Következik a Merkantil Bank Liga csúcsrangadója

2019. április. 06., 21:36   |    

Következik a Merkantil Bank Liga csúcsrangadója
Fotó: ztefc.hu

Várhatóan a tavasz rangadója lesz a Merkantil Bank Ligában a vasárnapi Gyirmót–ZTE találkozó, amelyen az első és a második helyezett találkozik egymással, a 31. forduló záró mérkőzésén.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE VSE–WKW ETO FC GYŐR
(Tiszakécske, 16.30)
A Tiszakécske a tizenötödik helyen áll, a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszott. Pályaválasztóként a legutóbbi három találkozóján veretlen maradt. Az ETO a kilencedik helyen áll, három vereség után egy hete nagyszerű győzelemmel, a harmadik helyen álló Kaposvár elleni 3-2-vel lépett előre. Vendégként október 21. óta, két győzelem mellett, hét mérkőzését elveszítette. 
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Balmazújváros, 16.30)
A balmazújvárosiak a legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, így az utolsó, még bennmaradást jelentő helyen állnak, igaz, viszonylag tekintélyes előnnyel a mögöttük posztoló Cegléd előtt. Pályaválasztóként a legutóbbi három találkozójukon nem kaptak ki, még a listavezető ZTE-től is elvettek pontot. A Csákvár idegenben idén még veretlen, négy mérkőzéséből egy győzelem mellett három döntetlenre végződött. A hazai mérkőzéseket is beleértve a legutóbbi négy találkozójából három döntetlennel zárult. A tabellán a tizenegyedik. 
 
VÁC FC–BFC SIÓFOK
(Vác, 16.30)
A Vác néhány hete gödörbe lépett, a legutóbbi három bajnokiján pont nélkül maradt. Pályaválasztóként március 17-én kikapott a seregható Monortól. A Siófok a tizenhatodik helyen áll, a legutóbbi két fordulóban szerzett négy ponttal kicsit eltávolodott a kieső helyeken állóktól. Vendégként, három vereség után, legutóbb döntetlent játszott Tiszakécskén. 
 
DOROGI FC–VASAS FC
(Dorog, 16.30)
A hazai csapat a tizennegyedik helyen áll, a legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen maradt, de nehéz legyőzni, a rosszul sikerült februári sorozat óta csak a ZTE tudott nyerni ellene. Pályaválasztóként ellenben kifejezetten rossz a mérlege, a legutóbbi négy meccséből csak egyen, a Budaörs legyőzésével szerzett pontot, pontokat. A Vasas az elmúlt hetekben úgy szerepel, ahogyan a szezon elején, vagy ahogyan hívei várták tőle. A legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerezve feljött a negyedik helyre. Elsősorban jó hazai mérlegének köszönheti ezt, vendégként a legutóbbi két mérkőzésén, Békéscsabán és Kaposváron összesen egy pontot szerzett. 
 
BSS MONOR–SOROKSÁR SC
(Óbuda, 16.30)
A Soroksár a hét közepén bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, a Puskás Akadémia elleni mérkőzés nyilván kivett a játékosokból, akik ellenben plusz energiákat meríthetnek a sikerből. A csapat a Merkantil Bank Ligában a hatodik helyen áll, egy hármas győzelmi sorozat után legutóbb vereséget szenvedett a listavezető Zalaegerszeg otthonában. Vendégként november eleje óta vagy nyert, vagy kikapott, döntetlent nem játszott. A Monor a mezőny után eredt, a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer veszített. Pályaválasztóként idén még veretlen, de ennél is érdekesebb, hogy a legutóbbi öt hazai meccsén mindig két gólt szerzett.
 
KAZINCBARCIKAI BSC–CEGLÉDI VSE
(Putnok, 16.30)
A barcikaiak a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer kaptak ki, ennek köszönhetően feljöttek a nyolcadik helyre. Pályaválasztóként idén egyszer kaptak ki, nagyot botlottak a Vác ellen (0-5), kicsit a Mosonmagyaróvárral szemben (0-0). A Cegléd visszaesett az elmúlt hetekben, a legutóbbi öt bajnoki találkozóján mindössze egy pontot gyűjtött, s ezzel visszacsúszott a tizennyolcadik helyre. Vendégként november 4. óta minden találkozóját elveszítette. 
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BUDAÖRS FC
(Mosonmagyaróvár, 16.30)
A kisalföldi csapat képes bravúrokra, de mindazonáltal csak az utolsó előtti helyen áll, hat ponttal a bennmaradást érő tizenhetedik hely mögött. Pályaválasztóként idén eddig csak egyszer nyert – a második helyen álló Gyirmót ellen. A Budaörs szerdán kikapott a Magyar Kupa negyeddöntőjében kikapott, de két gólt szerzett a Bp. Honvéd ellen. A bajnokságban az előkelő hetedik helyen áll, de a legutóbbi öt fordulóban csak három pontot gyűjtött. 
 
BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Budafok, 17.00)
A Budafok szinte már páholyban van, miután a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot szerzett. Tizenkét pont az előnye a tizennyolc és a tizenkilencedik helyezettel szemben. A legutóbbi hat hazai mérkőzéséből egyen döntetlent játszott, ötöt pedig megnyert! A Nyíregyháza szintén jó szériában van, a legutóbbi döntetlenje három győzelmet követett. Feljött a tizedik helyre. Vendégként három vereséggel kezdte 2019-et, de a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerzett. 
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC
(Kaposvár, 17.00)
A Rákóczi az utóbbi hetekben megtorpant, hiszen csupán egyet tudott megnyerni a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből, de még mindig reális esélye van a feljutásra, csak három pont a hátránya a Gyirmóttal szemben. Pályaválasztóként november 25. óta csak a mérkőzései 33 százalékát tudta megnyerni. A Békéscsaba az ötödik, de szintén csak egyszer nyert a legutóbbi öt fordulóban. Vendégként idén eddig csak győri győzelme számított a bravúr kategóriájába. 
 
GYIRMÓT FC GYŐR–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Gyirmót, 18.00)
A bajnokság első és második helyezettjének találkozója, a vendégek négy ponttal jobban állnak, azaz biztosan a forduló után is az élen állnak majd. A ZTE a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett, ezzel a Vasassal együtt e szakasz legjobbja. Vendégként négy mérkőzésen hét pontot gyűjtött eddig idén. A Gyirmót március közepén két meglepő vereséggel került lépéshátrányba riválisával szemben. Pályaválasztóként a legutóbbi, a Budaörs elleni találkozóig százszázalékos volt 2019-ben, de ott aztán 5-1-re kikapott. A ZTE még soha nem nyert Gyirmóton. 
 
 
 

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS