Körkép a tavaszi rajt előtt IV.

2008. február. 21., 13:45   |    

Körkép a tavaszi rajt előtt IV.

A hétvégén kezdődnek a Soproni Liga tavaszi szezonjának küzdelmei. A téli szünetben szinte valamennyi csapat megerősítette a játékoskeretét, s minden együttes sokat vár az előttünk álló hónapoktól. Összeállításunkban a klubok vezetőit kérdeztük a mögöttünk álló felkészülési időszak eseményeiről, illetve a tavaszi tervekről.

10. BFC Siófok

Nemes Ferenc, tulajdonos: - A távozó játékosok helyére igazoltunk újakat, hogy velük mennyire erősödött meg a gárda, azt csak a tétmérkőzéseken tudjuk majd lemérni.

Sajnos, egy nagyobb sérüléshullám söpört végig a csapaton, kulcsembereink dőltek ki, a hat frissen szerződtetett futballistából nem is tudtunk mindenkit kipróbálni a felkészülési mérkőzéseken. A célunk ezzel együtt nem változott, szeretnénk legalább a tizedik helyet megszerezni. Tavasszal komoly versenyfutás várható az előkelő helyezésekért, az Újpesten, az MTK-n, a Honvédon és a Debrecenen kívül a Győr, a ZTE és a Kaposvár is képes lehet kiugró eredményre. Bár a Sopron kizárása és a Tatabánya nagy ponthátránya miatt a kiesés már nem fenyegeti a többieket, láttunk már csodákat, ezért egyik csapat sem ülhet nyugodtan a babérjain.


11. REAC

Forgács József, ügyvezető igazgató: - A télre magunk elé tűzött feladatokat sikerült megvalósítanunk.
Forgács József
Valóban jelentős igazolást nem terveztünk, elsősorban a csapat együtt tartására törekedtünk. Polonkai Attila távozását követően három új futballistát szerződtettünk, velük garantáltnak látjuk célunk megvalósítását, vagyis a biztos bennmaradást. A jelenlegi pozíciónkkal elégedettek lennénk a szezon végén is. Azt várom, hogy tavaszra letisztul a bajnokság, azaz remélhetőleg már nem a klubok gondjairól szólnak majd a hírek a szezonban. Az elsőségért nagy lesz a csata, tippem szerint a Debrecennek sikerül ismét megvédenie a címét.


12. Paks

Haraszti Zsolt, ügyvezető: - A keret tervezett megerősítését sikerült megoldanunk.
Haraszti Zsolt
Három játékost igazoltunk, Weitner Ádámot, Papp Rolandot és Molnár Zoltán sérülése miatt a jobb oldali védő posztjára Kriston Attilát. A tavasztól azt remélem, hogy egy sokkal masszívabb Paksot láthatnak a szurkolók a bajnokságban. Szeretnénk az első tíz között végezni, amire a jelenlegi együttessel jó esélyt látok. A bajnoki cím elhódításáért komoly küzdelemre van kilátás, a Honvéd és az Újpest nagyon megerősödött télen, és a háromszoros bajnok Debrecen, valamint a fiatal, tehetséges játékosokból álló MTK is esélyes arra, hogy megszerezze az aranyérmet.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS