Korcsmár Zsolt: Pluszt is adhat nekünk a bukaresti közönség

2014. október. 09., 15:00   |    

Korcsmár Zsolt: Pluszt is adhat nekünk a bukaresti közönség

Az MLSZ TV a románok és a feröeriek elleni meccseket megelőző telki edzőtáborozás közben készített interjút Korcsmár Zsolttal, a Greuther Fürth védőjével. A hátvéd mesélt többek között a légióskodás nehézségeiről, arról, hogy szeret jó stadionban, nagy közönség előtt játszani.

Korcsmár Zsolt fürthi légióskodásáról elmondta: eleinte nehezen találta a helyét jelenlegi csapatában, de ma már nagyszerűen érzi magát együttesénél.

- Amikor Fürhtbe igazoltam, fontos szempont volt, hogy előrelépjek, olyan helyre kerüljek, ahol reális lehetőségem van a játékra. Az ember törekszik minél többet kihozni a karrierjéből, és úgy gondoltam, a Fürth jó lépcsőfok lehet a pályafutásomban. Eleinte voltak problémák a beilleszkedéssel az idegen nyelv, idegen kultúra miatt, de azóta megtaláltam a helyem, jól érzem magam, a csapattársaim is elfogadtak. Nem volt hibás döntés ideigazolni - mondta Korcsmár, és azt is elárulta, hogy eleinte nagyon sokat segített neki Stieber Zoltán, akivel eligazolása után is szoros baráti viszonyt ápol.

A válogatott védelméről szólva Korcsmár úgy fogalmazott: fontos, hogy ki mellett játszik a védelem tengelyében, de a védekezésben nemcsak a belső védőpáros a fontos, hanem a szélen játszók és a középpályások is. Optimális esetben a játékosok tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a társak milyen döntéseket hoznak egyes szituációban, mik az erősségeik, a gyengéik. Ugyanakkor az edzések és az éles meccsek nem hasonlíthatóak össze, kell egy-két mérkőzés, mire kialakul a védők között a megfelelő harmónia.

- A védők teljesítményében sok függ a csapattól is, amiben játszanak. Norvégiában többet tudtam a saját erényeimből megmutatni, nagyobb területek voltak a középpálya és a védelem között. Fürthben nagyon szisztematikusan fel van építve a csapatjáték, egy-két érintővel kell megoldani a feladatunkat, minél gyorsabban az ellenfél középpályás sora mögé kell kerülni, ezért nehezebb megmutatni az erényeimet. A csapatok között is sok stílusbeli különbség van, de elmondható, hogy nemzetközi szinten egyre többet lépnek be a belső védők a játékba, egyre fontosabb, hogy technikailag képzettek legyenek és jobb megoldásokat válasszanak.

A bukaresti összecsapásról szólva Korcsmár elmondta, hogy nem tart a félelmetes atmoszférától, sőt, szerinte ez akár spannolhatja is a magyar válogatott tagjait.

- Egy focistának az, ha kimegy ötvenezer ember elé, óriási drukkot ad belülről. Legtöbbször nem értjük, hogy mit kiabál a közönség, az a legfontosabb, hogy meg tudd mutatni, amire egész héten készülsz, nincs idő arra figyelni, hogy mi történik a pályán kívül. Szeretek sok néző előtt, jó pályán, jó stadionban játszani, ez akár plusz erőt is adhat Bukarestben – tette hozzá Korcsmár Zsolt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS