Következik az Újpest és a Fradi 211. bajnokija

2012. augusztus. 17., 14:25   |    

Következik az Újpest és a Fradi 211. bajnokija

Négy mérkőzést játszanak vasárnap az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. A sláger a várhatóan telt ház előtt zajló Újpest–Ferencváros presztízscsata lehet.

BUDAPEST HONVÉD– MVM PAKS
(Augusztus 19., vasárnap, 16.30)

A Bp. Honvéd szenzációsan kezdte az idényt, három forduló után három győzelemmel áll. A kilenc pontból csak hármat szerzett a csapat a Bozsik Stadionban, ahol idén hét bajnoki találkozójából négyet nyert meg. A Paks a legutóbbi vizitálásakor, 2011 októberében meglepetésre 3-2-re nyerni tudott, igaz, két olyan játékos szerezte a három gólt (Böde Dániel és Vayer Gábor), akikre nem számíthat Máté Csaba megbízott vezetőedző. (Böde már a Ferencváros játékosa, Vayer sérült. A Paks a klub hívei által reméltnél gyengébben kezdte a szezont, a Pécs elleni hazai vereséget a Pápa és az Újpest elleni döntetlen követte. Szabó János, aki a lila-fehérek elleni piros lapot kapott, eltiltását tölti majd. Ugyancsak eltiltás miatt hiányzik majd a Honvédból Kemenes Szabolcs, helyére (várhatóan) az újonc Czuczi Márton kerül. A két csapat rendszerint szoros mérkőzéseket játszik Kispesten, a hat bajnoki találkozóból kettőt a Honvéd, egyet pedig a Paks nyert meg egy góllal, három pedig döntetlenre végződött.

ÚJPEST FC–FERENCVÁROS
(Augusztus 19., vasárnap, 16.30)

A két fővárosi alakulat 211. alkalommal találkozik a bajnokságban. A zöld-fehérek mérlege a jobb, ugyanis 94 ferencvárosi győzelem mellett 59 újpesti siker és 57 döntetlen született. Ugyanakkor a Megyeri úti találkozókon a lila-fehérek az eredményesebbek: 25-ször a hazaiak, 19-szer a vendégek diadalmaskodtak 22 döntetlen mellett. A két csapat legutóbbi, a Szusza Ferenc Stadionban lejátszott bajnoki találkozóján 1-1-es döntetlen született, az Újpest legutóbb 2010 őszén győzött a Fradi ellen bajnoki találkozón: az volt a két csapat hosszú történetének legnagyobb különbségű lila-fehér bajnoki győzelme. Ugyanakkor a 2012–2013-as idényben az első három forduló után a Ferencváros még veretlen, az Újpest ellenben, amely az előző fordulóban Pakson szerezte meg első pontját, még nyeretlen.  A lila-fehérek a héten egy korábbi válogatott játékossal erősödtek: Szélesi Zoltán visszatért a klubhoz. Ugyanakkor Jos Daerden edző helyzetét nehezíti, hogy Lázár Bence, Simon Krisztián, Barczi Dávid és Nagy Patrik sérült, Naim Aarab pedig eltiltott. Détári Lajosnak nincs sérültje vagy eltiltottja, így a legjobb tizenegyével veheti fel a harcot Újpesten.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC– MTK BUDAPEST
(Augusztus 19., vasárnap, 16.30)

A Pápa az első fordulóban meglepő és bravúros döntetlent ért el Székesfehérváron, majd hazai döntetlennel folytatta a Paks ellen, aztán súlyos vereségbe szaladt bele az Üllői úton. Igaz, ebben vélhetően szerepe volt Rodenbücher István korai kiállításának is. A középpályás korábbi egyesülete ellen eltiltását tölti majd. Távollétében is játszhat a hazaiaknál két korábbi MTK-nevelés: Horváth Levente és Simon András. A kék-fehérek a Kaposvár elleni hazai döntetlen után Kecskeméten és a Pécs ellen is döntetlent játszottak, azaz három forduló után, újonc létükre még veretlenek. A két csapat egymás elleni mérlege meglepő: Pápán mind a négy alkalommal az MTK nyerte a két alakulat bajnokiját.

VIDEOTON FC– EGRI FC
(Augusztus 19., vasárnap, 18.30)

A két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot, így az őszi idényben Székesfehérváron, tavasszal (várhatóan) Egerben játszik majd a két csapat. A Vidi számára a találkozó egyben javítási lehetőséget is kínál: hazai pályán eddig jóval a várakozás alatt teljesített a csapat, két, a Pápa és a Honvéd elleni találkozón összesen egy pontot szerzett. Érdekes, hogy bár jó a Videoton mérlege az Egerrel szemben, a két csapat legutóbbi, a Sóstói Stadionban rendezett NB I-es bajnokiját az Eger 1-0-ra megnyerte 1986 szeptemberében. A mérkőzésen a Videoton vezetőedzője, Paulo Sousa egy mérkőzésre szóló eltiltását tölti majd.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS