Kovács Zoltán: ismét győztes gól

2006. október. 28., 20:11   |    

Kovács Zoltán: ismét győztes gól

A Borsodi Liga 11. fordulójának szombati játéknapján két meglepőnek nevezhető vendéggyőzelem született: a Paks Sopronban, a Pécs pedig a fővárosban, a Budapest Honvéd ellen nyert.

REAC - Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-0)
Budai II László Stadion, 800 néző
Vezette: Török Károly (Deutsch Szabolcs, Szalai Zsolt)
Gólszerző: Torma a 40. illetve Oláh a 89. percben
Sárga lap: Sallai az 57., Makra a 76. illetve Maróti a 3., Petrók a 37. percben
Kiállítva: Maróti a 87. percben

A találkozó első felében a REAC került fölénybe, több helyzetet dolgozott ki és szervezettebben, veszélyesebben futballozott, mint a vendégcsapat. A palotaiak vezető gólja meg is született még a szünet előtt. A második negyvenöt percben a Rákóczi aktívabb volt, mint a mérkőzés első szakaszában, de ekkor is a REAC volt veszélyesebb. Sőt, a vendégek emberhátrányban is kerültek - így aztán meglepetés volt, hogy a találkozó utolsóelőtti percében megszerezték az egyenlítő gólt.


Győri ETO FC - DVSC-TEVA 0-0
Győr, 2500 néző
Vezette: Bede Ferenc (Szalai Zoltán, Kovács Zoltán)
Sárga lap: Kovács Z. a 62. percben

A győriek agresszíven kezdtek, nekiugrottak a vendégeknek és sorra alakítottak ki lehetőségeket a Loki kapuja előtt. A debreceniek az első félidőben nem tudták felvenni a kesztyűt, a zöld-fehérek akarata dominált, de gól nem született. A szünet után átvette az irányítást a Debrecen, ekkor már fölényben futballoztak a hajdúságiak, de a Győr is igyekezett, így élvezetes, jó összecsapást láthattak a nézők annak ellenére is, hogy gól nem született a mérkőzésen.


FC Sopron - Paks 1-3 (1-2)
Sopron, 2500 néző
Vezette: Bognár Tamás (Huszár Balázs, Takács Gábor)
Gólszerző: Bagoly a 45. illetve Kóczián a 25., Belényesi a 31., Varga L. a 80. percben
Sárga lap: Bagoly a 23., Demjén a 39. percben
Kiállítva: Horváth A. a 78. percben

Mozgalmas, eseménydús volt az első félidő. A paksiak egy szabadrúgás után szereztek vezetést, majd hamarosan növelni is tudták előnyüket. A hazaiak, akik nagy igyekezettel próbáltak szépíteni, a félidő vége előtt a kapuba találtak, és reménykedve vonulhattak az öltözőben. Hajtott is a hazai együttes az egyenlítésért, de csak kapufáig, és kimaradt ziccerekig jutott. A mérkőzés végén ráadásul emberhátrányba is került, s ezt kihasználva a vendégek megszerezték harmadik góljukat is, amellyel biztosították győzelmüket.


Újpest FC - Dunakanyar-Vác 1-0 (1-0)
Megyeri út, 3500 néző
Vezette: Iványi Zoltán (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Kovács Z. a 33. percben
Sárga lap: Erős K. az 51., Böjte a 63. illetve Gáspár a 14., Kovács P. a 20., Kulcsár a 73., Gábor a 89. percben

Némi meglepetésre a vendégek egyenrangú ellenfelei voltak a liláknak - de csak a mezőnyben, a kapu előtt ugyanis feltűnően határozatlannak mutatkoztak. Az újpestiek sem nagy százalékban értékesítették lehetőségeiket, de a szünet előtt Kovács Zoltán azért előnyt szerzett az Újpestnek. A második félidőben a vendégek próbáltak egyenlíteni, lett is volna erre lehetőségük, de nem tudtak a kapuba találni, így az újpestiek komótosan futballozva is otthon tartották a három pontot.

Budapest Honvéd - PMFC-Pécs Plaza 0-1 (0-0)
Csepel, 800 néző
Vezette: Mészáros István (Viszokai László, dr. Vári Ádám)
Gólszerző: Finta a 74. percben
Sárga lap: Finta a 17. percben

A Honvéd egy gyorsan megszerzett, ám érvénytelen góllal kezdett, így a hazai drukkerek jó folytatásban reménykedtek. Ám nem teljesült a vágyuk, mert bár a kispestiek dolgoztak ki néhány lehetőséget, egyetlen akciójukat sem tudták értékesíteni. A vendégek sem rohamoztak túl nagy lendülettel, ám a pécsiek a második félidőben egy akciójukat góllal fejezték be, s azután már csak az előny megőrzésére törekedtek. Ez sikerült is nekik, így meglepetésre a Pécs megszerezte mindhárom bajnoki pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS