Konferencia-liga: Hazai győzelemmel rajtolt a Ferencváros

2023. szeptember. 21., 21:30   |    

Konferencia-liga: Hazai győzelemmel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros hátrányból fordítva 3-1-es hazai győzelemmel rajtolt a szerb Cukaricki ellen a labdarúgó Konferencia-liga csütörtöki nyitófordulójában.

A vendégek ugyan Djordje Ivanovic pontos lövésével vezetést szereztek a 26. percben, de a szinte végig fölényben futballozó zöld-fehérek még a szünet előtt fordítottak Varga Barnabás 11-esével és a ghánai Kwabwena Owusu gyönyörű lövésével. A végeredményt a csereként beálló szerb Aleksandar Pesic állította be a 79. percben.

A magyar bajnok két hét múlva az idén döntős és az F csoportban a belga Genk vendégeként 2-2-es döntetlennel rajtoló olasz Fiorentina vendége lesz a második körben. A négyes első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, a második pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik a 16 közé kerülésért.

Konferencia-liga, F csoport, 1. forduló:
Ferencvárosi TC-Cukaricki (szerb) 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Varga B. (44.), Owusu (45+7.), Pesic (79.), illetve Ivanovic (26.)
sárga lap: S. Mmaee (50.), illetve Docic (19.), Ivanovic (41.), Adetunji (45+2.), Subotic (66.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, Cissé, Ramirez - Makreckis, Abu Fani (Ben Romdhane, 74.) - Marquinhos, Zachariassen, Owusu (Lisztes, 74.) - Varga B. (Pesic, 67.)
Cukaricki: Samurovic - Stevanovic (Rogan, 88.), Subotic, Vranjes - Tosic, Nikcevic (Jankovic, a szünetben), Sissoko, Docic (Stankovic, 64.), Kovac (Miladinovic, a szünetben) - Adetunji (Cvetkovic, 78.), Ivanovic


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS