Konferencia-liga: kettős győzelemmel csoportkörös a Ferencváros

2023. augusztus. 31., 22:32   |    

Konferencia-liga: kettős győzelemmel csoportkörös a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra győzte le a litván Zalgirist, és 7-0-s összesítéssel jutott be a Konferencia-liga csoportkörébe.

Ferencvárosi TC-Zalgiris Vilnius (litván) 3-0 (2-0)
Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel.
Gólszerzők: Traoré (4., 48.), Varga B. (42., tizenegyesből)
Ferencváros: Dibusz - Makreckis, Mmaee, Abena, Civic (Ramírez, 73.) - Sigér, Abu Fani (Ben Romdan, 65.) - Zachariassen - Traoré (Lisztes, 65.), Varga B. (Pesic, a szünetben), Marquinhos (Nguen, a szünetben)
Zalgiris: Gertmonas (Duka, 23.) - Bopesi, Hnid, Kendysh, Mamic (Pavelic, 65.) - Golubickas, Karasima (Kazukolovas, 66.), Buff, Verbickas - Kazlauskas (Jansonas, 71.), Oyewusi

Nem kellett sokat várni arra, hogy a múlt heti első felvonáson Litvániában 4-0-s győzelmet arató Ferencváros eldöntse a párharcot, Traoré a 4. percben megszerezte a vezetést. Megmaradt a Ferencváros fölénye, de ez sokáig nem mutatkozott meg újabb helyzetekben. A vendéglátók aztán nem sokkal a szünet előtt növelték előnyüket, Varga Barnabás a 11. mérkőzésén a 11. gólját szerezte, ahogy Litvániában, ezúttal is büntetőből volt eredményes.

A második félidőt is gyors góllal kezdte az FTC, a párharc első felvonásán is duplázó Traoré volt újfent eredményes.  A hajrában a Ferencvárosnak volt egy-egy nagyobb lehetősége, de ezek kimaradtak, így az eredmény nem változott.

A Ferencváros sorozatban az ötödik szezonban jutott főtáblára egy európai kupasorozatban: 2020-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben, 2021-ben és tavaly pedig az Európa-liga főtábláján futballozott a zöld-fehér csapat. 

A csoportkör sorsolását pénteken 14.30-tól rendezik Monte-Carlóban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS