Körkép a tavaszi rajt előtt III.

2008. február. 20., 18:28   |    

Körkép a tavaszi rajt előtt III.

A hétvégén kezdődnek a Soproni Liga tavaszi szezonjának küzdelmei. A téli szünetben szinte valamennyi csapat megerősítette a játékoskeretét, s minden együttes sokat vár az előttünk álló hónapoktól. Összeállításunkban a klubok vezetőit kérdeztük a mögöttünk álló felkészülési időszak eseményeiről, illetve a tavaszi tervekről.

7. ZTE FC

Nagy Ferenc, klubelnök: - A szakmai stáb véleménye szerint a téli felkészülésre tervezett munkát sikerült elvégeztetni a csapat tagjaival. Sajnos, azért vannak problémáink,

mert az átigazolások során a tárgyalások elhúzódása miatt nem tudott minden új játékos végig velünk készülni. Bízunk abban, hogy ez azonban nem hátráltat majd bennünket céljaink elérésében, és a frissen igazolt játékosok beilleszkedése gyors és zökkenőmentes lesz. A csapattól elsősorban azt várjuk, hogy stabilabban, eredményesebben szerepeljen idegenben, és javítson jelenlegi helyezésén. Mivel a tabella első harmadában helyet foglaló együttesek közül télen többen is jelentősen megerősödtek, azt hiszem, a tavasszal kiegyensúlyozott küzdelem és igen izgalmas bajnoki hajrá várható.

8. Nyíregyháza

Karakó Ferenc
Karakó Ferenc, ügyvezető: - A télre tervezett átigazolásokat sikerült végrehajtanunk, a felkészülés előtt kitűzött szakmai munkát maradéktalanul elvégezte a csapat. Az önkormányzat segítségével sikerült megoldanunk a pályavilágítási problémákat, így hazai környezetben játszhatjuk az otthoni mérkőzéseinket. Kitűzött célunk nem változott, ez továbbra is a hosszú távú NB I-es szereplés megalapozása, ezért elsősorban fiatal játékosok szerződtetésére és a Nyírsuliból érkező ifjak megtartására törekedtünk. Szeretnénk szezon végéig megőrizni a jelenlegi nyolcadik helyünket, és olyan teljesítményt nyújtani, amely kielégíti igényes közönségünket.

9. FC Fehérvár

Bérczy Balázs, ügyvezető igazgató: - Klubunk helyzete, háttere folyamatosan stabilizálódik. A csapatot egyben tartottuk, mert bízunk a játékosokban,
Bérczy Balázs
hisszük, hogy többre képesek az ősszel mutatott teljesítményüknél. Kell is a jobb szereplés, hiszen jelenleg a kilencedik helyen állunk, és célunk az, hogy legalább három pozíciót javítsunk. Reméljük, az új játékosok valóban erősítést jelentenek, és kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújt majd a gárda. A Magyar Kupában bejutottunk a legjobb nyolc együttes közé, és szeretnénk még tovább lépni. Bízom abban, hogy egyre több klub mellé áll majd olyan támogató, akinek komoly és hosszútávú tervei vannak, mert minél több a biztos anyagi bázissal rendelkező magyar egyesület, annál erősebb lesz a bajnokságunk.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS