Közel az ezüsthöz a Ferencváros, menetel az Újpest

2015. május. 16., 20:55   |    

Közel az ezüsthöz a Ferencváros, menetel az Újpest

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros 1-0-ra győzött Pakson. A Pécs kiesési rangadót nyert a Dunaújváros ellen.

Újpest FC - MTK Budapest 1-0 (0-0)
Vezette: Erdős Jószef
Gólszerző: Litauszki a 74. percben

Az első félidő első fele szinte eseménytelenül telt el, helyzetig egyik csapat sem jutott el. Az Újpest birtokolta többet a labdát, de nem tudta átjátszani az MTK védelmét. A folytatásban kissé megélénkült a játék, gól azonban nem esett a szünetig. A fordulás után lendületesebbé vált mindkét gárda, akadt egy-két helyzet is, de aztán ismét visszaállt az első félidőben tapasztalt iram. Az Újpest közelebb állt a gólhoz, végül egy szabadrúgásból előnyhöz jutott: a 74. percben Litauszki Róbert, 20 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A hajrá is a lila-fehéreké volt - Ojo kapufát lőtt -, így megérdemelten tartották otthon a három pontot. A harmadik helyen álló vendégeknek hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg, az Újpest zsinórban ötödik bajnoki győzelmét szerezte.

Paksi FC - Ferencváros 0-1 (0-1)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Gyömbér a 45. percben

A Ferencváros futballozott mezőnyfölényben, de a Paks játszott kapura veszélyesebben az első félidőben. A hazaiak többször is egészen közel álltak a gólszerzéshez, míg az FTC ritkán találta el a paksi kaput. Végül mégis a fővárosiak szereztek vezetést: a 45. percben Varga Roland szabadrúgását követően Batik Bence fejelt a labdába, Gyömbér Gábor pedig 7 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt (0-1). A második félidőben jobbára a mezőnyben folyt a játék, mindkét oldalon esett egy-egy gól, melyet les miatt nem adott meg a bíró. Kiegyenlített mérkőzésen fontos három pontot szerzett a Ferencváros.

Budapest Honvéd - Videoton FC 1-1 (0-1)
Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Youla a 69., ill. Ivanovski a 22. percben

A mérkőzés elején inkább a hazaiak próbálkoztak, de a Vidi számára ennél rosszabb is történt, a 15. percben Juhász Roland cserét kért, mert egy rossz mozdulatnál meghúzódott, ami a szerdai MK-döntő előtt nem hiányzott a fehérváriaknak. A Videoton FC a 22. percben vezetést szerzett, Alvarez balról tekert középre egy szabadrúgást, Mirko Ivanovski kilépett a védők közül, és 6 méterről a hálóba továbbított (0-1). A Honvéd a második félidőre feltámadt, átvette az irányítást, és a 69. percben megérdemelten egyenlített: Holender bal oldali beadása után Souleymane Youle 6 méterről passzolt a kapuba (1-1). A hazaiak könnyedén megszerezhették volna a győztes találatot is, de elhibázták a helyzeteiket, egy alkalommal 5 másodpercen belül Youla és Baráth is kapufát lőtt. A lefújásig maradt a döntetlen, ami fontos pontot jelent a kispestieknek, de a bennmaradás még nem biztos a számukra.

Puskás Akadémia - Kecskeméti TE 4-0 (1-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Tischler a 17., Tischler a 48., Lencse a 80., Tischler a 90. percben

Hazai helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, az akadémisták meglehetősen könnyen jutottak el a kecskeméti kapuig. A 17. percben Polonkai Attila ugratta ki a védővonalnál induló Tischlert, aki 8 méterről, a vetődő Tujvel mellett a jobb alsó sarokba helyezett (1–0). A kecskemétiek a folytatásban sem találták a mérkőzés ritmusát, és a fordulás után gyorsan újabb gólt kaptak: Kleinheisler László adott be egy jobb oldali szabadrúgásból, az érkező Tischler Patrik 10 méterről a jobb alsóba fejelt (2–0). A folytatásban nem volt kérdéses, hogy a PAFC begyűjti a három pontot, de a 80. percben azért bebiztosította a győzelmet a hazai együttes, a Lencse László ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett végezte el: Tujvel kapus elsőre védett, de a kipattanót Lencse a hálóba juttatta (3-0). És ezzel még nem volt vége, a 90. percben megszületett a negyedik hazai találat, Zsótér Donát szabadrúgása után Sallai Roland a kapufát találta el, a kipattanóra érkezett Tischler, és az üres kapuba továbbított (4-0).

PMFC-Matias - Dunaújváros 2-0 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Fröhlich a 82., Frank a 90. percben

A kiesés elől menekülő csapatok mérkőzésén mindkét fél óvatos volt, elsősorban a kapott gól elkerülését tartotta szem előtt. Negyedóra után a pécsiek kerültek fölénybe, helyzeteik voltak, de a vezetést nem tudták megszerezni. A második félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, a hajrára azonban a pécsiek kerekedtek felül, és a 82. percben megszerezték a vezetést, egy jobb oldali pécsi szöglet után Fröhlich Roland 5 méterről lőtt a kapuba (1–0). A 90. percben eldőlt a meccs, Fröhlich Roland passza után Frank Richárd egyedül tört kapura, majd 16 méterről a hálóba lőtt (2-0). Sikerükkel a pécsiek már szinte biztosan nem csúsznak vissza kieső helyre az idény végére, a Dunaújváros azonban az utolsó előtti, kieső helyen várja a záró fordulókat.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS