Közel állt a pontszerzéshez a DVSC-TEVA

2010. december. 01., 23:27   |    

Közel állt a pontszerzéshez a DVSC-TEVA

Az Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában a DVSC-TEVA 2-1-es vereséget szenvedett a Metaliszt Harkiv otthonában. A magyar bajnok Czvitkovics Péter góljával vezetést szerzett, de a hazaiak Bódi Ádám öngóljával és Denis Oleinik hajrában szerzett találatával fordítani tudtak.

A DVSC gárdáját nagy hideg, mínusz 12 fok várta Ukrajnában, a fagyott talaj megnehezítette a futballisták dolgát a találkozón. Az első percek a hazaiaké voltak, de a debreceniek nem játszottak alárendelt szerepet. Az első magyar lehetőség Bódi Ádám előtt adódott, majd Czvitkovics Péter lövése okozott veszélyt, mindkét esetben Makszim Sztracev kapus védett. A félidő legnagyobb lehetősége Kiss Zoltán előtt adódott a 33. percben, de a lövés pillanatában szerelni tudták.

A szünet után a DVSC szerzett vezetést, a 48. percben Szakály Péter indította Kabát Pétert a jobb szélen, ő középre játszott, ahol Czvitkovics érkezett, és sarokkal juttatta a labdát a hazai kapuba (0-1). Az 52. percben egy öngóllal egyenlített a Metaliszt Harkiv, egy hazai lövés után a labda a kapufáról Bódi lábára, onnan pedig a hálóba pattant (1-1). A hajráig a hazaiak irányítottak, de úgy tűnt, a hajdúságiak megszerezhetik első pontjukat a csoportban. A 88. percben azonban egy kapushiba a hazaiak javára döntötte el a mérkőzést, Oleinik a bal oldalról, az alapvonal közeléből lőtt középre, Mindaugas Malinauskas beleért a labdába, amely így a debreceni kapuban kötött ki (2-1). A magyar bajnok vereségét követően már biztosan a csoport negyedik helyén végez.

Európa Liga, I csoport, 5. forduló:

Metaliszt Harkiv – DVSC-TEVA 2-1 (0-0)
Gólszerző: Bódi (öngól) az 52., Oleinik a 88., illetve Czvitkovics a 48. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS