Körkép a tavaszi rajt előtt I.

2008. február. 18., 18:46   |    

Körkép a tavaszi rajt előtt I.

A hétvégén kezdődnek a Soproni Liga tavaszi szezonjának küzdelmei. A téli szünetben szinte valamennyi csapat megerősítette a játékoskeretét, s minden együttes sokat vár az előttünk álló hónapoktól. Összeállításunkban a klubok vezetőit kérdeztük a mögöttünk álló felkészülési időszak eseményeiről, illetve a tavaszi tervekről.

1. MTK Budapest

Domonyai László, klubigazgató: - Az MTK a hét évvel ezelőtt kialakult klubmodellnek megfelelően elsősorban az utánpótlás-képzést helyezi előtérbe, így az első csapatot rendre a Sándor Károly Akadémia fiataljaival erősítjük meg. Ennek megfelelően télen nem igazoltunk futballistát, két 17 éves játékos került az első csapathoz az akadémiáról, akik reményeim szerint ugyanolyan értékei lesznek a klubnak, mint a három évvel ezelőtt télen érkező Hrepka Ádám, vagy a felnőtt kerethez két éve csatlakozó Németh Krisztián. A csapattól azt várom, hogy tavasszal is ugyanolyan korszerű, kulturált futballt játsszon, mint az őszi szezonban, és ha ez eredményes játékkal is párosul majd, akkor maradéktalanul elégedett leszek a tavasszal.

2. Budapest Honvéd

George F. Hemingway
George F. Hemingway, klubelnök: - Felkészülésünk remekül sikerült, ezt személyesen is tapasztaltam, hiszen ott voltam a törökországi edzőtáborban. Új játékosaink hamar beilleszkedtek, véleményem szerint mindegyikük nagy erősítést jelent majd számunkra. A Budapest Honvéd célja az első négy hely egyikének megszerzése, illetve a nemzetközi kupaszereplés kivívása. Az idénytől azt várom, hogy emelkedik a színvonal, mert több egyesület is remekül erősített, azaz nagy lesz a küzdelem a jó helyezésekért. Nehéz tavasz vár ránk, de készen állunk a kihívásokra.

3. DVSC-TEVA

Herczeg András
Herczeg András, klubmenedzser: - Felkészülésünk során sikerült elvégeznünk azt a munkát, amit terveztünk. Mivel Dzsudzsák, Sidibe és Zsolnai távozott, az edzőmeccseken igyekeztünk megtalálni azt a formációt, amivel a legeredményesebbek lehetünk majd a bajnokságban - hamarosan kiderül, sikerült-e... Szeretnénk megvédeni bajnoki címünket, de mivel az MTK, a Honvéd és az Újpest is az aranyéremre tör, ez cseppet sem ígérkezik könnyűnek. Négy közel egyenlő erejű csapat fut majd versenyt, ami biztosan a bajnokság hasznára válik majd, hiszen megnőhet az érdeklődés a meccsek, a csapatok iránt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS