Középpontban a nők az MSÚSZ konferenciáján is

2019. május. 18., 15:44   |    

Középpontban a nők az MSÚSZ konferenciáján is
Fotó: MSÚSZ

A budapesti női Bajnokok Ligája-döntő napján, a Testnevelési Egyetemen tartotta 110 éves jubileumi kongresszusát a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Cél, hogy minél több hölgy kerüljön vezető pozícióba a sport területén!

A nők szerepe a sportban és a sportmédiában című kongresszuson, amelyen számos külföldi és hazai sportvezető és szakember vett részt, Szöllősi György MSÚSZ-elnök, és dr. Mocsai Lajos, a TF dékánjának ünnepi megnyitója után dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár (korábbi világ- és olimpiai ezüstérmes úszó) tartott beszámolót.

Bemutatta a sport általános támogatásának rendszerét, majd kijelentette, hazánkban a kiemelt és látványsportágak vezetői között egyetlen hölggyel sem találkozhatunk, míg a kiemelt edzői programokban résztvevők között is kimondottan alacsony, mintegy 10 százalékos a nők jelenléte.

– Itt az idő, hogy a szakemberek és vezetők között növekedjen a hölgyek száma, ennek megoldását pedig nem a kötelező kvótában, hanem abban a természetes automatizmusban látom, amelynek értelmében mindenki egyenlően kezeli a nőket és férfiakat a sport világában.

Díszvendégként vett részt az eseményen Laura Georges (nyitóképünkön), korábbi 188-szoros francia válogatott labdarúgó, aki a francia szövetség (FFF) főtitkáraként érkezett a BL-döntő helyszínére, és aki a női labdarúgás fejlesztési stratégiájáról is beszélt a konferencián. 

A kongresszus után az MSÚSZ egy panelbeszélgetést szervezett a résztvevőknek, amelynek témája szintén a nők szerepe volt a sport és a sajtó világában.

A konferenciát megelőző délutánon a vendégek a megtekintették a Puskás Aréna építkezését annak kapcsán, hogy a magyar nemzeti aréna lesz a 2020-as férfi labdarúgó bajnokság egyedüli új stadionja.

Női futball: Ideje cselekedni

Női futball: Ideje cselekedni

A következő öt évre fogalmazta meg női futballal kapcsolatos célkitűzéseit az Európai Labdarúgó-szövetség. A terv része a körülmények fejlesztése és a sportág megítélésének javítása.

Tovább


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS