Kulcsfontosságú meccs vár a Ferencvárosra

2021. október. 18., 20:40   |    

Kulcsfontosságú meccs vár a Ferencvárosra

Peter Stöger abban bízik, hogy labdabirtoklásban előre tud lépni csapata a Celtic elleni Európa Liga-mérkőzésen.

Kedden délután a Ferencváros a skót Celtic otthonában lép pályára az Európa Ligában. Mindkét csapat pont nélkül áll két forduló után, könnyen lehet, hogy a következő két fordulóban egymás között dönthetik el, hogy melyikük szerepelhet tavasszal a Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában.

Peter Stöger, a Ferencváros szakvezetője elmondta: pontszerzési céllal lép pályára a Celtic Parkban csapata, ennek érdekében többet szeretné birtokolni a labdát, mint a Leverkusen és a Betis ellen.

– A két eddigi UEL-meccsen is közel voltunk a pontszerzéshez és minden eddigi nemzetközi meccsünkön gólt tudtunk szerezni, most is ezzel a céllal lépünk majd a pályára, mindenképpen szeretnénk pontot szerezni. Szeretünk támadófocit játszani, ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezésben és a támadásban. Szeretnénk többet birtokolni a labdát, nem azt tervezzük, hogy végig védekezzük a meccset. A tavaszi nemzetközi kupaszereplés szempontjából kulcsfontosságú két meccs jön a Celtic ellen, ahol egy idegenbeli pontszerzéssel jó helyzetbe kerülhetnénk. Ennek szellemében lépünk kedden pályára – mondta Peter Stöger.

Ange Postecoglou, a skótok vezetőedzője pikáns mérkőzésre számít kedden.

– Ahhoz, hogy maradjon remény a csoportból való továbblépésre, nyernünk kell, főleg a hazai mérkőzéseken, ezért is lesz nagyon fontos a keddi találkozó. Persze, a Ferencvárosnak is nyernie kell, ezért pikáns meccsre számíthatunk. Mindkét csapatnak támadnia kell, emiatt kinyílhat majd a pálya, több gólra van kilátás. Agresszív Fradira számítok agresszív játékkal, szórakoztató meccs alakulhat ki – idézte a fradi.hu a skótok ausztrál szakvezetőjét, aki azt is elárulta, hogy hazájában annak idején évekig dolgozott Puskás Ferenccel, akinek emlékét azóta is a szívében őrzi.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS