Körkép a tavaszi rajt előtt II.

2008. február. 19., 16:02   |    

Körkép a tavaszi rajt előtt II.

A hétvégén kezdődnek a Soproni Liga tavaszi szezonjának küzdelmei. A téli szünetben szinte valamennyi csapat megerősítette a játékoskeretét, s minden együttes sokat vár az előttünk álló hónapoktól. Összeállításunkban a klubok vezetőit kérdeztük a mögöttünk álló felkészülési időszak eseményeiről, illetve a tavaszi tervekről.

4. Újpest FC

Sallói István, sportigazgató: - Az átigazolási időszakban talán mi voltunk a legaktívabbak,

ez jelzi is a tulajdonosok szándékát: a nemzetközi kupahely megszerzése egyértelmű célunk, de talán még a bajnoki címet is megszerezhetjük. Célirányosan, posztokra igazoltunk, tíz új játékost hoztunk, így variációs lehetőségeink számottevően bővültek. Az élcsapatok jelentősen megerősödtek, ezért biztos, hogy nagy lesz a harc, de ez csak hasznára válhat a bajnokságnak. Mivel igen tőkeerős szponzorok szálltak be a magyar futballba, szerintem a következő év az elmúlt tíz esztendő legkiélezettebb versenyfutását hozza majd.

5. Gabona Trans-Kaposvár

Illés János, ügyvezető elnök: - Nagyjából sikerült megvalósítanunk az erősítési terveinket,
Illés János
bár olyan játékos is eligazolt a csapattól, akinek elvesztését nem terveztük előre. A lehetőségeinkhez képest megfelelően pótoltuk a távozókat, ennél komolyabb igazolásokat jelenlegi helyzetünkben nem tudtunk eszközölni. Célkitűzésünk nem változott, az első nyolc hely valamelyikét szeretnénk elérni, és erre a jelenlegi körülmények között jó esélyünk is van. A Magyar Kupában is szeretnénk bejutni a legjobb négy közé. Ha ez sikerülne, a klub történetének eddigi legjobb kupaszereplését produkálhatnánk.

6. Győri ETO FC

Klement Tibor ügyvezető: - Felkészülésünk az idő jelentős részében zökkenőmentes volt, a formába hozás időszakát Törökországban töltöttük, ahol öt edzőmeccset játszottunk.
Klement Tibor
A legnagyobb gondot számunkra a sérült Bajzát pótlása jelentheti majd, ráadásul Bogdanovics visszatért Debrecenbe. Keretünk azonban erősödött, a kameruni Eguge után a gaboni Copa és a mali Traoré is érkezik. Célunk változatlan, a 4-6. hely valamelyikén szeretnénk végezni. A közeljövőben rohamosan emelkedhet a bajnokság színvonala, hiszen egyre több klubban jelenik meg a magántőke. Ez egy-két éven belül azt eredményezheti, hogy hét-nyolc igen erős klubcsapatunk is lehet, ami minden tekintetben biztató.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS