Kövesdi és egerszegi győzelem, pontokat vesztett a Fradi

2021. december. 04., 19:38   |    

Kövesdi és egerszegi győzelem, pontokat vesztett a Fradi
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati játéknapján a Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában. A Mezőkövesd egy szögletgóllal nyert Gyirmóton, a ZTE 2-1-re felülmúlta a DVSC-t.

Gyirmót FC Győr-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Pillár (48.)
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Szegi, Karacs, Ikic, Hajdú Á. - Vass Á. - Medgyes, Nagy P. (Lencse, 75.), Radics (Vogyicska, 68.), Varga B. - Simon A. (Hasani, 61.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Vadnai D. (Szépe, 88.), Pillár, Katanec, Lakvekheliani - Kocsis G., Cseke - Nagy D. (Madarász, 67.), Cseri (Karnyickij, 88.), Besirovic (Calcan, 73.) - Jurina (Drazic, 67.)

A hazaiak már az ötödik percben megszerezhették volna a vezetést, de a csapat házigólkirálya, Varga óriási helyzetben a felső lécre fejelt. A félidő derekáig inkább a Gyirmót akarata érvényesült, utána viszont lassan magára talált a Mezőkövesd, amely egy lesgóllal "érkezett" meg a meccsbe. A második játékrészből mindössze bő két perc telt el, amikor egy szöglet után előnybe kerültek a vendégek. Innentől kezdve a Mezőkövesd legfőképpen csak az eredmény megtartására törekedett, foggal-körömmel őrizte vezetését, szinte egyáltalán nem támadott, míg a Gyirmót játékából hiányzott az ötletesség, így maradt a csapatok között a különbség.

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Laidouni (30.), illetve Baluta (49.)
Piros lap: Szolnoki (65.)
Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, a szünetben), Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 14.) - Laidouni, Besic (Boli, 77.) - Zachariassen (Uzuni, 63.), Marin, Nguen (Zubkov, 63.) - R. Mmaee
Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zs. - Plsek (Favorov, a szünetben), Baluta (Bakti, 88.), Van Nieff - Slagveer (Géresi, 74.), Kozák (Gera D., 74.), Komáromi (Stronati, 93.)

Az első félidő túlnyomó részében nagy volt a küzdelem, de kevés a szép, szórakoztató játék. A Ferencváros egy számára szerencsésen alakuló kapu előtti szituációban szerezte meg a vezetést a 30. percben, a felcsúti vendégegyüttes pedig a félidőig nem tudott erre válaszolni. Fordulás után gyorsan megváltozott a meccs képe, a szünetben csereként beálló védő, Henry Wingo hibáját ugyanis kíméletlenül kihasználta a Puskás Akadémia. A hazaiak ezután jobban figyeltek a labdatartásra, és nagyobb erőt fektettek a támadásokba, 25 perccel a lefújás előtt pedig emberelőnybe is kerültek Szolnoki Roland kiállítása miatt. A vendégek innentől minden erejükkel arra koncentráltak, hogy megtartsák a döntetlent, és végül az FTC sorozatos próbálkozásai ellenére sikerrel is jártak. A harmadik helyen álló felcsúti csapatnak ez volt egymás után a második pontosztozkodása a bajnokságban, ugyanakkor immár három mérkőzés óta nyeretlen. A Ferencváros ezt megelőzően sorozatban négy NB I-es találkozót nyert meg, és bár veretlensége a ligában így is hat meccs óta tart, 566 perc után kapott gólt ismét a bajnokságban.

Zalaegerszegi TE-Debreceni VSC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Koszta (26.), Ubochioma (70.), illetve Dzsudzsák (66.)
Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi - Halilovic (Spoljaric, a szünetben), Sankovic - Zimonyi (Ubochioma, 69.), Tajti (Nimaga, 78.), Skribek (Németh D., 87.) - Koszta
Debrecen: Gróf - Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi J. (Babunski, 88.) - Dzsudzsák, Varga J. (Korhut, 85.), Baráth P., Bódi (Soltész, 78.) - Ugrai (Sós, a szünetben), Németh (Tischler, 56.)

Kiegyenlítettnek tűnő labdabirtoklás mellett valamivel veszélyesebben futballozott az első félidőben a hazai együttes, amely a hivatalos statisztika szerint pontosabban célzott, mint riválisa. A zalaiak hat próbálkozásából öt kapura ment, egyből pedig gól született, miközben a hajdúságiak csak négyszer kísérleteztek, s csak két alkalommal találták el a kaput. Fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, mégis sikerült egyenlítenie a Debrecennek: a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból vette be Demjén kapuját. Nem tartott azonban sokáig a DVSC öröme, a csereként beálló Ubochioma ugyanis egy perccel a pályára lépése után újra előnyhöz juttatta a zalaiakat. A lefújásig a vendégek már nem tudtak újítani, így pont nélkül távoztak Zalaegerszegről. A hazaiak ezzel megszakították négy bajnoki meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, a hajdúságiak pedig egymás után harmadik élvonalbeli találkozójukon sem tudtak nyerni.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS