Könyves nyerő csere volt, újvárosi siker Artner első meccsén

2015. április. 04., 21:09   |    

Könyves nyerő csere volt, újvárosi siker Artner első meccsén

Öt mérkőzést rendeztek szombaton az OTP Bank Ligában, a DVTK otthon kapott ki a Pakstól, a Dunaújváros győzelmével elmozdult az utolsó helyről.

Győri ETO - Kecskeméti TE 1-1 (1-0)
Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Priskin az 5., ill. Bebeto a 62. percben

Hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, és már az 5. percben megszerezte a vezetést az ETO, Rudolf pontos keresztlabdájával Priskin Tamás tört kapura a jobbösszekötő helyén, lerázta védőjét, és 7 méterről, nagy erővel a hálóba lőtt (1-0). A folytatásban is jobb volt a Győr, kicsit jobb koncentrációval a második félidő elejére eldönthette volna a meccset. De a helyzetek kimaradtak, a második félidőben magára talált a KTE és a 62. percben kiegyenlített: a volt győri Novák Csanád kapott egy előreívelt labdát, 20 méterről, a balösszekötő helyéről kapura emelt, a hálóba tartó labdába Bebeto még a gólvonal előtt belefejelt, így ő lett a gólszerző (1-1). A folytatásban az ETO már nem tudott újítani, a kecskemétiek ponttal távoztak Győrből.

PMFC-Matias - DVSC-Teva 0-0
Vezette: Németh Ádám

Meglehetősen alacsony színvonalú mérkőzést hozott a bennmaradásért küzdő Pécs és a dobogóért harcoló Debrecen mérkőzése. A 69. percben René Mihelic kiállítása miatt emberelőnybe került a PMFC, de hiába támadott a gólszerzésért a hazai csapat, nem tudott előnyt szerezni. A hajrában Ibrahima Sidibe is pirosat kapott a vendégektől, gól viszont nem született a lefújásig.

MTK Budapest - Lombard Pápa 3-0 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Kanta a 19., Torghelle az 58., Csiki a 66. percben

Jelentős volt a különbség a mérkőzés elején a két csapat között, az MTK egymás után vezette az akcióit, míg a Pápa alig talált ki a saját térfeléről. A 19. percben meg is szerezte a vezetést a hazai együttes, a Csiki Norbert ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kanta József értékesítette (1-0). Támadásban maradt az MTK, Szűcs Lajosnak több bravúrt is be kellett mutatnia. Szünet után sem tudott újítani a Pápa, a házigazdák az 58. percben megduplázták előnyüket, Csiki Norbert futott el a védők között, Torghelle Sándort hozta játékba, aki 10 méterről, félfordulatból lőtt a hálóba (2-0). A 66. percben Kanta ugratta ki Csikit, aki egy csel után 13 méterről a hálóba lőtt (3-0), az MTK így könnyedén gyűjtötte be a három pontot.

Dunaújváros - Nyíregyháza 3-0 (1-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Nikházi 34., Eppel a 78., Nikházi a 94. percben

Az elmúlt egy hétben új vezetőedző, Artner Tamás irányításával készülő újvárosiak a 8. percben kapufával jelezték, hogy igényt tartanak a három pontra. A 35. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak, Eppel Márton remek passzal hozta helyzetbe Nikházi Márkot, aki 6 méterről lőtt a kapuba. A nyírségiek a 71. percben 10 főre fogyatkoztak, Predrag Bosnjak könyöklésért kapott pirosat. A 78. percben eldöntette a meccset a Dunaújváros, Villám adott be jobbról, Eppel jól érkezett, és 5 méterről a jobb sarokba lőtt (2-0). A 90. percben Nikházi buktatásáért büntetőhöz jutottak a házigazdák, a tizenegyest a sértett értékesítette, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

DVTK - Paksi FC 1-2 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Griffiths a 69., ill. Könyves a 77., Könyves a 85. percben

Az első félidőben óvatosan játszottak a csapatok, egyik fél sem mert kockáztatni, viszont mindkét oldalon jól hatástalanították az ellenfél támadásait a védelmej. A gól nélküli első félidő után valamivel nyíltabb lett a mérkőzés, és a 69. percben a DVTK megszerezte a vezetést: egy hosszan előreívelt felszabadító lövést Rodenbücher István eltakaríthatott volna saját térfelén, de nagyot hibázott, Griffiths pedig lecsapott a labdára, kapura tört, és 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A kapott gól után belehúzott a Paks, és gyorsan sikerült sebességet váltania, a csereként beálló Könyves Norbert pedig a 77. percben kiegyenlített, egy kapu előtti tumultust követően elé került a labda, a támadó 11 méterről a bal sarokba lőtt (1-1). A 85. percben megszerezte a győztes gólt a Paks, Könyves a tizenhatos bal sarkánál egy csel után lövőhelyzetbe került, majd 15 méterről a bal sarokba tekert (1-2).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS