátadón a két közönségdíjon (az Év Játékosa, az Év Legszebb Gólja) kívül a játékosoknak kiosztott összes elismerést a többi labdarúgó, valamint az élvonalbeli edzők szavazatai alapján osztotta ki a Magyar Labdarúgó Szövetség. A végső sorrend minden kategóriában úgy állt össze, hogy az NB I-es csapatok legfiatalabb és legidősebb játékosai, csapatkapitányai és edzői, illetve a válogatottak szakmai stábjainak tagjai adták le voksukat az általuk legjobbnak vélt labdarúgóra.

A játékosok, edzők által az év legjobb NB I-es játékosának megválasztott Böde Dániel a díj átvétele után kiemelte: minden esetben jóleső érzés egy ilyen elismerés, de még nagyobb az értéke, ha olyanok szavazzák meg, akik ugyanúgy hétről hétre a pályákon, vagy pályák mellett küzdenek saját csapatuk sikeréért.

Az év felfedezettjének megválasztott Radó András azzal egészítette ki ezt, hogy rendkívül erős mezőnyben sikerült az élen végeznie a kategóriában, hiszen egyre több fiatal játékos képes kiemelkedő teljesítményre az NB I-ben. A Haladás U21-es válogatott támadója tavasszal csapata leggólerősebb játékosa volt, főszerepet játszott abban, hogy a szombathelyiek megszerezték a nyolcadik helyet az OTP Bank Ligában.

- Óriási megtiszteltetés a játékostársak és edzők elismerése, hiszen sokan elnyerhették volna rajtam kívül, egyre több fiatal játékos nyújt nagyszerű teljesítményt az NB I-ben. Jól sikerült a szezonom, és a csapat is elérte kitűzött célját, de van azért hiányérzetem, helyzetkihasználásban még sokat kell fejlődnöm és fizikálisan is erősödni szeretnék a következő idényben - mondta díja kapcsán Radó András.

Az idei RangAdó díjátadó gála egyik legfontosabb újítása volt, hogy immár a női labdarúgás legjobbjainak teljesítményét is elismerték. A női bajnokság "örökös gólkirálya", Pádár Anita az Év Játékosának járó díj átvétele mellett külön ajándékot kapott a szövetségtől, annak elismeréseként, hogy 106 válogatott mérkőzésével immár ő a magyar labdarúgás történetének legtöbbszörös válogatott játékosa, megelőzve Bozsik Józsefet, az Aranycsapat legendáját.

A Fair Play-díj azon kevés elismerések egyike volt, amelyet nem szavazás útján osztott ki az MLSZ. Az MTK Budapest az MLSZ idei fair play-rangsorának élén végzett (hajszállal megelőzve a DVSC-Teva csapatát), ezzel érdemelte ki az elismerést. A sportszerűségi rangsor kialakulásában a csapatok által a pályán begyűjtött színes lapok mellett a szurkolók, sportvezetők viselkedésétől kezdve a játékvezetővel szembeni magatartásig több faktor is közrejátszik.

- Ez a díj egyben a Sándor Károly Akadémia munkájának sikere, illetve Garami József pedagógiai munkájának eredménye. Méltónak érzem a százhuszonöt éves MTK tradícióihoz, nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen nem az első, és remélhetőleg nem az utolsó - fogalmazott a díj átvétele után Domonyai László, az MTK klubigazgatója.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS