Konferencia-liga: két győzelem, egy vereség a magyar mérleg

2022. július. 22., 00:12   |    

Konferencia-liga: két győzelem, egy vereség a magyar mérleg
Fotó: MTI

A Kisvárda és a MOL Fehérvár FC győzelemmel, a Puskás Akadémia vereséggel zárta csütörtöki mérkőzését a Konferencia-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:

Kairat Almati (kazah)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)
Gólszerző: Asani (82.)
Almati: Usztyimenko - Asztanov, Vaszin, Bagnack, Kurgin (Kasszabulat, 63.) - Ulsin (Adakhadzsiev, 74.), Szadibekov (Usszenov, 74.), Krahovszkij (Svirev, 84.) - Kanté, Joao Paulo, Aljkulov (Susenacsev, 63.)
Kisvárda: Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Peteleu (Leoni, 16.) - Ötvös (Czérna, 86.), Karabeljov - Navrátil (Melnyik, 71.), Makowski, Camaj (Asani, 71.) - Mesanovic (Ilievszki, 86.)

Nem túl magas színvonalú, de helyzetekkel tarkított első félidőt láthatott az Ortalik Stadion közönsége. A kiegyenlített labdabirtoklási mutató mellett valójában csak a Kisvárda jelentett igazi veszélyt a hazaiak kapujára, a Kairatnak nem sikerült komoly lehetőséget kidolgoznia. A hat várdai próbálkozásból három el is találta a kaput, gól azonban egyikből sem született, így 0-0-s állás mellett vonultak szünetre a csapatok. A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe és a színvonal sem, de a Kisvárda lendületben maradt, s miközben rendre hatástalanította a hazaiak nem túl veszélyes próbálkozásait, továbbra is igyekezett gólt szerezni. A jég végül a hajrában tört meg, akkor Asani csapott le egy kipattanóra és remekül lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A Kairat az utolsó percekben is hajtott az egyenlítésért, egyszer Odincovnak kellett nagyot védenie, és a nemzetközi porondon újonc magyar együttesnek végül sikerült megőriznie minimális előnyét. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Kisvárdán.

MOL Fehérvár FC-Gabala SC (azeri) 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Kodro (30., 75.), Rus (67.), Zivzivadze (90.), illetve Schorr (16.)
Piros lap: Muszajev (86.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Rus, Serafimov, Sabanov - Nego, Rúben Pinto (Lednyev, 64.), Fiola, Heister - Dárdai (Bamgboye, 78.), Petrjak (Zivzivadze, 64.) - Kodro (Makarenko, 78.)
Gabala: Agajev - Qirtimov (Ahmadov, 40.), Muszajev, Ruan, Iszajev - Abu Akal, Alimi - A. Mammadov (Omar Hani, 72.) - Muradov (Szafarov, 80.), Felipe Santos (Iszkandarov, 80.), Schorr

A mérkőzés első tíz perce hazai mezőnyfölényt és egy nagy fehérvári gólhelyzetet hozott, de Heister beadását Dárdai közelről a kapu mellé pörgette. A 16. percben egy gyors ellentámadás végén a vendégek megszerezték a vezetést: a szélről érkező beadást követően Rus Adrián nem tudott menteni, a labda Raphael Schorr Utzig elé került, aki hat méterről higgadtan a kapuba lőtt. A kapott gólt követően is támadásban maradt a házigazda, és a harmincadik percben Nego Loic passzát Kenan Kodro értékesítette. Az első félidő hajrájában majdnem ismét betalált a Fehérvár, de Rus Adrián fejese előbb a keresztlécen csattant, majd Agajev védett bravúrral. A második felvonás elején felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 67. percben újra betalált a magyar együttes: Dárdai Pál szögletét követően Rus Adrián fejelt a hálóba. Dárdai csakhamar ismét gólpasszt adott, az ívelése ezúttal Kodrót találta meg a tizenhatoson belül, a bosnyák csatár végül az öt és feles sarkáról lőtt a kapuba. A végjátékban az azeri Murad Muszajev megkapta második sárga lapját, ezért kiállítása miatt a visszavágón nem játszhat. A magyar csapat egyre nagyobb fölényben futballozott, ez a szögletek és a lehetőségek számában is megmutatkozott. Az újabb találat sem maradt el, a kilencvenedik percben Budu Zivzivadze állította be a 4-1-es végeredményt. A visszavágót egy hét múlva rendezik Gabalában, a továbbjutó csapatra a moldovai Petrocub Hincesti vagy az albán KF Laci vár a következő körben.

Vitória Guimaraes (portugál)-Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Lameiras (4.), T. Silva (39.), A. Silva (65.)
Vitória Guimaraes: Varela - Maga, Fernandes (Amaro, a szünetben), Mumin, Ogava - T. Silva, Semedo, Almeida (Janvier, 83.) - Lameiras (D. Silva, 83.), J. Silva (Luz, 70.), A. O. Silva (A. Silva, 64.)
Puskás Akadémia FC: Markek - Szolnoki (Bakti, 88.), Spandler, Stronati - Mezghrani, Van Nieff, Baluta (Urblík, 79.), Nagy Zs. - Slagveer (Skribek, 43.), Colley (Zahedi, a szünetben), Kiss T.

Az első félidőben nem tudott egyenrangú ellenfele lenni a hazaiaknak a magyar együttes, amely már a negyedik percben hátrányba került, és a szünetig nem is tudott újítani. A félidő hajrájában ráadásul a második gólját is megszerezte a Guimaraes, amely tökéletesen uralta a meccset a szünetig, és megérdemelten vonulhatott az öltözőbe kétgólos előnnyel. Fordulás után sokat javult a Puskás Akadémia játéka, és a portugálok is bele-bele hibáztak saját passzaikba, így az első húsz percben csak a felcsúti csapatnak voltak helyzetei, amelyek azonban kimaradtak. Percekkel később a Guimaraes csereként beállt játékosa egy perccel a pályára lépése után betalált, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. A magyar együttes a háromgólos hátrány ellenére a lefújásig próbálkozott a szépítéssel, de ez nem sikerült, így a visszavágón nagy bravúrra lenne szüksége a továbbjutás kiharcolásához.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS