Körkép a tavaszi rajt előtt V.

2008. február. 22., 13:59   |    

Körkép a tavaszi rajt előtt V.

A hétvégén kezdődnek a Soproni Liga tavaszi szezonjának küzdelmei. A téli szünetben szinte valamennyi csapat megerősítette a játékoskeretét, s minden együttes sokat vár az előttünk álló hónapoktól. Összeállításunkban a klubok vezetőit kérdeztük a mögöttünk álló felkészülési időszak eseményeiről, illetve a tavaszi tervekről.

13. Vasas

Vancsa Miklós, ügyvezető: - A vezetőség mindent megtett a színvonalas felkészülés érdekében, ide tartozik az is,

hogy a játékosok a télen már fedett műfüves pályán készülhettek a tavaszi szezonra. Legfőbb célunk a vészes csatárínség orvoslása volt, ezt négy új támadó igazolásával valósítottuk meg. Bízom abban, hogy tavasszal eredményesebb Vasast látunk majd a pályán, az erősítések nemcsak pontszámban, hanem játékminőségben is éreztetik hatásukat. A cél minimálisan a tizedik hely megszerzése, de jó esetben akár a hatodik pozíciót is elérhetjük a szezon végére. A bajnoki címért három csapat verseng, véleményem szerint a Debrecen rendelkezik a legjobb játékosállománnyal, ezért megelőzi majd az MTK-t és az Újpestet. A csapatok - köztük mi is - sok külföldi labdarúgót igazoltak télen, ezzel a bajnokság színvonala sokat javulhat, de nagy kérdés, hogy hosszú távon kifizetődik-e a számos légiós szerződtetése.

14. DVTK

Dlusztus Imre, ügyvezető: - A felkészülés a tervezettnek megfelelően zajlott, jól igazoltunk, és a keret játékosai végre saját tulajdonban vannak.
Dlusztus Imre
A télen teljesen új csapatot építettünk, az elvégzett munka mércéje azonban természetesen a bajnoki szereplés lesz majd. A célunk az, hogy az első tíz között végezzünk, illetve hogy visszacsábítsuk a szurkolókat a stadionba és ismét elérjük az ötezres átlagnézőszámot. A bajnokságban egyfajta pozitív tendencia figyelhető meg, egyre jobb futballisták kerülnek a csapatokhoz, és a klubok nagyobb része stabilabb gazdasági helyzetben van, mint az elmúlt években. A bajnoki címre esélyes négy csapat nagy csatát vív majd az elsőségért, de a középmezőny is erősödött, ezért meggyőződésem szerint sok izgalmas mérkőzést láthatnak a szurkolók.

15. Tatabánya

Török József, ügyvezető igazgató: - A jelenlegi helyzetünkben nehéz tervekről beszélni.
Török József
Ha az együttes kiharcolná a bennmaradást, az aktuális feltételek mellett akkor sem tudna az élvonalban szerepelni, ilyen körülmények között pedig nehéz játékosokat találni a csapatba. A szakmai stáb megerősítésével öt-tíz százalék esélyt látok arra, hogy a gárda elkerülje a kiesést, a jó szereplés egyben óriási erkölcsi tartásról is tanúbizonyságot tenne. Azt biztosra veszem, hogy játékosaink mindent kiadnak majd magukból, de ilyen anyagi nehézségekkel, és azzal küzdve, hogy nem játszhatunk hazai pályán, nem várható csoda a Tatabányától. Bízom abban, hogy a bajnokság tavaszi szezonja észrevehető színvonalemelkedést hoz majd.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS